ג'יפסי ../images/Emo4.gif
ג'יפסי הוא סיפור אמיתי המבוסס על זכרונותיה של חשפנית ברולסקה מפורסמת בשם ג'יפסי רוז לי. המחזמר מתרכז באמה השתלטנית הדוחפת אותה (לואיז) ואת אחותה (ג'ון) אל חיי תיאטרון הוודביל האמריקאי של שנות העשרים. כל זאת על פי התכניה. ג'יפסי הוא מחזמר שצריך להיות רכבת הרים, אבל למעשה בגירסתו הנוכחית הוא רק רכבת. אה, כן, יש גם את ה-קלינק-קלינק-קלינק שלא נותן לך מנוחה. בבית צבי בהחלט יודעים לעשות מחזמר, אבל לעתים נראה שהם יודעים לעשות זאת רק בדרך אחת. מעתה אימרו - מיחזורזמר. הגיע הזמן שבבית צבי יקחו את המפעל שלב אחד קדימה. כבר לא מספיק להקים תפאורה חביבה-פלוס, להעמיד כמה נאמברים שנגמרים בבום, עם כוריאוגרפיה "קלאסית" (קלאסית זאת אומרת שראינו כבר), כמה פריטי ריהוט על גלגלים שמגלגלים אותם בין ההפקות השונות, כניסות ויציאות אקראיות של אביזרים ייצוגיים שמחליפים שינוי-בימתי מהותי יותר (וגם מהותי יותר לא חייב להיות יקר או גדול בהכרח, אבל קקטוס?
) וזמרים שעושים את פרצוף ה"אני מגיש שיר" שלהם. ג'יפסי נחשב למחזמר קלאסי, אבל הוא זקוק לגישה חדשה, ולא לפס היצור. הכי נחוצה כאן הייתה רגישות להתפתחות דרמטית, בנייה של מתח, עניין, יותר עדינה וממוקדת - וזה כבר היה משפיע על כל השאר. אני מאחל למחזות הזמר הבאים מגע אישי יותר, כמו זה שניתן בכל הרצינות הראויה להצגות בית צבי שהן לא מחזות זמר. מה שכן נעשה, נעשה בסטנדרטים הגבוהים שהתרגלנו אליהם. ההצגה שייכת להילה מערבי - כישרון מובהק. אני יכול בגאווה לאתר בקלות בראשי זיכרון מלפני כשנתיים, בטקס המלגות ע"ש הדסה ורפאל קלצ'קין כשכבר אז היא נחרטה בזכרוני כששרה את "ג'ני של הפירטים". גם דניאל אפרת כמדומני זכה בפרס באותה תחרות ממש, והוא אחראי על התרגום השוטף והקליל של "ג'יפסי" (ציינתי כבר שהוא גם תרגם את 'מופע הקולנוע של רוקי?'
), כישרון בימתי בפני עצמו. יחד איתם נהדרים כאן גם עדי זורע, ואיתי לוי שרתם את עצמו היטב לדמות לדמות מסוגננת שהיא רחוקה ממה שהכרנו אצלו עד עתה. אורן לידור, המוכשר גם כן, מנצח על הבמה על תזמורת בת 13 נגנים שהם תלמידי ביה"ס תלמה ילין, והמוסיקה החיה נשמעת נהדר. תענוג לראות מחזמר עם מוסיקה חיה. יש גם קבוצת ילדים קטנים חמודים... לכל מי שזה עושה לו את זה. בין כמה נאמברים שכן היו טובים ובלטו, הכי אהבתי את זה של שלושת החשפניות - ומביניהן החשפנית שגם שיחקה מזכירה של מפיק בתחילת ההצגה הכי קרצה לי. היא שיחקה את הדמות בחן רב ובהומור נפלא. מצטער שלא איתרתי את שמה. נראה שהמחזמר הלא-ממש-מוכר ההזה קיבל את טיפול ברירת המחדל של בית צבי, בניגוד ל"שיער" למשל, שהוא מאוד מובהק בשפתו ובטווח הסגנונות המתאימים לו. אני מאחל למוסד שבעתיד ייקח את כל הכשרונות האלה, וייעשה משהו מיוחד ומסוגנן גם עם חומרים פחות מוכרים. נ.ב. במקרה לגמרי, היום בדיוק התחילו הצגות ההרצה של "ג'יפסי" בברודווי, בכיכובה של ברנדט פיטרס האגדית. צירוף מקרים... או שלא?... מוהההההההה