ג'יפסיייי

aieeoh

New member
ג'יפסיייי

אתמול כפי שכולכם יודעים עלה המחזמר ג'פסי אני הייתי אתמול בהופעה הראשונה ומאוד אבל מאוד אבל מאוד מאוד מאוד נהנתיייי אני ממליצה בחום!!

ווילי../images/Emo35.gif

שמעתי שאתמול היתה ההצגת בכורה, לא? רציתי לשאול אותך- מי משחק שם? אני כבר יודעת שהילה מערבי, אני פשוט לא בטוחה בקשר לשאר. ואולי כבר באותה הההזדמנות תספרי לי קצת על העלילה?
תודה

leocat

New member
אפרופו דניאל אפרת

האם ידעת סתיו שבזמנו, דניאל אפרת תירגם, ביים ושיחק את פראנק בהפקת "מופע האימים של רוקי" בבית-הספר שלך? ואני כמובן הפקתי. יש קלטת וידאו - אז אם תרצי בהזדמנות.

aieeoh

New member
אממ לא ממש הספקתי לראות

מי משחק כי הגעתי איזה כמה דק' לפני שזה התחיל כבר נכנסו לאולם אז אני לא יודעת מי משחק אני יכולה להגיד שהתיזמור הייתה ממש טובה ממש נהנתי ממנה והעלילה ממש מדהימה ואין ממש נהנתי

מוסיקאי

New member
העלילה של ג'יפסי

מאת:ארתור לורנץ נוסח עברי:דניאל אפרת במאי:שוקי וגנר מוסיקה:ג'ול סטיין תפאורה:ארז יניב תלבושות:אירינה שר תנועה:אלדר גרויסמן פיזמונים:סטיבן זונדהיים מנהל מוסיקלי ומנצח:אורן אלדור תאורה:אורי מורג לראשונה בישראל מועלה המחזמר "ג'יפסי", אשר הוצג בשנות החמישים בברודווי בכיכובה של אתל מרמן ובבימויו של ג'רום רובינס האגדי. מאוחר יותר, נכנסו לנעליה של מרמן כוכבות כאנג'לה לנסברי, בט מידלר ואחרות. רוז לי – זמרת מתוסכלת - יוצאת בלוויית שתי בנותיה למסע שתלטני רצוף אירועים והומור, המתרחש מאחורי הקלעים של בימות תאטרון ה"וודביל" האמריקאי של שנות ה-20 המאוחרות. מטרתה היחידה: להפוך את בתה, ג'ון, לכוכבת במה זוהרת. אלא שבמהלך המסע הצבעוני מואסת הבת המוכשרת באמה, אשר אינה בוחלת בשום אמצעי על-מנת לדחוף אותה לקדמת הבמה, ובורחת עם אחד הרקדנים. האם הנטושה לא נשברת. כעת היא מפנה את כל מאמציה אל-עבר בתה השניה, לואיז. המסע המטורף מתחדש - והפעם האירועים דרמטיים הרבה יותר, שכן לואיז אינה מוכשרת כאחותה הבכורה ותאטרון ה"וודביל" האמריקאי גוסס. הסוף מפתיע: רוז מצליחה להפוך את בתה הבלתי-מוכשרת לכוכבת! הבת הופכת לחשפנית צמרת עשירה ומפורסמת... אולם, להגשמת החלום יש מחיר: רוז נשארת לבדה, איש לא זקוק לה יותר. המחזמר מבוסס על סיפור חייה האמיתי של ג'יפסי רוז לי, ומביא אל הבמה את האווירה הצבעונית, הקסומה והמסתורית של תאטרון שנות ה-20 באמריקה. המופע רצוף קטעי מוסיקה וריקוד, ביניהם כמה מהקלאסיקות הגדולות של מחזות-הזמר האמריקאיים בכל הזמנים. [מתוך אתר "הבמה"] בואו בהמוניכם

aieeoh

New member
חחח

לא הייתי יכולה לכתוב את זה יותר טוב...תודה

מוסיקאי

New member
ג'יפסי בתאטרון רמת גן

לשאלתכם, המחזמר ג'יפסי מציג בתאטרון רמת גן כהפקה של תלמידי בית צבי עם 30 שחקנים, 15 ילדים מופיעים, ועם תזמורת חיה של 17 כלים על הבמה!! מאד מומלץ אני מנגן שם בתזמורת

aieeoh

New member
התפקיד של הילדים שם הוא...

להראות את הרקע של השחקנים בילדותם איך שהסיפור התחיל. ד"א למרות גילים הקטן יש להם כישרון והילדה שמשחקת שם את ואיי אני לא מאמינה שברח לי השם שלה...לא משנה בקיצור הילדה שמשחקת מבין הילדים את התפקיד הראשי ממש חמודה ויש לה כשרון!!והיא ממש מתוקה!

yn3

New member
כל הכבוד!! ../images/Emo140.gif

הלכתי לראות את ההצגה במוצ"ש וההצגה פשוט נהדרת-נהדרת-נהדרת-נהדרת! הנגנים ניגנו בצורה מופלאה, השחקנים היו מקסימים (אני מודה שבדוד לא כל כך אהבתי את איתי לוי, אבל כאן הוא היה פשוט נהדר) ובכלל הם הצליחו לשמור על האופי הסונדהיימי של ההצגה (כשהפרה עלתה לבמה באמת כבר בכינו מרוב צחוק...
) בקיצור, אוצו רוצו לראות את ג'יפסי... (אה, ונכון שזה לא מחזמר, אבל בית צבי מתחילים להעלות גם את ריצ'ארד השני (של שייקספיר) למעוניינים.) -יערה Love, Love Changes Everything

