גינת גג

shineshine

New member
גינת גג

לחברי הפורום שלום, אני רוצה להפוך מרפסת (35 מ"ר) בקומה שלישית לגינת גג עם מצע נמוך (10 ס"מ). המצב האידיאלי הוא שכל שטח המרפסת יהיה מכוסה בדשא. כרגע המרפסת מרוצפת. הרצפה בנויה בזוית טובה לניקוז מים. בגדול הייתי רוצה לשמוע מה ואיך כדאי, או לא כדאי לעשות. הייתי רוצה לעשות את כל העבודה לבד - עד כמה זה אפשרי? אם יש כאן מישהו שעשה משהו כזה, אשמח לשמוע על העלויות. מצורף תרשים המרפסת.

bel011

New member
בשביל מה לגדל דשא? זה מצריך

כיסוח והשקייה דחופה....לא עדיף צמחים?

shineshine

New member
לא במקום - בנוסף

אני רוצה דשא במקום בלטות, וכמובן צמחיה מסביב. מבלי להבין בגינון נראה לי שראשית צריך לטפל בדשא ורק אחר כך בשאר. יש לי חלום לצאת למרפסת ולשכב על הדשא. להרגיש בפארק בלי לצאת מהבית. לחילופין אפשר להעמיד עשרות אדניות מסביב ולשים כסאות. זה נראה לי פחות נחמד. כבר עדיף לבנות אדניות עץ בצידי המרפסת, אבל זה עדיין משאיר שטח עקר באמצע. מבלי להיכנס לויכוחים על האסטטיקה שבדבר, האם דשא זה בכלל פרקטי במרפסת?

crazyflower

New member
זה אפשרי אני מאמינה

אבל אף אחד פה לא ימליץ לך לעשות את זה גם בגינות קרקע רבים פה חושבים שזה מיותר תצטרך לכסח אותו. חשבת על זה? לקצור את הקנטים שלו עם קנטר או מספריים. להמטיר עליו מים. להדביר מזיקים פשוט קח בחשבון. עצה - שים באמצע משטח של דשא סינטטי, הקף אותו באדניות עם צמחייה או מתח אותו עד הסוף ופזר כדים

shineshine

New member
משטח דשא סינטטי

תוכלי להפנות אותי לפרטים נוספים על דשא סינטטי? עד כמה זה דומה לדבר האמיתי, מבחינת שימוש?

shlumbergera

New member
דשא סינטטי זה הפתרון עבורך ב'הא'

הידיעה. אבל, הממוצע שקיים בחנויות הממוצעות, לא זול ולמרות זאת לא ממש טוב. טוב, ז"א שנותן תחושה והרגשה של דשא. הטוב באמת, יקר מאד, ובד"כ מיובא מחו"ל ע"י העשירון המאד עליון (ר'גב' שרי אריסון).

bel011

New member
עוד המלצה-לבנות רצפת עץ, "דק" ועל

זה אפשר לשכב (אני עושה זאת לפעמים ...)ולהביט בשמים או בצמחים מסביב. לשכב על רצפת עץ יותר נעים מאשר על ....בלטות וגם פחות בלאגן מאשר לגדל דשא

למעלה