גינה לי

roniti9

New member
גינה לי

שלום לכולם . קודם כל אני חדשה בפורום הזה, קיבלתי עליו הרבה המלצות מחברות, והחלטתי לנסות אותו . אני גננת די חדשה, שנה שניה במקצוע לאחר לימודים של 4 שנים . התחלתי לפני כמה ימים את נושא הגינה, והייתי מעוניינת לקבל רעיונות לפעילויות נוספות . אציין כי קבוצת הגיל שבה אני עוסקת היא 3 - 2 שנים . ממש זאטוטים, אבל מקסימים ומבינים .
בנוסף, הייתי מעוניינת לקבל הצעות לגבי לוח הורים . מה לכתוב על לוח ההורים בנושא הגינה : לדוג´ : מה להביא, מה נעשה, למה דווקא נושא הגינה וכו´ . אשמח לתגובות .

gili111

New member
שלום רוני וברוכים הבאים לפורום...

בקשר לגינה. כדאי לך ליצור גינה לימודית בחצר עם הילדים. אם תרצי רעיונות למהלך פעילות זו אשמח להדריכך. ניתן גם ליצור "גינה משפחתית" עם ההורים והילדים. בימים האחרונים עסקנו בנושא הנביטה. כל ילד הנביט בתוך כלי אישי זרעים מסוגים שונים. יש לי סיפור ברצף בגן- הזרעים אשר באדמה. אשתדל להביא אותו בימים הקרובים לפורום. ניתן למצוא אותו בחוברות של ´שמע´. יש לי כאן מספר קבצים בנושא הגינה אעלה אותם עבורך (באדיבותו של פורום מורים) בקשר ללוח הורים- יש לי תיק גן עם תכנון שנתי לשנה שלמה. בכל חודש אני מצלמת את הדף המתאים ותולה. אני ממליצה לך לנהוג כך. אני מזמינה אותך לבקר באתר שלי. ראי קישור. אני שולחת לך קבצים =בנושא הגינה.

roniti9

New member
אתר מלא בתוכן- כל הכבוד !

גילי, נכנסתי לאתר שלך והוא מקסים, אני מאוד אוהבת את ספר השטוז´ים של דתיה, אפילו השתמשתי בו שנה שעברה בכל מיני פעילויות, אך זה היה לילדים בוגרים יותר . אשמח לרעיונות בנושא הגינה . התחלנו להנביט זרעים, אך אשמח לדעת אלו זרעים כדאי להוסיף בנוסף לשעועית, עגבניה, פלפל ובצל . אשמח לרעיונות נוספים, אך שימי לב כי קבוצת הגיל שלי היא מקטנות - שנתיים ושנתיים וחצי, לכן אני צריכה להעביר את הפעילויות בדרך הבסיסית, המוחשית והקלה ביותר לילדים אלו .

gili111

New member
זרעים נוספים הם

של ירק כמו: פטרוזיליה נענע וכדומה. לכל ערוגה קבוצתית ניתן לנעוץ שלט מתאים עם תמונת הירק ושם חברי הקבוצה . השלט כדאי שיהיה מנויילן טוב כדי שלא יחדור גשם בבוא העת. צלמי את כרטיסי הירקות פעמיים- אפשר להכין משחק הזכרון. אפשר להכין משחק דידאקטי בצורת לוטו. את אליעזר והגזר בוודאי שאת מכירה. יש עוד ספרות בנושא אשתדל להסתכל בתיק הנושא מחר.

אלהלה

New member
ועוד בנושא הגינה../images/Emo20.gif

ובעניין הגינה, אנחנו שותלים בתוך עציצים אישיים - השנה בחרתי לעסוק בצמחי מרפא (נענע, זעתר, קורנית...) כל ילד מטפל בצמח שלו וזה העציץ שהוא גם יקח הביתה לט"ו בשבט - את העניין של הצמח האישי אנחנו עושים כחודש לפני טו בשבט, ובגינה הכללית שתלנו את אותם צמחים ומהם נכין תה... לפי התכונות של כל צמח ובזהירות!!! - יש צמחים שלא מתאימים לחובבים ובהם לא נשתמש! מצרפת שיר משירי הגינה שיש לי בתיקיה בגן

roniti9

New member
אהבתי את התה והכרטיסיות

לגבי עלי הנענע והפטרוזיליה, נתת לי רעיון, כי באמת הילדים יוכלו להסיק כי מצמחים אלה ניתן להכין תה, ואף נוכל להדגים להם בגן . אהבתי מאוד . תודה רבה, אני אנצל את כל הרעיונות שהועלו כאן בשבועיים הקרובים . שוב תודה רבה .

פעילויות ושיחות בנושא הגינה

שלום לכולם. מצאתי מספר רעיונות לפעילויות ולשיחות סביב נושא הגינה. את הרעיונות והפעילויות אספתי מכל מיני מקומות - איני זוכרת מהיכן. מירית

gili111

New member
צילום ראשון- הקובץ שלך..

בנושא הגינה מאד ממצה- תודה

אלהלה

New member
עוד גינה../images/Emo20.gif

בעניין עבודות יצירה בנושא הגינה. הכנו בצק מיוחד שאחרי שאופים אותו הוא מתקשה כמו אבן - או שמחוררים לפני האפיה בעזרת שיפוד ואז אפשר להשחיל לשרשרת עם קשרים בין החלקים. או שמדביקים על מגנט ויש יופי של עבודה בכל נושא. המתכון לבצק: 2 כוסות קמח 1/2 כוס מלח מים קרים עד ליצירת בצק נוח אפשר להוסיף צבעי מאכל וליצור ירקות או לכל מטרה. אפיה בחום בינוני 150 מעלות עד שמתייבש לגמרי - יכול לקחת הרבה זמן תלוי בעובי החומר. מאותו בצק הכנו - כל אחד את הפנים שלו ותלינו כתמונת מחזור שבסוף השנה כל ילד קיבל את הפרצוף שהכין - נשמר שנים! אפשר לצפות בלכה. או לצבוע בצבעי גואש ולכה אחרי האפיה.

גן אלון

New member
מכירות את הסיפור חתונה בגינה-נורא!

רציתי להקריא אותו וממש הזדעזתי מהתוכן. כל המסרים הלא נכונים נמצאים בסיפור. העגבניה הגיע לפרקה,,,הסב מחפש לה חתן,,, העגבניה שהיא ממש אנטיפטית אבל הכי חשוב יפיפיה,,,קוטלת את כולם! -היא פסיבית אבל קטלנית התנהגות שאנו מנסים כל-כך להוציא מהגן. היא אומרת שהבצל מסריח, והתפוח אדמה שמן. ובסוף מתחתנת עם החציל "למרות היותו שחור ומזרחי" אילו דעות קדומות משרישים דרך סיפור כזה? מי שעדיין לא הקריאה מומלץ לא להקריא!-או להקיא?!

טלגל

New member
את יודעת בודאי שזהו ניסיון להלחם

בגזענות, אבל נכון שהילדים בגן לא היו בכלל מודעים לכך שהם צריכים להיות גזעניים אם הם לא יקבלו לכך הכוונה. ובספר הזה באמת יש אמירה גזענית למי שלא אמור להיות גזען. הסיפור ארוך מדי, ואני בעיקר השתמשתי בתמונות של הירקות הברורות והאנושיות. ד"א, אישית אני לא אוהבת את ספריה של מירי צללזון, כותבת הספר הזה, כל ספריה מאד מאד מכוונים ודידקטיים.

למעלה