גירוד עד פציעה

emenem

New member
גירוד עד פציעה

שלום לכל אנשי הפורום יש לי כלבה שכל הזמן מגרדת את עצמה וממש פוצעת את עצמה בעיקר בגב. כנראה יש לה אלרגיה למשהו אך לא ידוע למה. היא מקבלת טיפול קבוע ויעיל נגד פרעושים כל חודש ואין לה שום טפיל. בהמלצת הוטרינר עשינו לה טיפול בסטרואידים, אבל גם זה לא עוזר ונראה שתופעות הלוואי של הסטרואידים יותר נוראיות מהבעיה עצמה. אם יש כאן מישהו שמבין על מה אני מדברת ויודע מנסיונו על הבעיה, מוזמן לשתף אותי בפיתרון. דרך אגב מה אתם חושבים על הטיפול שמזריקים הרבה חומרים שעלולים לגרום אלרגיה לעור ואז מגלים את החומר שאליו היא אלרגית?

be_roo

New member
לפנות לאחד ממומחי העור בארץ

טיפול ההזרקות לאיתור הגורם האלרגני הוא יקר, כך גם פיתוח והפקת הנסיוב כתרופה, ונעשה אך ורק כמוצא אחרון אחרון אחרון בהחלט, כי גם אז אחוזי ההצלחה הם נמוכים למדי. מומחי עור בארץ: ד"ר אילן סקורינסקי באיזור המרכז (שכחתי בדיוק היכן, אך לא קשה לאתרו) ד"ר ליאורה ולדמן שנמצאת בחיפה.

enbalush

New member
היא בחצר? איפה היא נמצאת?

כי הייתה בחצר שלי כלבה שהתגרדה כל הזמן, היא קיבלה סטרואידים וזה לא עזר וכשמתנדבת אחרת לקחה אותה אליה לתקופה לדירה, היא הפסיקה.

יכול להיות שהיא מגרדת..

במיוחד באזור הגב ומטה?זאת אומרת הגב התחתון קצת לפני איפה שהזנב מתחיל?

emenem

New member
היא רוב הזמן בבית.....

היא רוב הזמן בבית אבל גם מסתובבת בחצר. היא כלבה מאוד אנרגטית וזה בלתי אפשרי לא לתת לה להוציא אנרגיה בחוץ עם כלבים אחרים. היא מתגרדת בכל מקום אבל הפציעות הרציניות הן בגב ולא מתחת לזנב. אני לא יכולה לתת לה אוכל שמתאים לאלרגיות כי היא אוכלת מאותו כלי יחד עם הכלב השני שלי שאצלו הכל בסדר. ממש אין לי מושג מה עוד אפשר לעשות.

איל34

New member
יתכן וזה HOT SPOT

בכל מקרה כדאי לגשת לוטרינר כדי לאבחן אם זה כך. HOT SPOT זה סוג של אקזמה רטובה אך לא מדבקת המתפשטת על גוף הכלב. טיפול אנטיביוטי לכך עוזר.

emenem

New member
זה לא HOT SPOT

לא, זה לא HOT SPOT. כבר היתי הרבה פעמים אצל הוטרינר עם זה. זה חוזר בקיץ במלוא עוצמתו ובחורף זה די רגוע. אני משערת שזאת אלרגיה כלשהי הקטע הוא שממש אין לי מושג איך מטפלים בזה וגם הוטרינר לא נותן תשובות חד משמעיות. זה ממש סיוט לראות אותה מתגרדת כל הזמן. לפי מיטב הבנתי יש הרבה כלבים עם הבעיה הזאת. אף אחד פה לא התנסה עם כלב או חתול עם בעיה כזאת? דרך אגב אני חושבת שאולי זה אטופי.

למעלה