גירושים בפתח

tammyd

New member
גירושים בפתח

שלום לכולם. אני דיי חדשה כאן, מדי פעם קוראת , אך לא ממש פעילה. אני ובן זוגי עומדים בתחילתו של הליך גירושין. יש לנו ילדה בת 4 וחצי ותינוק שרק נולד. אני כולי דאגות וחששות מאיך לספר לגדולה, שהיא ילדה מאוד רגישה ולהסביר לה את התהליך. אני גם מאוד חוששת מההתמודדות כאם חד הורית עם ילדה ותינוק, החל מפעילויות בימי שבת שעד עתה נעשו עם זוגות וילדיהם ובכלל מההתמודדות החדשה. אשמח לכל עצה והתנסות אישית. תודה

בוקר טוב לך ../images/Emo140.gif

לדעתי כדי לך לערב פסיכולוגית לילדה או יועצת מוסמכת שתדריך אתכם ותלווה אותה בתהליך ... כל ההתחלות קשות ואכן יש פחד מסויים לגדל ילדים לבד אבל תחשבי שוב אם את באמת לבד הכן גרה משפחתך ? ... צריך לארגן הסדריי ראייה ולשלב יחסים טובים ולאט לאט תראי שהשד לא נורא כ"כ בהצלחה לך בהמשך דרכך שבת שלום

קודם כל חזקי ואמצי ../images/Emo24.gif

זוהי תקופה חדשה, מבלבלת ומפחידה... אבל - בסופו של דבר הענינים נרגעים ומסתדרים, בדרך כלל, ואת תצליחי ללמוד לאלו דברים להקדיש זמן (לעיקר) ולאלו אי אפשר (לתפל)... מחבקת ומאחלת לך סבלנות ואורך רוח. בקשר לשבתות אני לא רואה בעיה, הרי תוכלי להמשיך לבלות עם החברים וילדיהם, ובשבת שהילדים לא איתך בעלך לשעבר יעשה זאת, ואת תוכלי לנוח ולאגור כוחות לעצמך... הילדים ימשיכו להנות בחברת האנשים שהם מכירים.

tammyd

New member
תודה ועוד קצת

תודה על העידוד והחיזוק, אני מניחה שאכן כמו כל דבר חדש , ישנן חששות והרבה שאלות. אני מניחה שאינ בעיקר חוששת לגדולה שלי (כולה בת 4 וחצי) שהיא ילדה מאוד רגישה ואני חוששת שתיקח את הפרידה בצורה מאוד קשה. גםלי אישית מאוד קשה, בעיר עם תחושת פירוק משפחה וחוסר יכולת לתת לה משפחה מאוחדת ומאושרת. האב מאוד רוצה להיות בקשר עם הילדה ולראות אותה כמובן, אך מן הסתם זה לא יהיה אותו הדבר..... אכן נראה לי שאני אתיעץ עם פסיכולוגית לגבי מה אומרים ואיך מסבירים. תודה שוב

m i c h a l i

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

חשוב מאד בכל הסבר שתבחרו להעביר לקטנה, להבהיר לה שוב ושוב שאתם אוהבים אותה מאד. וממליצה להגיע להסדרי ראיה כמה שיותר מהר כדי שלא יווצר מצב של ריחוק מהאב. (בהנחה שהילדים נשארים בחזקתך) אם האב מתכנן לגור בקרבת מקום אולי כדאי לשקול גם משמורת משותפת. בכל מקרה, בעיניין ההסבר לילדה כדאי לעשות זאת כששניכם נוכחים, לתמוך בה ולהפגין אהבה כלפיה. היא תתמודד עם המצב כפי שאתם תתמודדו

tammyd

New member
שוב, תודה על התגובה

אני אכן מקווה שהאבא יגור קרוב, זו התוכנית לפחות . כבר היום הוא מגיע מוקדם להיות איתה שני אחה"צ , והוא עדיין בבית. אינ מקווה שזה יהיה המצב גם בהמשך פלוס כל סופ"ש שני. כמובן שהמצב אצלינו קצת מסובך, כי יש תינוק קטן ברקע, ועדיין לא ברור מתי נכון להתחיל הסדרי ראיה איתו, ובהמשך גם שינה אצלו. אני מניחה שכל עוד הוא יונק זה קצת לא ריאלילהשאיר אותו איתו, בגלל יניקה צפופה, אולי בהמשך כאוכל לשאוב או נחליט לשלב עם פורמולה..... לא פשוט כל העסק הזה.

Ruth9

New member
אנחנו התייעצנו עם מכון אדלר

שנתנו לנו טיפים מצוינים. בכל מקרה, חשוב להדגיש שפרידה קורית לפעמים רק למבוגרים ותמיד, תמיד, תמיד אתם תאהבו אותה ותהיו שניכם ההורים שלה. (על מנת שהיא לא תבין שאם אתם נפרדים אתם עשויים גם להיפרד ממנה) אנחנו גם החלטנו שבגלל הגיל של הקטנים (בזמנו: שלוש וחצי ושנה) הם תמיד יישנו אצלי, חוץ מאשר כל סופשבוע שני. חשוב לענות על כל שאלה בכנות ובפתיחות, כי הילדים רגישים לשקרים. בהצלחה!

tammyd

New member
תודה לכולם על התגובות, רות, רציתי ל

רציתי לשאול על מכון אדלר, אם יש לך טלפונים ואיך נעשתה ההתיעצות - בטלפון, בפגישות?

Ruth9

New member
מכון אדלר

נמצא בהרצליה. אפשר למצוא אותם בדפי זהב: 09-9518455 (הר סיני 15, הרצליה). אנחנו העדפנו לפגוש אותם פנים מול פנים. היועצת ישבה איתנו במשך שעה שאז בנינו אסטרטגיה ברורה להעברת המידע לילדים. הספקנו גם לכסות נושאים נוספים שקשורים לגידול הילדים וסה"כ קיבלנו שם המון אינפורמציה חיונית. אגב, הפגישה היא בתשלום (לא זוכרת בדיוק, לדעתי בין 200 ל-300 ש"ח), אבל מדובר בהוצאה חד פעמית לנושא רגיש במיוחד ולכן אני ממליצה בחום.

למעלה