גירושים...

Rותם5

New member
גירושים...

שלום לכולם, אני מקווה שהגעתי למקום הנכון. החלטנו להתגרש בדרך "יפה" אנחנו זוג הורים לתינוק וכרגע בעלי עזב את הבית ביוזמתו\י מה הדרך המהירה והנכונה לפעול? מה גובה מינימלי למזונות וכיצד נקבע? האם עלי לגשת במיידי לבית המשפט לענייני משפחה כדי לקבוע הסדרי ראיה או שאין צורך? מה החשיבות של "פותח התיק הראשון"?! כולם אומרים לי לרוץ כמה שיותר מהר ולפתוח תיק?! אבל מדוע?! מה עומד מאחורי? אשמח לעיצות ממי שמבין תודה, המבולבלת

אם החלטתם להתגרש יפה

מירוץ הסמכויות לא מעניין - תקבעו ביחד מחר וגשו לעו"ד שמתמחה בדיני משפחה שינסח הסכם מסודר ויטפל בפרוצדורות ברבנות.

gogilina

New member
זו לא הבעייה

העיקר להיות שלמים. ההוצאה לפועל היא משנית.

Rותם5

New member
כדי להגיע לעוד צריך להיות מגובש

מה גובה המזונות המקובל? לפי מה נקבע גובה המזונות?

לפי גובה המשכורת של בעלך

זה פשוט אחוזים מגובה המשכורת ככל שהוא מרוויח יותר הוא ישלם יותר. יש לכם רכוש משותף? את הבית הוא עזב ואת מגדלת את הילדה- הבית נישאר אצלך עד שהילדה מגיעה לגיל 18.

Rותם5

New member
כן,יש בית משותף

אם אני מבינה נכון,אני אמורה לשלם לו "שכירות" עבור החלק שלי באם אני גרה בבית? המשכורת שלו 9000 נטו.

czar

New member
איזה גגב שטויות...............אם את לא מבינה

עדיף שתהיי תנועה ולא תעני תשובות מטופשות.

אייבורי

New member
הנכון

החוק בישראל אומר מינימום 1200 ש"ח לילד + מדור (30% שכר דירה, נניח דירת 2וחצי חדרים באזור המגורים שלכם) כמובן בהנחה שאין נסיבות מיוחדות (ילד עם צרכים מיוחדים) בהנחה שיש לכם ילד רגיל ונורמלי ובהנחה שבעלך מרוויח 9000 נטו סביר להניח שתקבלי מזונות בגובה של 2000-2500 ש"ח

המזונות אמורים

לשמור על רמת חייו הנוכחית של הילד וגם על רמת חיים מינימלית לבעלך לשעבר. שבי עם מחשבון, תבדקי כמה אתם מוציאים על הילד וכמה מזה את מסוגלת לממן בעצמך - אל תהיי נקמנית ולא חמדנית - מזונות ילד הם דוגמא קלאסית לנכונות הביטוי "תפסת מרובה לא תפסת".

Rותם5

New member
אינני באה ממקום של "נקמנות"

להיפך,אני מבינה שעליו להמשיך בחייו וזו הסיבה שאנחנו מנסים להתגרש ב"שלום" אך עם זאת,עלי להבטיח יכולת מינימלית לחיות ולדאוג לרווחתינו (ילד+אני)

לא, מותק

לאחר שהתגרשתם אין לבעלך שום חובה לדאוג לרווחתך - רווחת הילד בלבד. שבי עם תדפיסי ח-ן בנק + אשראי מהשנה האחרונה ותתחילי לעבוד.

