גירוי יתר

גירוי יתר

אני בטיפול IVF שני אחרי 12 יום של זריקות (בהתחלה 2 אמפולות מטרודיןאח"כ הוסיפו עוד מונוגון) פעם קודמת קיבלתי 4 אמפולות מונוגון ואושפזתי בבית חולים עם גירוי יתר. יש לי אי נוחות נוראית בבטן ודקירות בשחלות ואני ממש מפחדת שהדבר יחזור על עצמו ויאשפזו אותי ואני גם עובדת במקום חדש רק 3 חודשים ולא נעים להיעדר האם זה טבעי שמרגישים ככה גם כשאין גירוי יתר שחלתי או שזה לא אמור להיות ככה זה התחיל מאז שהוספתי עוד אמפולה של מונוגון. אודה לכם על תשובותיכים.

למיטב ידיעתי -

את תהליך גירוי היתר מתחילה זריקת הכוריגון התנאים להיווצרות גירוי יתר שונים מאחת לשניה יש כאלו שמינון קטן אל אמפולות + כוריגון יגרום לגירוי יתר ויש כאלו שמינון גדול בהרבה לא "יזיז" להן נראה לי שאלו שאצלן התפתח גירוי יתר פעם אחת הן "בקבוצת סיכון" גם בפעמים הבאות מה שבכל מקרה מומלץ מאוד - להקפיד מיום הזרקת הכוריגון להעלות משמעותית את מינון שתיית המים (מים זה מים). להקפיד לשתות המון ולוודא שגם משתנים המון ובצבע שקוף בכל מקרה של התנפחות הבטן או כאבים או כל דבר חריג אחר (ובטח ובטח מי שיש לה היסטורית גירוי יתר) לא להסס לפנות למיון (רצוי מיון נשים) ולצין במפורש את העובדה שיש את התופעות הללו לאחר טיפול הפרייה ואם אחזור לתחושות שציינת אני מניח שאם את לפני כוריגון אזי התחושות הן בשל עצם גירוי הזקיקים שבשחלות בהצלחה !

Big Mama 1

New member
ליאורי זה לא לגמרי מדוייק ../images/Emo13.gif

גירוי יתר, במיוחד למי שכבר היה לה, מתחיל כבר בשלב הזריקות. הכוריגון רק משלים את התמונה ו"שולח" לבית חולים לאישפוז, ולכן זה מסוכן. בכל מקרה העצה בענין השתייה המרובה נכונה בכל מצב, וגם אני באותה דעה, לגשת למיון נשים אם הכאבים הם ברמות בלתי נסבלות. אם זה סובל דיחוי אולי אפשר לגשת לעשות בדיקות דם מחר בבוקר, רמת ההורמונים בדם תיתן תמונה יותר מדוייקת בקשר לגירוי יתר, ותיתן לרופא אינדיקציה להמשך הטיפול. ולשתות, ולשתות, ולשתות ולשתות ולשתות ועוד קצת לשתות!!! והרבה!!!

אני זוכר שבהרצאה בבלינסון

נאמר בפירוש שגירוי היתר השחלתי הוא מעין תהליך אבני דומינו כאשר האבן הראשונה היא הכוריגון מצאתי מאמר שיש בו את האמירה הזו שהתסמונת תתפתח לאחר הכוריגון לא מצאתי מאמר שאומר את ההפך (קרי שגם לפני הכוריגון זה יכול לקרות) סעיף ד פסקה 5 -> כאן אבל ייתכן גם שאני טועה ולכן רצוי להיות זהירים בכל מקרה

נראה לי שזה מהמנוגון../images/Emo70.gif

כמי שנוטלת מנות יתר מה"דבר" הזה שנקרא מנוגון... אני יכולה לספר לך שגם אצלי, בכל טיפול אני סובלת מדקירות מציקות באזור הבטן התחתונה ומבטן נפוחה נפוחה... הפעם גם נלוו לכך כאבי ראש איומים והפרשות משונות... כל פעם מחדש אני נבהלת ובטוחה שהנה פספסנו את הביוץ (או שאולי לחילופין אני ב...גירוי יתר) יודעי דבר מזכירים לי כל פעם מחדש שזו תגובה למנוגון ולשחלות נפוחות מלאות בזקיקים וכמובן מייעצים...להרגע! אז הנה גם אני ממליצה לקחת נשימה עמוקה ולא להכנס לחרדות מיותרות (אלא אם כן יש לך כאבים של ממש) מחר בבוקר תעשי בדיקת דם, ולפי רמות הE-2 יוכלו לברר הכצעקתה...

וכמובן, לשתות, לשתות ו...לשתות

כמה שאני "אוהבת" שאומרים לי את זה

למעלה