גירוי יתר

riki2408

New member
גירוי יתר

היי בנות.. אני חווה גירוי יתר ואני בטיסה חזרה הביתה(לא גרה בישראל) יום אחרי שאיבה. שאבו לי אתמול המון ביציות והe2 כבר חצה את ה20 אלף כנ"ל גם לגבי הפרוגסטרון שעבר את ה10(החזרה על בסיס ביוץ טבעי עוד חודש) בבית החולים לאחר השאיבה לבקשת בר חווה הזריקו לי 3 צטרותייד מסתבר שזה מוריד את ההורמונים.חזרתי הביתה עם כאבים ברחם,קשה לי ללכת והרופא אמר שזה לא מדאיג,שאני יכולה לעלות על טיסה ולשתות המון ולוודא שהפיפי בהיר. מישהי יכולה להגיד לי האם זה מסוכן? האם זה עובר לבד..? קצת מפחדת(ביחוד שאני קוראת את כל הכתבות המדברות על גירוי יתר )תודה ועוד שאלה..איך מתזמנים מבחינת הגעה לארץ ביוץ טבעי,איך אני יכולה לתזמן לטוס אך ורק להחזרה ליום יומיים בלי לפספס את המועד? תודה רבה

קודם כל תרגישי טוב!

לגבי הגירוי יתר, מעולם לא התברכתי ברמות הורמונים כאלה כך שלא יכולה לעזור בזה.. שמעתי על תסמינים כגון קוצר נשימה וכו..תשמעי לעצת הרופא ותשתי המון. מקווה שתרגישי טוב בימים הקרובים. ומזל טוב על השאיבה המוצלחת!
לגבי החזרה על בסיס טבעי. את זה עברתי החודש. אם המחזור שלך סדיר (28 יום) הביוץ אמור להגיע בסביבות היום ה 14. ההחזרה אחרי תתבצע לפי מספר הימים שגידלו את העובר. אם הקפיאו ביום 2 אז יומיים אחרי ביוץ וכך הלאה.
לא יודעת אם תוכלי ממש להגיע רק ליומיים.. אני במקומך יוצאת לדרך מיום 10-11 ומבצעת מעקב/ים אחרונים בארץ. שוב תלוי ביום ההקפאה. אם זה יום 5 אז יש יותר מרווח. בהצלחה!

תרגישי טוב קודם כל

שימי לב לכל כאב חריג, תחושת מלאות או נפיחות, אגירת נוזלים, תשתי הרבה מים ושימי לב לשתן בהתאם לכך.
ככל הידוע לי, ללא החזרה/סיכוי להריון, הסיכון שגירוי היתר יתפתח או יחמיר נמוך, וכן הצטרוטייד אמור לאפס מהר את ההורמונים. חברה שעברה שאיבה עם E2 כפול, נטלה אורגלוטרן (מקביל לצטרוטייד) במשך חמישה ימים לאחר השאיבה, מה שגרם להתאפסות ההורמונים ותחילת הוסת.
לגבי ההחזרה, עוקבים אחרי הביוץ הטבעי, כאשר לקראת הביוץ המעקבים צפופים יותר, ומחזירים את המוקפאים בהתאם ליום בו הוקפאו. תהיה לך התראה ברגע שהLH יתחיל לטפס ותדעי שהביוץ צפוי תוך 24 שעות לערך, והחזרה מספר ימים לאחר מכן בהתאם לגיל המוקפאים.
מחזיקה אצבעות להפריות יפות :)

riki2408

New member
משהו נוסף

בגלל שאני גרה בחול אני מפחדת לפספס את הביוץ ,אני שוקלת לקחת אוביטרל כדי לתזמן טוב יותר השאלה שלי האם זה מהווה חסרון במידה וזה יהיה על בסיס טבעי? האם גם רק עם אוביטרל אני אצטרך תמיכה? תודה

את צריכה להעלות את השאלות הללו בפני הרופא

תזמון עם אוביטרל יכול להועיל, אני לא מאמינה שזה יזיק אבל זו שאלה לרופא. אולי יש יתרון לוגיסטי במתן אוביטרל על מנת ״להרוויח״ עוד זמן כדי לארגן את הטיסה.
להבנתי אוביטרל לא משפיע לרעה על הפרשת הפרוגסטרון לאחר הביוץ (אם כבר להפך). אישית גם בהחזרה על בסיס ביוץ טבעי נטלתי תמיכה, ליתר ביטחון

אני מניחה שטרם קיבלת פרוטוקול להחזרה, לכן פשוט תבקשי מראש מהרופא להתייחס לשאלות/רצונות שלך, במיוחד לאור הקושי הלוגיסטי.

מתקנת לגבי אוביטרל לתזמון הביוץ

היי ריקי, מתקנת את תשובתי לעניין האוביטרל לאחר שביררתי, אם הרעיון הוא להחזיר את המוקפאים על רירית נקייה לחלוטין מהורמונים, אז מתן אוביטרל בעצם מחטיא את המטרה.
בכל מקרה במעקב צמוד לקראת הביוץ (וכדאי להתחיל אותו מוקדם יחסית, סביב יום 8 למקרה שאת מבייצת מוקדם), הרופא ידע לתזמן את ההחזרה על פי הביוץ הטבעי שלך גם בלי אוביטרל :)

giraffelle

New member
אוביטרל הוא לא החלק הבעייתי בהורמונים להחזרה

אני לא יודעת להגיד אם הוא לגמרי לא מזיק או שהוא כן משנה קצת (אם כי יש לו גם תועלת. לא שזה סותר).
אבל למיטב ידיעתי, ההבדל העיקרי הוא בין רירית שצמחה לבד עם ההורמונים של המחזור הטבעי לבין רירית שגודלה באופן מלאכותי עם אסטרוגן.

למעלה