czar

New member
יש מחירון, ממש כך

איפה אתם גרים, כמה הוא הרוויח כמה את, כמה צריך עמ לשמור על רמת חיים דומה לזאת שחיית עם בנכם. מיבש לא כבעבר רואה רק את האישה אלא את הילדים ואחכ האשה והבעל. העשקות של פעם כמעט ולא קיימת עוד. המחיר נע לילד אחד באמת חיים סבירה בין 1100 שח ועד 2000 שח ואם יותר מזה את ברת מזל או שאתם עשירים ממש. מנסיון אישי שלי - קודם כל שבו יחד לבד קחו דף וסכמו מה הולך למי ואיך, כספים, חסכונות, משכנתא, תשלומים חובות כלי רכב, דירה, רכוש ועוד. אחכ נושא המזונות ועם זה לכו יחד לעוד שייצג את שניכם וזה צריך לעלות במקרה יקר כ-6000 שח שיקרא, ייעץ מה נכון ומה פחות, מה מקובל ומה פחות, אל תחליטו שם כלום, לכו הביתה לחשוב ואז יחד להגיע לפתרונות (כי תהיינה שאלות) ושוב לעוד ומשם ברוח טובה, הדרך קצרה. אצלי זה נגמר תוך שלושה שבועות. רק מה - אל תתלי במילה "רוח טובה" זה זה ב 95% מהמקרים לא נשאר ברוח טובה, משניכם עוד יצא רע באופן מצער כמו שלא הכרתם בעבר ואני לא אומר את זה בכדי לעשות לך רע, אלא רק להכין אותך להיות חכמה ולנסות להמנע מזה ככל שניתן וכמובן לנצל את הרוח הטובה כמה שניתן. כלום שלא יבוא על חשבון הילד, תזהרי.

Rותם5

New member
מובן...

2000 שקל?! זה פחות ממה שאני משלמת היום לגן?!!!!!! וואי...אוקי. כן, נראה שלא יהיה קל (לא חשבתי שיהיה קל) מנסיון?! האם מטפל זוגי יעזור לנו גם לסיים את העניינים בצורה מושכלת או שעדיף לפנות ישר לעו"ד.

גל1 האחת

New member
מזונות על ילד אחד

לא נראה לי שתצליחי להוציא יותר מ - 2000 ש"ח אולי 1500 לכל היותר .. זה לא הולך להיות קל אם חשבת שתקבלי משכורת מבעלך אז את טועה - אם יש אפשרות להציל את הנישואים על ידי טיפול זוגי לכי על זה קודם ואם זה לא יעזור תעברי לאופציה של גירושים .. אבל לא מתוך שיקולים כלכליים אלא מתוך רצון אמיתי לשקם את התא המשפחתי שלך

ויש גם את אופציית משמורת משותפת

שמשאירה אותך בלי מזונות בכלל ורק עם חלוקת הוצאות קבועות של הילד כמו גן או טיפולים רפואיים.

החישוב שלך אינו נכון

2000 שקל זה פחות מכפי שאת משלמת לגן, אבל הגרוש אמור לשלם חצי מההוצאות לילד. לא את כל ההוצאות. ילד שעולה 4,000 זה הגיוני וסביר. תסכמי איתו שמעבר למזונות הרגילים, את המותרות והפינוקים הוא יתן מרצונו הטוב לפי האפשרויות שלו. שזה כולל מתנות, חוגים יקרים, קייטנות יוקרתיות בהמשך, קניית כלי נגינה, בגדים וכו'... עדיף לסכם ברוח טובה מאשר מצב של מתח ומאבקים. מרגע שתתחילי במאבקים, כל צד יתחפר בעמדה שלו, והיריבות תישאר לנצח. תחשבי על זה שכל הפינוקים הכי יקרים בעולם לא יתרמו להתפתחות הילדה, כמו שיחסים טובים ביניכם יתרמו לה. זה שווה את זה.

czar

New member
2000 שח נחשב להרבה כסף עבור ילד אחד

ואת הגן יש לחלק חצי חצי, מה לעשות, את בוחרת להתגרש, המחיר הכלכלי של זה דרמטי על רמת החיים של שניכם. הוצאות חריגות כמו צהרון, חוגים והוצאות בריאות חריגות הם אקסטרה על המזונות במרבית המקרים אבל ברוב הסעיפים דורש הסכמה משותפת. כן, תגשר תמיד עדיף, לעו"ד טוב את תשלמי ככ הרבה תמורת תוספת נגיד פעוטה כי סביר שגם הוא יקח עו"ד ואז תגיעו להוצאות יחד של מעל 50K שח לדיונים וכו ומעל הכל השגת לעצמך אוייב לכל החיים.....לגמרי לנסות לסגור הכל לבד, כסף זה מאד חשוב, מאד מאד אבל בהחלט לא הכל.

גל1 האחת

New member
פתיחת תיק

מי שפותח תיק ראשון .. המשפט יתנהל במקום שבו נפתח התיק ראשון .. במקרים שבהם האישה גרה בצפון והבעל בדרום - אם הוא פתח תיק ראשון תצטרכי לנסוע לדיונים באזור מגוריו ואם את פתחת תיק ראשונה באזור מגורייך הוא יצטרך להגיע למקום שבו נפתח התיק .

למעלה