גישור ו"גניבת זרע" - יש דבר כזה?

מצב
הנושא נעול.

המונח "גניבת זרע" בא כאן במרכאות, כי במשפט הישראלי, הוא אינו קיים. מצורפת כאן כתבה, שמעניינת שלעצמה, בלי קשר לנושא הפורום - מזונות במקרים של "גניבת זרע" בארה"ב עם דוגמא למקרה בישראל. כאשר קרה מקרה בישראל, אזי בהליך גישור, הגבר התחייב למזונות נמוכים יותר מאשר אלו שנפסקו בבית משפט. האם המזונות נמוכים יותר בכלל שהאמא חשה רגשות אשם כלשהם בגלל שההריון היה ללא הסכמה? האם בכלל אין קשר? האם הוחלט על סכום למזונות בהתייחס לכלל המשתנים שהיו נתונים לגבר ולאשה, ללא קשר לעובדה שההריון לא היה בהסכמה? (אגב שוב שגה כותב המאמר, ורשם שהגבר "זכה" בגישור, למרות שבגישור אין זוכה או מפסיד). בישראל, במקרים כאלו, חלה חובת מזונות בכל מקרה, כדי לא לפגוע בילד? האם לדעתכם זהו מקרה לגישור? האם עצם העובדה שמדובר במקרה מהסוג הזה שמה את נושא המזונות או סכומם לדיון?

שילה1

New member
דעתי-לא רק שגניבת זרע אינה עבירה,

המונח "גניבת זרע" בא כאן במרכאות, כי במשפט הישראלי, הוא אינו קיים. מצורפת כאן כתבה, שמעניינת שלעצמה, בלי קשר לנושא הפורום - מזונות במקרים של "גניבת זרע" בארה"ב עם דוגמא למקרה בישראל. כאשר קרה מקרה בישראל, אזי בהליך גישור, הגבר התחייב למזונות נמוכים יותר מאשר אלו שנפסקו בבית משפט. האם המזונות נמוכים יותר בכלל שהאמא חשה רגשות אשם כלשהם בגלל שההריון היה ללא הסכמה? האם בכלל אין קשר? האם הוחלט על סכום למזונות בהתייחס לכלל המשתנים שהיו נתונים לגבר ולאשה, ללא קשר לעובדה שההריון לא היה בהסכמה? (אגב שוב שגה כותב המאמר, ורשם שהגבר "זכה" בגישור, למרות שבגישור אין זוכה או מפסיד). בישראל, במקרים כאלו, חלה חובת מזונות בכל מקרה, כדי לא לפגוע בילד? האם לדעתכם זהו מקרה לגישור? האם עצם העובדה שמדובר במקרה מהסוג הזה שמה את נושא המזונות או סכומם לדיון?
דעתי-לא רק שגניבת זרע אינה עבירה,
היא אינה קימת לחלוטין.על שני הצדדים לקחת אחריות,תוך ראיית ההלכות העתידיות של מצב העלול להיווצר. לעצם המזונות-הרי לפחות בדין היהודי,חובת האב לזון את ילדיו,ואני מניחה שגם בחוקים אחרים הדברים באיםלידי ביטוי. לילד יש צרכים משלו,אותם אפש רלכמת,כמובן היחס להכנסות הוריו. עד כאן הכל בסיידר. אלא שלא ברור לי מדוע המזונות נמוכים יותר,ומשנכתב כך-אני מבינה כי האם לקחה על עצמה ,אולי בשל יסורי מצפון בשל המעשה שעשתה,שגם הוא-חמור ,לדעתי. אם שני בני הזוג בחרו בגישור-אין בעיה,וכמובן את צודקת-אין מנצחים בגישור. חייבת להוסיף כי עצם קיום המושג,גם אם אין עבירה נלוית אליו,מצביע על תופעה מאוד מסויימת.

מצב
הנושא נעול.
למעלה