גירוי שחלות

roni sapir

New member
גירוי שחלות../images/Emo53.gif

בוקר טוב לכולם יש לי מספר שאלות: מה התופעות לוואי של גירוי שחלות? כמה זמן אחרי כוריגון מתחילות תופעות לוואי? בדיקת דם אחרי 7 ימים מהכוריגון התוצאות: פרוגסטרון 190.8 E2 -2080 הרופא נתן לי אוטרוגסטן 2*3 ואוטרוגסטן גורם לי לכאב מחזור האם זה נורמלי? תודה מראש לכולם!!!!!!!!!!!!!!!

neta2

New member
אנסה לענות מתוך נסיון כואב..

של גירוי שחלות שהיה אחרי טיפול באיקקלומין. כאבים בצד הבטן בקושי ניתן לזוז. חובה לשתות הרבה למנוע גירוי יתר שכזה!! לגבי הכוריגון, אני שתיתי המון אחרי ולפני ובמהלך , לא ברור לי מדוע עשית בדיקה אחרי הכוריגון, אבל מבינות דבר וודאי יוכלו לתת לך הסבר במה מדובר. והאוטרוגסטן לא אמור לעשות כאבי מחזור - לי לא, ושוב לא ברור לי מדוע עשית בדיקות שבוע מהיום בו נטלת כוריגון?! בהצלחה בכל מקרה

לדעתי,

הכוריגון הוא זה שגורם לכאבי מחזור, זה לא בדיוק כאבי מחזור אלא כאבים של תחילת הריון, כל עוד את תחת ההשפעה של הכריגון, הגוף חושב שהוא בהריון ומגיב בהתאם.

נועם@בת

New member
גירוי יתר של השחלות

כשמו כן הוא. ההורמונים מגרים את השחלות לייצר זקיקים, ובו בזמן גורמים להגדלתן ולספיחת נוזלים לשחלות ולסביבתן. גירוי יתר גורם להגדלה ניכרת של השחלות, כאבים חזקים, בטן נפוחה מאוד. לעיתים צבירת נוזלים באיברים נוספים, ו"ייבוש" אזורים שכנים להם. אני חושבת שברוב המקרים בהם יש גירוי יתר, הוא מופיע בעקבות הכוריגון- שעות עד ימים. אבל יש כאלה שהוא מתפתח אצלן שבוע אחרי, או עם עלית הבטא. אם את מרגישה כאבי מחזור- את רחוקה מלהיות עם גירוי יתר
אני לא בטוחה שהכאבים הם מהאוטרוגסטן, סביר יותר שהם באו בעקבות הכוריגון. ומצד שני, האוטרוגסטן יודע לעשות צרות משלו
בכל מקרה "סתם" כאבים זה סביר מאוד. אם הכאבים מוחרפים- יש ליידע את הרופא. בהצלחה נועם

פישון

New member
עד כמה שאני יודעת

בדיקת הפרוגסטרון אחרי הכוריגון מטרתה לבדוק שאכן יש ספיגה של פרוגסטרון מהנרות וייצור שלו בגוף. המספר הוא גבוה מאד ויפה, ומתאים לקליטה של הריון. הוא לא מבשר על השתרשות אלא רק מראה שהתנאים טובים להשתרשות. במקרים כאלה לפעמים מורידים את המינון של האוטראגסטן, ואולי כדאי לך לבקש. לגבי ה- E2: אכן הוא גבוה מאד. הוא צריך לרדת מהיום לפני מתן הכוריגון, ואם התחלת במספרים גדולים מאלה, את אכן בסיכון לגירוי יתר (היפר). אני לא יודעת מהם כאבי המחזור שאת מתארת (לי בדרך כלל אין מחזור, אז לפחות זה לא כואב), אבל כאבים של היפר הם חזקים וממוקדים בדרך כלל באזורי השחלות. הטיפול הטוב ביותר להיפר הוא שתייה מרובה מאד (סדר גודל של כמה ליטרים ביום) ומנוחה, וחשוב להקפיד על זה למרות שזה נשמע כמו תרופת סבתא. אם הכאבים ימשיכו עוד כמה ימים, דברי עם הרופא. לפעמים יש אפילו צורך באשפוז ומתן נוזלים בעירוי. בהצלחה, מאיה

למעלה