גירושים מדבקים

גירושים מדבקים

ש/ החליטה להתגרש. המחשבה הזו כבר היתה במוחה מספר שנים, אולם את האומץ קיבלה רק לאחר ששתי חברותיה התגרשו. ש' מספרת שכאשר אחת מהחברות ביצעה את ההחלטה, זה השפיעה גם על השאר. כעבור 3 חודשים, עשתה זאת גם אחותה. אריאל שחר מנדלף מטפלת זוגות אומרת שהתופעה מדבקת (כן, גם את הוריהם של המתגרשים) אולם אינה משפיעה על זוגות מאושרים. מה דעתכם על הרעיון? האם באמת מתגרשים מקבלים את האומץ להתגרש מאחרים? האם הם צריכים להיות מושפעים מהחברה? האם מתגרשים אכן כל כך מאושרים, או שמא זו אכן תופעת הדיסוננס הקוגנטיבי - שבה אדם מרגיש צורך להצדיק את מעשיו. ראו כתבה מצורפת.

sumerfield

New member
זה בהחלט ייתכן...

ייתכן מצב בו נדבקים בטעות בחידק הגרשת, כשרואים איך פתאום לחבר שלך יש שני סופ"שים פנויים בחודש, כמה ערבים פנויים באמצע השבוע, אופנוע חדש (או קבריולט), שרשרת של הודים, שארוואלים ונספחת בלונדית בת 26 על יד ימין. הבעיה היא שנשואים מדביקים את חבריהם בזדון ומאלצים אותם להתחתן בלי שום צידוק אמיתי.... ("נו, בקרוב אצלך" .. "מתי כבר תתמסד".. וכיוב'...)

penina123

New member
בהחלט הגיוני!

אם כי אני לא רואה בזה משהו שלילי. בשביל להתגרש באמת צריך אומץ רב, גם אם חיי הנישואין הם בלתי נסבלים. הרי הזוג חי ביחד כבר שנים רבות, והוא לא יודע איך זה לחיות לחוד, ולכן הפחד מהבלתי נודע גדול מהסבל הידוע. לכן, ברגע שהבלתי נודע הופך לנודע- כלומר רואים איך זוגות אחרים מסתדרים, הפחד יורד ואיתו גם חיי הנישואין... זה מתחיל להיות בעייתי כאשר הזוגות כן חיים באושר ועושר, אבל רואים פתאום שזוג אחר חי הרבה יותר טוב לאחר הגירושין, ואז הם מחליטים להתגרש בשביל להידמות לחברים שלהם..

שילה1

New member
כבר הפעלתי את צות המדענים הבכיר שלי ,במעבדתם,

ונתתי הוראה להמציא באופן דחוף חיסון נגד אפידמית הגרושין,שלא נדע מצרות,כי זו מדבקת! כשיגיע החיסון,הוא יופץ וינתן לכל דורש.

coachingyou

New member
מחלה מדבקת

תופעת הגירושין היא כמו מחלה מדבקת בארץ. 1 מכל 3 זוגות מתגרש זו סטטיסטיקה קשה מאוד. אני לא יודעת אם הבעיה היא שגירושים מדבקים כמו שהמחלה היא חוסר נכונות להתמודד עם קשיים. נראה לי יותר שהזוגות היום מרגישים כי קל יותר לפרק מאשר לעבוד ולבנות נכון ומחדש את הזוגיות במקרה של קושי. אני אף פעם לא אבין איך זוגות שחיו כמה שנים יחדיו, מתחתנים ואחרי כמה חודשים מתגרשים. מה קרה? מה השתנה? הטבעת? או הצורך להתחשב אחד בשני, להבין שיש קשר שאי אפשר לנתק בהינף יד. כך גם לגבי זוגות עם ילדים קטנטנים, לפעמים ממש תינוקות ואפילו זוגות וותיקים שפתאום מגלים שיותר טוב להיות לבד מאשר ביחד. פה, בפורום גישור, חשוב מאוד להדגיש בפני כל אותם זוגות כי אפשר ורצוי ליצור גשר טוב ויציב בעזרת אנשי מקצוע. לא לוותר כל כך מהר. אפשר להצית את אש האהבה מחדש גם אם היא תתבטא בצורה קצת אחרת. עשו הכל להתפייס ולשמור על המשפחה לפני שעושים הכל (בדרך מכוערת ביותר) כדי לפרק. אני לא נגד גירושין כשהמצב מגיע באמת למבוי סתום אבל קודם לנסות הכל... מאחלת זוגיות נהדרת לכל אחת ואחד שיקרא דברים אלה. דורית גן-מור

תודה דורית על דברייך

אני גם סבורה שזוגות ממהרים מידי להתגרש במקום לעשות כל מאמץ כדי לנסות למצוא את הגשר הנכון. גם אני כמוך רואה זוגות שנשואים רק מספר חודשים או מספר שנים מועטות ולא מבינה מה קרה כאן ולמה כל כך ממהרים להתגרש. יצא לי לגשר בקרב זוג שראיתי שהיה קיים הניצוץ בעיניהם. הצעתי להם לנסות בכל זאת שוב לשקם את נשואיהם, ובמידה ולא יצליחו, יחזרו ואעזור להם למצוא את הדרך הנכונה להתגרש. היה ברור כי יש עוד משהו שם, שזה עוד לא נגמר. בכל זאת הם העדיפו להמשיך בגישור הגירושין. מסכימה איתך שכאשר מגיעים למבוי סתום - עדיפים הגירושין על הנשואין. מקווה שאולי יש כאן מישהו שקורא ומתלבט ויקבל כאן את הדחיפה לנסות שוב לשקם את נשואיו.

coachingyou

New member
מניסיוני האישי

גם אני נתקלתי כבר בזוגות שמיהרו להתגרש. אבל יש גם סיפורים עם happy end. במקרה אחד - הספיקו לי שעתיים של אימון כדי להציף את אי ההבנה המרכזית בין בני זוג. זה היה מדהים. עבדתי איתם על ערכים, דרוג סדרי עדיפויות- הם עבדו במקביל אבל כל אחד לעצמו. התברר כי הבעל רשם את נושא שיקום הנישואין כדבר ראשון במעלה כאשר אשתו בכלל היתה בטוחה כי זה לא מעניין אותו בכלל. היא עצמה רשמה את התחום במקום 3 לאחר הילדים והלימודים שהיא רוצה. זה היה בשבילה הלם רציני, היא פתאום קיבלה שיקוף על החשיבה הלא נכונה שלה מול השתיקה שלו. לאחר מכן נוצרה כזו שיחה פתוחה ואמיתי שהם כבר לא היו צריכים אותי בשטח. הם פשוט החלו לערוך סדר עדיפות משותף לכל תחומי החיים שלהם ויצרו לעצמם מסגרת חדשה לפיה הם הולכים עד היום. הם לא התגרשו (לשמחתי). זה היה לפני יותר משנה ואני מקווה שיחזיק מעמד עוד ועוד. מצטרפת לתקווה שאולי נוכל לעזור במשהו למישהו מתוך הקוראים/קוראות. דורית גן-מור

מקסים. איזה מזל

טוב שהם ניסו אימון לפני גירושין. עצוב מאוד אם היו מתגרשים בגלל אי הבנה.

שילה1

New member
כשפונה אלי זוג כזה-שולחת אותם או ממליצה להם

על איש מקצוע. בהחלט סבורה כי יש איזו קלות בתלי נתפסת בנושא פרוק המשפחה,על כל המשתמע מכך.

למעלה