גינת ירק

גינת ירק ../images/Emo53.gif

או.קיי - אדמה יש, רצון טוב והמון מוטיבציה- יש. מה עכשיו?? צריך סוג אדמה מיוחד? ובאמת כדאי לקנות זרעים בחנות או שאפשר להוציא מירק מסויים את גרעיניו ולשתול אותם??? יש ירקות שחבל על הזמן כי לא יצליח?? ובכלל- אשמח לשמוע טיפים מבעלי נסיון!!. תודה ושבוע טוב- חגית

beitar

New member
אני לא הכי ותיק בעולם, אבל כמה

תשובות. יש ירק שאפשר בלי בעיה לזרוע מהגרעינים של המוצר שבבית, דוגמא טובה היא עגבניות, שאפשר בלי בעיות לזרוע ישירות. בקשר לאדמה, את תקבלי עצות שונות ומשונות, ובצדק. בגדול, הדבר הכי טוב וחשוב שאת יכולה לעשות לאדמה זה בטרם הזריעה / שתילה להפוך את האדמה , רצוי לתת לה לעמוד יום יומיים ואז טרם הזריעה להפוך שוב (במידה והאדמה לא הייתה מעובדת לפני כן). בכל מקרה, סוגים שונים של ירק אורהבים סוגים שונים של אדמות. ישנם ירקות שזה לא הזמן עבורם לשתילה / זריעה, אחרים מסובכים לגידול, ובקיצור, הכל תלוי בגידול עצמו ובאיזור המגורים (מבחינת אקלים ´ סוג אדמה וכו´). אני ממליץ על כמה דברים: ראשית, זריעה של ירק מהסוג של פטרוזילה, שמיר וכוסברה - זה זמן מצויין לזריעתם (זרעים עולים ממש מעט בכל חנות זרעים / משתלה ממוצעת). אפשר לזרוע גם ירקות "שורשים" כמו צנוניות (מומלץ בחום), סלק (לא ניסיתי, אבל נחשב לגידול קל יחסית) וגזר (לוקח חודשים ארוכים עד לגדילה.... ודורש קצת עבודה, במילים אחרות, לא בהכרח כדאי). כמו כן, אפשר לזרוע (וכאן אני אמליץ על שתילה דווקא, בהרבה משתלות אפשר להשיג) פלפלים (צומח מצויין בלי יותר מדי התערבויות) , חצילים (אני מקווה שלא מאוחר) , שתילים של חסה / כרוב, תות שדה (יפהפה וטעים יותר מזה שקונים, ככה לפחות אומרת האגדה...). כמו כן זה הזמן לזרוע פול (פשוט קונים פול יבש, זה מנביט די מהר ומאוד יפה !). עוד אפשרות זה לזרוע תפו"א, כשלוקחים תפוחי אדמה עם עיניים (אם אין עיניים בד"כ השארה בחוץ, של תפוח אדמה למשך לשבוע שבועיים, יגרום לו להוציא עיניים) . אפשר לקחת את התפוח לחלק לכמה חלקים (עם עיניים) ולשתול אותם. בצל ירוק - זו עוד אפשרות - אפשר לקנות בצלצלים קטנטנים בחנויות זרעים רבות (אפשר גם לשים בצלים גדולים, אבל זה פחות מומלץ לדעתי). עוד משהו שאפשר לשתול זה שיניים של שום (כמו שהם) - כאן ההמלצה היא לא להגזים במתן מים. המון מים לשום = צמיחה גדולה = שום קטן ולא מפותח. יש עוד אלף ואחד דברים שלא חשבתי עליהם, אבל אין גבול. אני כן ממליץ על קניית ספר כלשהו בתחום. לי יש את "הכל על גננות בישראל" שמסייע לי המון !

תודה!!! המון דברים לא ידעתי!

כמו אפשרויות השתילה של שום ותפ"א... מישהו יודע איפה באיזור המרכז ניתן להשיג שתילים של תות? לא זוכרת שניתקלתי אי פעם... ושוב- תודה תודה תודה על העזרה !!!

למעלה