E1982

New member
לא הבנתי,

זה מחזמר או לא?! yn2 כתב שזה לא מחזמר... -ערן-

מוסיקאי

New member
ודאי שזה מחזמר

זהו מחזמר קלאסי מאד מוכר בארה"ב (עומד בשורה אחת עם סיפור הפרברים ואוקלהומה) מצוטט ומוכר (היתה עליו אפילו שאלה ב"חוליה החלשה"...) עם פזמונים (מילי לשירים) מאת סטיטבן זונדהיים (Into the woods, company, passion. sweenee todd) ומוסיקה של ג'ול סטיין (מצחיקונת, כוכב נולד) זוהי הפעם הראשונה שמחזמר זה מוצג בארץ בתרגום של דניאל אפרת, שגם משחק בתפקיד משנה ...אז מי אמר שזה לא מחזמר?

Helmsberger

New member
ג'יפסי ../images/Emo4.gif

ג'יפסי הוא סיפור אמיתי המבוסס על זכרונותיה של חשפנית ברולסקה מפורסמת בשם ג'יפסי רוז לי. המחזמר מתרכז באמה השתלטנית הדוחפת אותה (לואיז) ואת אחותה (ג'ון) אל חיי תיאטרון הוודביל האמריקאי של שנות העשרים. כל זאת על פי התכניה. ג'יפסי הוא מחזמר שצריך להיות רכבת הרים, אבל למעשה בגירסתו הנוכחית הוא רק רכבת. אה, כן, יש גם את ה-קלינק-קלינק-קלינק שלא נותן לך מנוחה. בבית צבי בהחלט יודעים לעשות מחזמר, אבל לעתים נראה שהם יודעים לעשות זאת רק בדרך אחת. מעתה אימרו - מיחזורזמר. הגיע הזמן שבבית צבי יקחו את המפעל שלב אחד קדימה. כבר לא מספיק להקים תפאורה חביבה-פלוס, להעמיד כמה נאמברים שנגמרים בבום, עם כוריאוגרפיה "קלאסית" (קלאסית זאת אומרת שראינו כבר), כמה פריטי ריהוט על גלגלים שמגלגלים אותם בין ההפקות השונות, כניסות ויציאות אקראיות של אביזרים ייצוגיים שמחליפים שינוי-בימתי מהותי יותר (וגם מהותי יותר לא חייב להיות יקר או גדול בהכרח, אבל קקטוס?
) וזמרים שעושים את פרצוף ה"אני מגיש שיר" שלהם. ג'יפסי נחשב למחזמר קלאסי, אבל הוא זקוק לגישה חדשה, ולא לפס היצור. הכי נחוצה כאן הייתה רגישות להתפתחות דרמטית, בנייה של מתח, עניין, יותר עדינה וממוקדת - וזה כבר היה משפיע על כל השאר. אני מאחל למחזות הזמר הבאים מגע אישי יותר, כמו זה שניתן בכל הרצינות הראויה להצגות בית צבי שהן לא מחזות זמר. מה שכן נעשה, נעשה בסטנדרטים הגבוהים שהתרגלנו אליהם. ההצגה שייכת להילה מערבי - כישרון מובהק. אני יכול בגאווה לאתר בקלות בראשי זיכרון מלפני כשנתיים, בטקס המלגות ע"ש הדסה ורפאל קלצ'קין כשכבר אז היא נחרטה בזכרוני כששרה את "ג'ני של הפירטים". גם דניאל אפרת כמדומני זכה בפרס באותה תחרות ממש, והוא אחראי על התרגום השוטף והקליל של "ג'יפסי" (ציינתי כבר שהוא גם תרגם את 'מופע הקולנוע של רוקי?'
), כישרון בימתי בפני עצמו. יחד איתם נהדרים כאן גם עדי זורע, ואיתי לוי שרתם את עצמו היטב לדמות לדמות מסוגננת שהיא רחוקה ממה שהכרנו אצלו עד עתה. אורן לידור, המוכשר גם כן, מנצח על הבמה על תזמורת בת 13 נגנים שהם תלמידי ביה"ס תלמה ילין, והמוסיקה החיה נשמעת נהדר. תענוג לראות מחזמר עם מוסיקה חיה. יש גם קבוצת ילדים קטנים חמודים... לכל מי שזה עושה לו את זה. בין כמה נאמברים שכן היו טובים ובלטו, הכי אהבתי את זה של שלושת החשפניות - ומביניהן החשפנית שגם שיחקה מזכירה של מפיק בתחילת ההצגה הכי קרצה לי. היא שיחקה את הדמות בחן רב ובהומור נפלא. מצטער שלא איתרתי את שמה. נראה שהמחזמר הלא-ממש-מוכר ההזה קיבל את טיפול ברירת המחדל של בית צבי, בניגוד ל"שיער" למשל, שהוא מאוד מובהק בשפתו ובטווח הסגנונות המתאימים לו. אני מאחל למוסד שבעתיד ייקח את כל הכשרונות האלה, וייעשה משהו מיוחד ומסוגנן גם עם חומרים פחות מוכרים. נ.ב. במקרה לגמרי, היום בדיוק התחילו הצגות ההרצה של "ג'יפסי" בברודווי, בכיכובה של ברנדט פיטרס האגדית. צירוף מקרים... או שלא?... מוהההההההה

מוסיקאי

New member
טעות קטנה בידך

השם של המנצח שלנו הוא אורן אלדור ובתזמורת 17 כלים עבדנו מאד קשה כדי להוציא את זה לפועל

למעלה