גירושין ותינוקת

spirt20

New member
גירושין ותינוקת

היי, אני נשואה 5 שנים ויש לי ילדה בת 7 חודשים שהבאנו אחרי שנים וטיפולים. מאז הלידה מערכת היחסים ביני לבין בעלי היא בלתי נסבלת, קרה ונראה שאנחנו לא סובלים אחד את השני. התאמצנו נורא להביא ילד לעולם ונלחמנו ביחד ומאז שהיא נולדה אין טיפת יחס, חיבה, אהבה .. זה לא הגבר שהתחתנתי איתו. מפאת המסיהות ההריון שלי היה בסיכון והיה אסור לקיים יחסי מין אז מניחה שזה תרם למרחק בניינו פשוט לא מובן לי איך מזוג שנלחם להביא ילד ונשאר ביחד הפכנו לזוג ששונא אחד את השני. אני החלטתי שאני לא יכולה להמשיך לישון עם מישהו שאין לי שום קשר אישי, אינטימי ורגשי איתו.. הוא פשוט נהיה קר ואני לא חשובה לו , מה שכן הוא אבא טוב. יש בית שההורים שלו קנו לו בזמנו ואנחנו משלמים משכנתא עליו כבר 5 שנים ושיפצנו אותו בהמון כסף ואף בנינו יחידה למטה, בחודשיים האחרונים גיליתי שהבית לא רשום על שמו. אנחנו בערך 7 שנים יחד ויש לנו חשבון משותף, רכב שלא שווה יותר מ10000 ו40000 חיסכון בבנק. איך אני מתרשת בצורה הכי נעימה ומהירה? והאם מגיע לי משהו מהבית לאור הגילויים החדשים

שילה1

New member
חפשי מגשר-פני אליו ושכנעי אתהבעל גם כן.

כל תשובה כאן,בלי כל הפרטים,לא תהיה מוסמכת ורצינית.
אגב-אם תחליטי להגיש תביעה,תאלצי,על פי החוק החדש,לפנות תחילה ליחידה לישוב סכסוכים שליד בית המשפט למשפחה,להיות נוכחת עם בעלך ב 4 פגישות במשך 45 יום,רק לאחריהן תביעה או גישור.
לכן-מומלץ לפנות לגישור מתכתחילה.

tovid

New member
שלום לך,

אם הבנתי נכון תהליך ההריון הקשה שעברתם והלידה גרמו כנראה להתרחקות ביניכם. לא ציינת האם ניסיתם טיפול זוגי או אישי כלשהו. לפני שמחליטים להתגרש רצוי מאד לבדוק את האפשרות האם ניתן לתקן את היחסים.

לגבי הרכוש, קשה להביע דעה או לתת תשובה בשלב זה לשאלות שהעלית, לצורך כך דרושים פרטים נוספים.
הדרך הנכונה, הטובה והמהירה ביותר להתגרש היא באמצעות גישור, זה גם זול בהרבה בהשוואה לאלטרנטיבות אחרות. בגישור ניתן להגיע להסכמות ולהגיש לבית המשפט הסכם גירושין שהוא הטוב ביותר לשניכם. כמוכן אתם נשארים הורים לילד לכל חייכם, אם פונים לגישור קל יותר לאחר מכן להמשיך בתקשורת טובה למען המשך קיום הורות משותפת ולטובת הילד.

בברכה,
טובי דנון - מגשר

גירושין

ערב טוב לך

ראשית הקדמה קצרה וחיונית

בעקבות החוק החדש יש לפנות להליך גישור לפני פתיחת הליך משפטי .

הליך הגישור ניתן להעשות באמצעות בית המשפט ואת יכולה להיות מיוצגת עי עורך דין מתחילת ההליך ועד סופו.

לאחרא 90 יום עם הגישור לא מצליח את באמצעות עורך דינך יכולה להגיש תביעות מתאימות בבית המשפט למשפחה.

לחילופין את ובן זוגך יכולים לפנות יחדיו למגשר שבחרתם אשר יסייע בידכם להגיע וסכמות ולערוך עבורכם הסכם גירושין . עיניין זה תלוי כמובן בכך שבן זוגך יסכים לפנות להליך זה.

לגבי נושא הבית מבחינה משםפטחץ אם הבית רשום על שם הורים אך יש חוזה בינו לאביו הרי שעל פםי החוק את זכאית לחלק שווה בדירה ללא קשר לרישום,
יהיה כנראה צורך לצרף את הוריו לעיניין זה.

מכל מקום ההתחלה של התהליך להעשות באמצעות הליך גישור באמצעות בית המשפט אם באמצעות מגשר חיצוני כאשר בשני המקרים זכותך להיות מיוצגת.
זה התשובה על קצה המזלג מבלי שנסתי לפרטים הספציפיים של המקרה שלך המחייבים יעוץ פרטני בהתאם.
אני מקווה שהצלחת לענות לשלתך
אשמח לדעת אם ישנו צורך בבירור נוסף.

שילה1

New member
טעות.מדובר ב 4 שעות פגישה שבה

יוסברו לבני הזוג זכויות וחובות.אלו פגישות חובה,בלעדיהן לא ניתן להגיש כל תביעה,גם לא לרבני.
הפגישות נערכות ביחיד הלישוב סכסוכים הצמודה לכל בית משפט למשפחה,ללא עלות.
אין זו פגישת גישור וע"וד הצדדים אינו נוכח בה.
ראה החוק והתקנות.
לאחר 4 שעות המפגש שהוא,כאמור,חובה,יוסברו לבני הזוג אופציות אפשריות.
קרי:תביעות או גישור.שני אלו-להחלטת הזוג ובתשלום ,לא בחידיה!
מי שיבחר גישור מלכתחילה-לא אמור להיות נוכח בפגישות אלו.
רצוי להבהיר את הדברים,כדי שזוגות לא יחשבו שפניהם לגישור,שאינו לרוחם.

לא ברור לי משהו, את יודעת על מי שם הבית?

הדבר הראשון שהייתי עושה (שהוא קל , פשוט וניתן לעשות אותו מהמחשב) הוא להוציא נסח טאבו (אם טרם עשית).
זה אמנם מקובל שהורים קונים דירה לבן/בת שלהם ורושמים את הדירה על שמם כדי להגן על הנכס במקרה של גירושין. אבל זה קורה כאשר ההורים נותנים את כל העלות.
כאן את אומרת שאת משלמת משכנתא. אז את בעצם משלמת משכנתא על בית שאת לא רשומה בטאבו ועכשיו אומרת שגם לא על שמו.
לדעתי בתור התחלה (בלי קשר לגישור , הליך משפטי וכו') שווה לך להתייעץ עם עו"ד כדי לדעת בדיוק את הזכויות שלך על הנכס (וסביר להניח שיש לך, משום שאת משלמת משכנתא וגם השבחת את הדירה).

למעלה