ג'ירף נודלס בר,

noosh 19

New member
ג'ירף נודלס בר,

העם למישהו יצא לאכול שם מתישהו
?

כן, לא לגמרי ממליצה

רוב המנות הן עם רוטב סויה וזה תהליך מאוד מעצבן לשכנע אותם להכין מנה אחרת, או להכין מנה שאמורה להיות עם נודלס עם אטריות אורז. היו פעמים שהייתי צריכה ממש להתווכח איתם על הזכות הבסיסית הזאת להחליף את סוג האטריות וזה קצת מעייף.

noosh 19

New member
איזה מעצבן !

אני אז כנראה יזמין רק סושי, מקווה שהחומץ שם לא בלסמי זה פשוט לא נוורמלי, אין לי איפה לאכול במרכז תל אביב הזה חוץ ממזה, או במקום שיש סושי או סלטים בבתי קפה

בשביל סושי אל תלכי לשם

יש סושיות שמציעות סושי הרבה יותר שווה וגם יותר זול.

במקרה לפני יומיים

אחרי סושי כמנת פתיחה (הסושי שלהם לא כזה מדהים) שאלתי את המלצרית איזו מנות לא מכילות רוטב סויה והיו רק 2, בחרתי באחת מהן, ביקשתי עם אטריות אורז במקום ביצים ובלי שמנת. יצא אכיל אבל לא כזה מדהים. חברה שלי לעומת זאת אכלה מנה מדהימה של עוף בלימון ואורז מטוגן טעים בטירוף. גם אני לא כל כך ממליצה, זו אמנם אחלה מסעדה אבל לא בשבילנו.

noosh 19

New member
כן, אבל עם כל החברות שלי

הולכות לשם (לא משנה שבסוף זה התבטל) ואין לי מה להזין אז עדיף להזמין סתם סושי \:

אם את אוהבת עוף

תשאלי לגבי העוף בלימון, הוא פשוט מדהים! אם אין בו גלוטן שווה מאוד להזמין אותו ואם לא אז בעסה לנו. וגם האורז לבד מדהים וקשה לי להאמין שבתיבול שלו יש גלוטן. שתדעי לפעם הבאה...

noosh 19

New member
דווקא עוף אני אוהבת מאוד ואורז

לא כ"כ אני אוכלת יותר תפוחי אדמה ובבטות מאורז, אבל יש שם עוף בלימון שהוא ללא גלוטן? מעולה תודה על העידכון

צריך לשאול

כאמור חברה שלי הזמינה את זה ולא אני, אבל גלוטן אני מניחה שיש רק בעוף עם מעטפת פריכה וזה היה עוף בלי מעטפת, אבל את זה צריך לשאול ורצוי את השף כי המלצריות לרוב לא ידעו לענות לך.

ג'ירף-

עד גילוי הצילאק זו היתה המסעדה האהובה עליי ביותר. מזה 6 חודשים לא דרכה שם כף רגלי מחשש האכזבה, ולפתע יום שישי אחד החליטו ההורים ללכת לשם כשחשבו שאני לא בבית. כמובן שהגעתי הביתה בדיוק כשהם יצאו אז הצטרפתי אליהם. בסניף ברחוב הברזל היו נחמדים מאד. אחראית המשמרת ידעה בדיוק מה זה צליאק וממה להמנע. בשמחה הם הציעו לי לנסות כמה מנות בהכנה מיוחדת עד שאני אמצא משהו טעים, אבל למזלי מצאתי ישר מנה שקוראים לי ביף צאו פן או משהו תאילנדי כזה עם אטריות אורז ממש טעימות ובשר בקר. היה מאד טעים! וכמובן לקינוח יש את הפבלובה המדהימה שלהם! אני הייתי בחשש שהאוכל לא יהיה נקי מגלוטן שכן זו מסעדה על טהרת הסויה, אבל למרבה ההפתעה לא היו שום תופעות לוואי שתמיד מופיעות אפילו אחרי ביס קטן בודד.

ביף צ'או פן?....

זו המנה של אטריות אורז רחבות, בקר, ירקות ירוקים, ו... רוטב מבסיס סויה? בפעמיים האחרונות שהייתי שם שאלתי על המנה הזו, וגם שאלתי אם אפשר לעשות אותה בלי רוטב סויה. הסבירו לי שממש לא, כי הרוטב שלה הוא מוכן מראש ויש בו כבר רוטב סויה ולא יכולים לעשות במקום בלי כי זה הרוטב של המנה. (אבל, זה היה בסניף של אבן גבירול. אולי בברזל זה אחרת, למרות שאני בספק)

גם אני התפלאתי

כי שאלתי בסניף שבברזל ואמרו לי שאפשר להכין בלי סויה רק את המנה המאלזית ועוד מנה שממש לא נראתה לי, ואין לי ספק שביף צ'או פן זו לא. אבל אבל אבל - את לא צמחונית? מה פתאום רצית מנה עם בקר?!

בתקופה שרק גיליתי את הצליאק

פרשתי מהצמחונות לחצי שנה, כי לא מצאתי מה לאכול ולא היה לי כח לעוד הגבלה. אחרי חצי שנה בערך, כשכבר הבנתי איך העניינים עובדים עם צליאק וזה כבר לא הרגיש לי כזה מסובך חזרתי גם לצמחונות, אבל בחודשים הראשונים זה היה לי טו מאץ' גם וגם.

הממ היא אמרה לי שאפשר בלי סויה

וגם ישבנו על הבר אז הסתכלנו כל הזמן איך הם מכינים את האוכל, וראיתי שהוא לא שם סויה. בכל מקרה, לא היו שום תופעות לוואי אחר כך, שתמיד מגיעות. אז אני נהנית מהספק.

למעלה