גישה לדואר חברה מבחוץ ..מחדש בפורום

• פותח הנושא romiz
  • פורסם בתאריך

romiz

New member
גישה לדואר חברה מבחוץ ..מחדש בפורום

שלום לכולם יש לי שרת דואר 2000 מאחורי FW ואני רוצה לאפשר גישה לדואר בממשק WEB למשתמשים בחברה. האם הרעיון של front & Back הוא היחידי האם מישהו ישם אותו וכמה זה מסובך יש רעיונות אחרים

Teo Toriatt

New member
אפשר להשתמש בISA

שימוש בPublishing של ISA SERVER יכול לתת את המענה, בשילוב SSL זה פתרון לא רע בכלל.

noam01234

New member
יש למישהו רעיון אחר

אני גם משתמש ב ISA כדי לאפשר OWA, הבעיה היא הלקוחות קטנים שרת + ISA קצת יקר להם וקשה לבלוע.. מישהו מכיר פתרון אחר?

Teo Toriatt

New member
עוד אחד

אם זה FW של CP אז Client authentication מול ה FW (שזה WEB לחלוטין) ואפשרי אפילו ב HTTPS אח"כ יקושר לשרת ה OWA..... מאובטח מאוד לדעתי

Teo Toriatt

New member
למה לא?

אמרת מאחורי FW..... לכל FW כמעט כיום יש את האוןפציה שציינתי (נדמה לי שבPIX לא אבל אני לא חזק בו) - נתתי דוגמא עם CP.... זה בלי תוספת

antidot

New member
למה לא VPN ?

כמה שזה אולי מאובטח, אבל אני לא חסיד גדול של חשיפת Exchange החוצה ולא משנה באיזו צורה.

noam01234

New member
עם VPN אני צריך להגדיר לכל אחד

בנפרד את ההגדרות, המטרה היא שמכל מקום בעולם יוכל המשתמש שמחובר לאינטרנט להכנס ל OWA בלי יותר מדי הגדרות

antidot

New member
הםםם

תקרא לי פרנואיד, אבל אני גם לא אוהב כ"כ את הרעיון שמשתמשים יוכלו להתחבר לרשת הפנימית (ומבחינתי OWA זה רשת פנימית) מכל מחשב בעולם. Exchange קרוב להחריד לקרביים של AD. מספיק באג בSSL (והיו דברים מעולם) והExchange שלך מתחיל להשתעל על שמאל וימין כאשר כל העולם ואחותו יכולים לנסות להתעלל בו. עם VPN יש לך לפחות שליטה על מי שניגש אליו.

shed

New member
---> אני מסכים עם הגישה

אבל לפעמים יש מצב בו כן צריך לאפשר גישה מבחוץ, ולו רק למספר מצומצם של יוזרים (שנתקעים שבועיים באיזה ארץ אקזוטית מלאת internet cafes)...

frolik

New member
Squid יודע לעשות Reverse proxy

אפשר לממש עם linux ו- squid reverse proxy ל- owa כך שהמשתמש עובד על הלינוקס ולא על ה- exchange.

Admini

New member
אולי תתקין על שרת נוסף

אפליקציה חיצונית של Web Mail מבוססת POP או משהו דומה. נראה לי עדיף על פני חשיפה של ה-Exchange החוצה...

antidot

New member
???

ולי נראה שאתה לא יודע מה זה OWA שאתה מציע תחליף פרימיטיבי. מה עם גישה ליומן ? מה עם גישה לGAL ? מה עם גישה לcontacts וכו' ?

Admini

New member
בעצם אתה צודק

(ואני מכיר את OWA טיפה, אם כי לא יותר מדי)

למעלה