גירסאות שונות

sherry3778

New member
גירסאות שונות

שלום רב, בני בן חצי שנה (יונק מלא גם שאוב) ומזה כחודש וחצי הוא עושה לי "בעיות" בארוחות, הוא מבקש לאכול כל שעתיים (הנקה) ואני מניקה אותו למשך כ- 40 דקות. כאשר הוא אוכל מבקבוק הוא אוכל 100 CC בהנקה כמובן אין לי מושג לכמות האוכל, האם זוהי כמות תקינה לגילו? האם משך זמן ההנקה הוא תקין? לעיתים לאחר שעתיים בו הוא מבקש לאכול אני מציעה לו בקבוק של 100 CC והוא אפילו לא אוכל חצי מהכמות, מנסה לשלב באותה ארוחה הנקה וגם לכך יש סירוב. בקופ"ח נאמר לי כי אין זה מצב תקין שהוא אוכל כל שעתיים למשך 40 דקות (בייחוד שאינו עולה במשקל באופן סביר, בחודש ושבוע הוא עלה 450 גרם במקום 700-800 גרם לטענתם), כמו כן נאמר לי על ידם שיש להאכילו כל 4 שעות ובין הנקה להנקה במידה והוא "דורש " יש לתת לו מים ולהמשיך ולנסות לתת לו מחית פירות /ירקות בתור ארוחת ביניים כשעתיים לאחר הנקה, בתוך הירקות לשים מעט קונפלור / אורז/ מעט חמאה או חלב אם. האם בגיל חצי שנה יש אפשרות לתת מים לתינוק יונק? ובאיזו כמות? לעומת זאת בטיפת חלב נאמר לי כי אין "להתווכח" עם הילד וכי הוא יודע מה טוב לו, ואם הוא "דורש" לאכול כל שעתיים יש לתת לו. האם ישנו מצב בו חלב האם דליל מדי, אינו מזין דיו, האם הגיוני שהחלב שלי אינו טוב לבני? האם יש אפשרות לעמוד את איכות החלב שלי? מה עליי לעשות? למי להישמע? בתודה מראש שרי

מה עושים עם דיעות שונות?

אני מבינה שקיבלת שתי עמדות: בקופת-חולים אומרים שיש בעיה, ובטיפת חלב אומרים שאין בעיה. אז מה עושים? אפשר להסתכל על הנקודות שהעלו בקופת חולים: 1- טענו שעלייה של 450 אינה תקינה. ----- זה טעות. בגיל הזה העליה החודשית הממוצעת היא כחצי קילו. 450 גרם זה עלייה רגילה לגמרי. אפשר לקרוא על נושא העלייה במשקל באתר של משרד הבריאות (וכדאי לתת אותו לקופת-החולים) http://www.health.gov.il/public/baby/feed/anaka_itaron_gdila.htm 2- אמרו לך להאכיל כל 4 שעות. ----- ככל שמניקים יותר יש יותר חלב, והגבלת הנקות תוריד את כמות החלב שהוא מקבל.. 3- נתנו לך הדרכה תזונתית לא מקובלת עבור תינוק בגיל 6 חודשים. ---- אפשר לקרוא על נושא התזונה באתר של משרד הבריאות : http://www.health.gov.il/public/baby/feed/index_mashlim.htm 4- אמרו לך לתת מים. ---- כאשר תינוק מתחיל לקבל אוכל בכפית, מתחילים להציע גם קצת מים, בכפית או בכוס. כמה? כמה שהוא רוצה. תינוקות יונקים רבים לא שותים מים בבקבוק. אין כזה דבר שחלב אם דליל מדי. זה נושא שנבדק במחקרים, וגילו שגם החלב של נשים באפריקה, הסובלות מתת-תזונה, מזין היטב את התינוקות שלהן. בהצלחה! אורית מדריכת לה לצ'ה

sherry3778

New member
מצילה שכמוך..

ראשית תודה רבה על התשובה המהירה, מקיפה ומפורטת. שנית, אני מעוניינת לחדד את את זמני ההנקה שלי- האם הם תקינים?כל שעתיים למשך 40 דקות? ואם הוא לא רוצה-לוותר ולתת לא את המושכות?אני מכבדת את הגוזל שלי ומאמינה בו , אך עד כמה, הוא בכל זאת תינוק קטן...? חוץ מיזה, אוהבת ומאוד גאה להיות חלק מקבוצת לה לצ'ה! תודה רבה אורית.

sherry3778

New member
מצילה שכמוך..

ראשית תודה רבה על התשובה המהירה, מקיפה ומפורטת. שנית, אני מעוניינת לחדד את את זמני ההנקה שלי- האם הם תקינים?כל שעתיים למשך 40 דקות? ואם הוא לא רוצה-לוותר ולתת לא את המושכות?אני מכבדת את הגוזל שלי ומאמינה בו , אך עד כמה, הוא בכל זאת תינוק קטן...? חוץ מיזה, אוהבת ומאוד גאה להיות חלק מקבוצת לה לצ'ה! תודה רבה אורית.

זמני הנקה

האם ה 40 דקות זה ברוטו או נטו? הרבה תינוקות מנמנמים בזמן ההנקה. לא הבנתי את המשפט: "לוותר ולתת לא את המושכות". אורית מדריכת לה לצ'ה

קראתי שוב והבנתי

כן- אפשר לותר ולתת לו להוביל. במילא, אי אפשר לנצח בקרב נגד רצונו של תינוק. עדיף לשמור את המלחמות לדברים החשובים באמת, שאת יכולה להשפיע עליהם, שיהיו בעתיד (כמו סיגריות ואופנועים). בהצלחה! אורית מדריכת לה לצ'ה

למעלה