גירודים בבטן

sunrize1

New member
גירודים בבטן

בחודש האחרון הכלבה שלנו סובלת לעיתים קרובות מגירודים בבטן ומתגרדת ללא הרף.
היא מטופלת נגד פרעושים וקרציות ואכן,אין עליה אף מזיק.
מרוב שהיא מתגרדת,הבטן התחתונה שלה נורא אדומה.
הוטרינר בדק ואמר שאין לו מושג מה סיבת האלרגיה שלה והמליץ לנסות לתת לה טיפות פניסטיל כי סטרואידים אני רוצה להמנע מלתת לה בינתיים.
פניסטיל לא עזר לה בכלל,אגב.
לא שינינו שום דבר בבית מבחינת חומרי נקיון ,שטיפה וכביסה, כך שאין לי מושג מה גורם לה לאלרגיה הזאת שמאוד מטרידה אותה ואותנו.
היום מרחתי לה מעט דרמקומבין על הבטן והיא נרגעה לזמן קצר.
מה דעתך,ממה האלרגיה שלה נגרמת ומה אפשר לעשות כדי למנוע אותה או לפחות להקל עליה?

sapirdvm

New member
יכול להיות שהיא סובלת

מאלרגיה, אבל יש עוד גורמי גירוד:
בת כמה היא? האם מעוקרת? האם יש לך עוןד בעלי חיים? האם אתם מאכילים חתולי חצר והיא מגיעה איתכם למתחם ההאכלה?
האם נלקח מגרד עור לבדיקה מיקרוסקופית לטפילי עור? האם נלקח משטח מגע לבדיקה מיקרוסקופית להימצאות שמרים?
האם היא ישנה /רובצת על שמיכת צמר?
בעיקרון, אנטי היסטמינים עובדים על בערך 30% מהכלבים. פנסטיל לצערי הוא אנטיהיסטמין. ניתן לנסות עוד סוגים שונים לפני שעוברים לסטרואידים, אבל זריקת סטרואידים תעזור מאד לכלבה להפסיק להתגרד(במידה ומדובר באלרגיה) והנזק שלה הוא מאד מינורי

sunrize1

New member
היא בת 4 שנים

מעוקרת,מחוסנת.
בבית אין עוד בע'ח אבל אני מאכילה חתולי רחוב והיא לרוב מצטרפת אליי (היא מאוד אוהבת חתולים,אך לא כלבים)
לא נלקחה בדיקה והיא ישנה על שמיכת פוך עם כיסוי שאני מחליפה תדיר ומכבסת.
צודק בעניין הזריקה,היא קיבלה כזאת לפני כמה חודשים והגירוד פסק.אם לא תהיה ברירה,תקבל שוב...

תודה רבה

sapirdvm

New member
מזכירה לי כלבה שהיתה אצלי בטיפול

התגרדה בלי סוף
למרות שהיתה מטופלת היטב היטב נגד פרעושים.
מי שעלתה על הבעיה היתה ד"ר גילה צור, הדרמטולוגית של בית החולים הווטרינרי של האוניברסיטה.
הכלבה התלוותה לאשה בהאכלת חתולי חצר
הפרעושים היו עולים, מתים אך חלקם הספיק לעקוץ ולכן התגרדה בלי סימני פרעושים עליה.
ביום שהפסיקה לקחת את הכלבה להאכלות החתולים הגירוד פסק

sunrize1

New member
זאת הבעיה

שהיא אוהבת חתולים בלי קשר להאכלה,כך שגם אם אני לא לוקחת איתי מזון עבורם,הם בכל זאת מזהים אותנו ורצים אלינו והיא מתמוגגת משמחה - רוצה לשחק איתם,להריח אותם,ללקק.
כבר שיניתי כמה פעמים את מסלולי הטיולים כדי להמנע מלפגוש אותם אבל הם מזהים אותה מרחוק .
גם אני תיארתי לעצמי שיש קשר בין החתולים לגירודים שלה,
אני פשוט חייבת למצוא דרך להרחיק אותם ממנה או אותה מהם

אני שמה לה אמפולת אדוונטג' כל 3 שבועות בקיץ,
לדעתך כדאי להוסיף עוד משהו? (מרססת לפעמים עם פרונטליין את המיטה שלה)

sapirdvm

New member
שלושה דברים

1. לעבור לסרסטו.
2. לרסס את הבית פעם בשנה
3. למצוא מסלול בלי חתולים

למעלה