גירושים ורבנות

גירושים ורבנות

היי,
השאלה היא יותר בתור צופה מהצד (כשאני לא נשואה קצת קשה להיות בתהליכי גירושים חחח)
אחי רוצה להתגרש מאישתו שהיא בסה"כ בחורה מאוד טובה והיא מאוד לא רוצה להתגרש, בשביל הבנות ובשבילם. היא כן מוכנה ללכת לטיפול זוגי, בהתחלה היא ביטלה אותו כי אחי אמר לה משהו דבילי וגם אני הייתי מבטלת במקומה. אחרי שישבתי איתה על "תוכנית פעולה" הוא קצת חסם אותה בהכל, בין אם בטיפול זוגי, חיבוק אחרי שבוע שהוא היה בחו"ל, הזמנה לספא לכבוד היום הולדת שלו.
המשפחה שלנו כמובן מאוד לא מרוצה מהתהליך הזה ומההחלטה שלו, יש להם תאומות בנות שנתיים ושניהם יתמוטטו כלכלית ולא יצליחו להחזיק אותן בנפרד. הם צריכים אחד את השניה ולו בשביל הילדות.
בהתחשב בזה שהיא לא רוצה להתגרש ומוכנה לעבוד על הזוגיות יכול להיות שיעשו לו בעיות ברבנות? זו כרגע התקווה היחידה שלי- שברבנות יכריחו אותו ללכת לטיפול זוגי... יש מצב כזה?
כי אני יודעת שחשוב להם כל הנושא של שלום בית... הם יעשו לו בעיות או יתנו את החותמת ויעשו עליהם NEXT?

טליסמה

New member
זה לא משנה

מה יחליטו בבית הדין הרבני
הוא צריך לרצות לנסות לשקם את הזוגיות,
לא גורם חיצוני יכול לעשות זאת ללא רצונו, כל נסיון כזה יעורר בו התנגדות.
לפי דברייך שווה להציע לו ללכת לטיפול לבד, יכול להיות שבתהליך כזה הוא יגיע לתובנות אחרות,
קחי לתשומת ליבך שגם אם הוא יסכים לעשות תהליך עם עצמו, יכול להיות שהוא יגיע לתובנה שהוא לא רוצה להישאר בזוגיות הזו,

בהתחלה הוא רצה אבל הוא אמר לה דבר ממש מגעיל

שגם אני הייתי מבטלת את הטיפול במקומה (הוא אמר שהטיפול הוא נטו בשבילה)
אם הוא יעשה את התהליך בעצמו ויגיע לתובנה שהוא לא רוצה בזוגיות אין כבר מה להפסיד פה כי כרגע הוא ממילא לא מעוניין בדיוק בזוגיות.
זה ממש מוזר לי אבל מצד אחד הוא כן דואג לה בנוגע למריבות עם ההורים שלה (שאגב הוא לא מת עליהם בלשון המעטה) וקונה לה מתנות וכאלה בגלל זה לא ברור לי מה נסגר איתו.

טליסמה

New member
אגו

אמר שזה בשבילה, אז?
אם הם יגיעו למטפל/ת טוב/ה
הם יעברו תהליך ששווה לשניהם
את יודעת, במצבים כאלו אומרים כל כך הרבה דברים
וכשעובר זמן מה שוכחים ומתמקדים בעיקר
אם היא רוצה לנסות להציל את הנישואין
מה גם שאת אומרת שיש בסיס מסויים לשתוף פעולה
שלא תיתפס לכל מילה שנזרקת

היא כבר שמה את האגו בצד ולכן מוכנה

לקבוע שוב תור ולא להתייחס.
שתינו יודעות שגם לו לא חסרות בעיות ופשוט המטפלת הזוגית כבר תהיה זו שתראה לו את זה.

היתקליף

New member
אם היא תתבע שלום בית, ברבנות יעכבו את הגט

להכריח אותו ללכת לייעוץ זוגי הם לא יכולים.
אבל הוא יכול לעזוב את הבית, להפסיק להעביר לה כספים, ואז היא תיאלץ להגיש נגדו תביעת מזונות והם יוגדו רשמית כפרודים. מבחינות מעשיות זה שקול לגרושים. כך שברבנות לא באמת יכולים לעזור.

הוא בחיים לא יפסיק העברת כספים

הוא מאוד אוהב את הבנות ודואג להן ורוצה להשאיר לה את הבית רק כדי שהן יגדלו בשכונה טובה ושהיא לא תיכנס לצרות כספיות.

איך גורמים לו ללכת לייעוץ זוגי?

ye44

New member
עוד פם עם

הבחורה טובה ? מתי כבר תפנימו שבחורות עם
זהב זה
כולירע
עוץ לי גוץ לי הוא לא סובל אותה

למעלה