גישור בן חברים.

לקי לי

New member
גישור בן חברים.

אנחנו ביחסים צולעים עם זוג חברים טובים שלנו. לא רבנו חלילה אבל היחסים קפאו באיזה שהוא שלב בחברות ואף אחד לא מצא את הדרך להפשיר. כרגע היחסים הם במצב שמתקשרים אחד לשני לברך רק בימי ההולדת ולהגיד חג שמח בחגי ישראל, מידי פעם יש מצד בעלי הנדיב צילצול לחברים לשאול מה שלומם. הקפאון נמשך 7 שנים, כאשר לפני 5 שנים חיתנו בת והם הוזמנו והגיעו לחתונה, מאז היו להם שמחות אך אותנו הם לא הזמינו וזה בסדר מצידנו. אנחנו עומדים לחתן בתנוספת ומאוד חשוב לבת ולנו שהם יוזמנו וגם יגיעו. נשאלת השאלה, האם כדאי להפשיר את הקרח קודם כלומר להזמין אותם אלינו הביתה לארוחת ערב או לאירוח קליל? ומה יהייה אם הם יסרבו? אני עשויה מאוד להעלב ולהיפגע, ומי צריך להתקשר ולהזמן? אני או בעלי? יהייה לי מאוד נוח שבעלי ירים טלפון אליהם ויזמין. האם כדאי לחכות סמוך לחתונה ואז לצלצל ולהודיע ולהגיד שהזמנה בדרך? בשורה התחתונה אני הייתי רוצה להפשיר את הקרח ושהיחסים יחזרו למצב נורמלי. האם כדאי בכלל להכנס לזה או לשכח מהם וזהו? המצב של היחסים הגיע לקיפאון מתוך קינאה, כנראה מצד 2 הזוגות, אנחנו והם. אשמח ואקשיב לעצותיכם. י

חידוש קשר

בוקר טוב. את אומרת שהקשר הזה חשוב לך למרות שהסיבה לקפאון היחסים זוהי קנאה הדדית. למה הכוונה? מהן הצפיות שלך מהקשר היום? מה את מגדירה קשר נורמלי? יכול להיות שהם יסרבו להזמנה, כי אולי זה כבר פחות מעניין אותם, אולם אם זה חשוב לך, אז אפשר לנסות. את יכולה לקבוע במקום נייטראלי, כמו בית קפה. לגבי השאלה מי יתקשר, את או בעלך תלויה במידת הקשר שיש לך עם האשה או הבעל ואיך זה ישפיע אם את זו שתתקשר ולא בעלך. האם זה יתרום? אם חשוב לך הקשר, ברור שכדאי לנסות. רק את יכולה להצביע על הרגע שבו תחליטי לוותר על ההזדמנות. לדעתי, כדאי לנסות כבר עכשיו, למה לחכות רק למועד החתונה?

שילה1

New member
לא אל תוותרו.אם הגעת לכאן-אני מניחה שהיחסים

עם החברים מאוד חשובים לכם,והעדרם מחייכם יוצר אצלכם תחושה מאוד לא נעימה. על כן מציעה לך הצעה פשוטה.ערכי לך תרחישים אפשריים,והתחילי לעבוד. בשלב ריאשון-הייתי שולחת זר פרחים נאה,ובו מכתב מנוסח כהלכה,המביע געגועים,צער אם נפגעו,ללא נימת ביקרת,ומזמין אותם לקפה או ארוחה,בתאריך ובשעה. זר הפרחים יחיב אותם להתקשר להודות,ואילו התאריך והשעה שנקבעו לארוחה-יחייבו להגיע או להודיע. ומשם-משנפתח צוהר,תכווני את הענינים בתבונה וברגישות,מבלי לבקר או להזכיר קנאה,אף לא במרומז. בהצלחה,ודווחי לנו על ההתקדמות.

לקי לי

New member
היחסים ביננו היו מאז ומתמיד טעונים, מין

יחסי תחרות, למרות שיש לנו עוד המון חברים, זה בטח לא בגלל צד אחד, אני לוקחת אשמה על הקלפטעס שבין הזוגות
, אבל תמיד השכלנו ללכת בין הטיפות, לי נראה שהם חסרים לי או לנו יותר מאשר אנו חסרים להם, ולכן אני רוצה לעשות טוב לעצמינו, זו מין מערכת יחסים מזוכיסטית מצידי, כי כאשר אנחנו בקשר אני לפעמים מקללת את הרגע , וכאשר אנחנו לא, אני מאוד מתגעגעת. יש לזה הגדרה מבחינה מקצועית? טוב אגיד לבעלי שיתקשר לאיש, והוא יעביר לאשתו את ההזמנה, אלא אם יש לכם רעיון טוב יותר, אספר לכם מה יצא מזה. בטח שלא אחכה עד החתונה , אנסה להפשיר את המצב קודם, ילך אז טוב לא ילך נתאבל ונגמר.

שילה1

New member
חשבי מה תורמת לך ולכם מערכת היחסים,

ומה לבני הזוג השני. חשבי גם מדוע יש לך צורך במערכתיחסים זו. חשבי אם את מסוגלת לשמר את המערכת,בלי יחסי התחרות,ואיך את יכולה או היית רוצה לנטרל אתהתחרותיות הזו. ובעיקר-חשבי אם חלילה פגעת בהם,ואם ישחשש קל שכן-התנצלות מחויבת המציאות. אני הצעתי-זר פרחים ובו מכתב התנצלות מלווה בהזמנה לקפה או לארוחה. חשבי בעיקר לאיזו מערכת יחסים את מצפה מהם,ומכם. נסי בדרכך,ואם לא ילך,שקלי דרכים אחרות. נתתי לך נקודות למחשבה. שיהיה בהצלחה.

לקי לי

New member
תודה רבה לכם על העזרה.

ויתרתי, החלטתי, אזמין לחתונה. ירצו יבואו לא ירצו לא צריך. חבל לחזור למערכת יחסים קשה כמו שהייתה, החיים קשים מספיק גם בלי זה. שוב תודה לכם.

../images/Emo141.gifבכל מקרה - שיהיה במזל טוב

העיקר שהגעת להחלטה שאת שלמה איתה. אם יש לך עוד שאלות או ספקות - אנחנו כאן בשמחה.
מזל טוב לחתונה!!

למעלה