גירושין ועדים

anonyid

New member
גירושין ועדים

שלום לכם אני מתגרשת ויש לי זימון לבית דין הרבני. אני צריכה לבוא עם עד אבל לצערי אין מי שיוכל לבוא איתי. האם ניתן להתגרש בכל זאת? תודה

שלי 9

New member
חייבים עד אבל אספר לך מה עשתה חברה

של אחותי..לצערה לא התאפשר לה להביא עד..לפני שהיא נכנסה לרבנות היא חיפשה בחוץ עובר אורח..הסבירה לו את מצוקתה..הוא נענה בחיוב והעיד עבורה ובא לציון גואל.. לא שאני ממליצה לעשות זאת, אבל זו אפשרות שקיימת במידה שאין מוצא אחר..

קטי30

New member
לא הייתי סומכת על זה שלי

לחברה שלך זה עבד לא סומכים על המזל וסתם הנה דוגמית: לחברה שלי כבר הביאה עדה והיא נפסלה לעדות
צריך לחשוב על פיתרון יצירתי יותר ככה בכל אופן נראה לי

עדה?

מותר להביא אישה בתור עד לגרושין? תענו לי בבקשה - זה יפתור לי כ"כ הרבה בעיות...

קטי30

New member
מהחבר'ה כאן הבנתי שמסתבר שכן

בשנות ה2000 גם ברבנות חל שינוי משמעותי ואישה בעניני גט כשרה להיות עדה מקווה שעזרתי לך שבת שלום זהב.

כן, אפשר להביא עדה

ואם אין לך שם יוצא דופן ודיין מחמיר במיוחד, אז לא צופה בעיה

old friend

New member
העד אמור להיות משהוא שמכיר אותך

גם אם הוא מהצד השני אמור להכיר אותך ואת ההורים שלך הדבר הזה נקרא טקס "שמות". כדי להכין את הגט עם כל השמות שאת והוא מוכרים בהם שאחרי זה לא יוכלו לפסול את הגט במקרה הזה אם הוא בא שם שני ההורים שלו או הורה ואח, זה גם יכול להיות טוב.

old friend

New member
הבהרה... לאחר כמה שאלות במסרים

העדים שהזגו המתגרש מביא זה לא העדים של הגט עצמו, בשביל זה הרבנות מחזיקה כמה "ליצנים" שם שהם כשרים שעדות. העדים שמביאים לטקס עצמו כמו שאמרתי זה לצורך השמות בגט עצמו חייבים לכתוב את כל השמות שהמתגרשים מוכרים בהם. כמו - אברהם המתקרא אבי ו אברום ומוקי33 בן משה המתקרא מושון ו מוש הגט חייבים להיות מוזכרים כל השמות של האנשים כדי שיום אחד לא יוכלו לפסול את הגט בשביל זה כולם כשירים, גם נשים וגם גברים אבל חשוב שהם יכירו את המתגרש שלהם ואת ההורים שלו אחרת הם נפסלים או יותר נכון לא שווים הרבה כי אין פה אלמנט של פסילה.

Rinattt

New member
לא תמיד,

אני הלכתי עם חברה וזה היה ממש בסדר, אבל לי ברבנות במקום אחר אמרו להביא רק בן משפחה קרוב! חברה שלי הלכה עם חברה שמכירה אותה מילדות ולא נתנו לה להעיד וגם ברבנות שם אמרו לה שרק בן משפחה קרוב יכול להעיד. אז היא חזרה ומחכה שיתנו לה תאריך לדיון חוזר. כאילו כל רבנות והחוקים שלה, אז רצוי לבדוק ולשאול קודם. עדיף.

פיקסון

New member
עדים בבית הדין

אפשרי כל אחד או אחת שמכירים רצוי קרוב משפחה גרושתי הביאה עמית לעבודה ולא היו כל בעיות הדיון היה בבית הדין הרבני ב ת"א

למעלה