גינה בדירת גן

פיטנגו4

New member
לא תמיד אבל לעיתים יותר מידי קרובות

האמיני לי, לצערי אני יודעת. אנשים מעדיפים עץ עתיק זול במיוחד, ולא עוצרים לחפש תעודות (כן, לזית צריכות להיות תעודות ורישיון !!! ) ולא אכפת להם המקור. ולא אכפת להם איך הוא נעקר, ולמה זית עתיק שהיה כאן לפני הסבא שלנו, לא יכול להשאר איפה שהוא ניטע לפני מאות שנים. זה הרי אחלה קישוט, כמו הספה מאיקאה או מאיטליה... ולכן הנוף הא"י הזה, שחלק ניכר ממנו שייך לפלסטינאים, לצערנו, הולך ונעלם. מי לפי דעתך מתחזק את המטעים והשדות לצד כביש 6? משלמים לחקלאים הערביים כדי שיעבדו שם את האדמות, כדי שיהיה לנו "נוף ישראלי". כן, משלמים להם. עובדה. אפשר לעשות גינות ישראליות מדהימות בלי זיתים עתיקים מוגנים שנעקרו בצורה לא חוקית ממטעים. בהחלט אפשר, אני עושה כאלה.

פיטנגו4

New member
לא תמיד, אבל לעיתים יותר מידי קרובות

האמיני לי, אני בהחלט יודעת על מה אני מדברת. אנשים מעדיפים זית עתיק וזול, לא עוצרים לשאול למה הוא זול, ובטח לא מבקשים תעודות (כן, לזית יש תעודות !!!) גינות ארץ ישראליות אפשר להקים גם בלי עצים מוגנים שנעקרו בצורה לא חוקית.. בהחלט אפשר, כי אני עושה את זה. אפשר גם בלי זית בכלל, שומו שמים... וגם בלי פטוניות וכד שבור על העוקם ליד הפנס הירוק שמאיר על הגזע (ע"ע כיכר המשטרה בחדרה, והמון גינות פרטיות)

זה בסדר../images/Emo13.gif

האמת לא תיכננתי "מאבק" על עץ ששלפתי כהצעה וירטואלית..אני מקבלת את הסתייגותך למרות שהכרזות כוללניות לא נכונות בד"כ..

אפשר לשתול זית צעיר

לרכוש במשתלה עץ צעיר מאוד מאוד (10 ליטר) ולשתול כמו שאנחנו עשינו בהחלט מהסיבה שלא היינו רוצים לגזול מאף אחד את העץ שלו. אבל בלי קשר זית הוא גורם אלרגני אז אולי כדאי לחשוב על עץ אחר.

פיטנגו4

New member
חסרים עצים אחרים?

שיותר מתאימים לגובה 920 מ' מעל פני הים (ההר הגבוה), ושאין להם פירות שנופלים על הריצוף, ושהקוטר שלהם יותר מתאים ליד קיר הבית? ולמה דוקא עץ ירוק-ועד? מה עם קצת שמש ירושלמית בחורף? חוץ מזה, הזית הצעיר יהפוך לבוגר. וזה כ"כ נדוש: זית, ספסל, ריצוף... זה בית מדורג מודרני, לא בית ערבי אותנטי. צריך להתאים את פיתוח החוץ לאדריכלות של הבית, בדיוק כפי שאת מתאימה את עיצוב הפנים לאדריכלות של הבית.

אנחנו פה רק נותנים הצעות/רעיונות.

שום הצעה אין בה ממש עד שבאים לשטח בעצמו .

פיטנגו4

New member
צודקת

רק שבשבילי ההצעה לשים זית ברחבת בטון זעירה, מקבילה ללשים בד אדום לפני השור.
נסחפתי, סליחה.

נחלולית

New member
אבל..

עץ הזית שכאן - המופיע באתרך - יוצר סתירה... |http://www.greendreams.co.il/image/users/54424/departAlbum/54424/normal/234851.jpg

פיטנגו4

New member
ממש לא סותר

ראשית, כל העצים בגינות שלי חוקיים לחלוטין ונקנים במשתלות מכובדות ואמינות, שלא מסתכנות במעשים לא חוקיים וקנסות. שנית, זה לא עץ עתיק, אלא צעיר. ראי איזה גזע דק. שלישית, הוא לא שתול באמצע רחבה מרוצפת, תלוש מהמציאות, אלא מוקף במרוות ודגניים. גם במסלעה נשתלו מאז צמחי א"י עשבוניים. (בצילום המסלעה חדשה דנדשה, החליפה "מסלעה" מבלוקים כתומים מכוערים, ולכן כל החמרה מסביב. לא הלכתי לצלם שוב, חבל, כי באביב הכניסה הזו נראית נפלא). אם בעל הבית ממש חולם על עץ זית, אני לא אשבור לו את החלום, אלא אעזור לו לממש אותו בצורה הכי טובה שאפשר. 99% מהאנשים רוצים עץ זית ועץ לימון, וזה לגיטימי בהחלט. אלו עצים נהדרים. (כל עוד לא צמוד לזה דקל קוקוס וברוש לימוני, אבל זה כבר נושא אחר)

הגובה כאן 950

גבוה יותר מירושלים עצמה. יש לך הצעות ספציפיות לעץ או למעצב ?

calya

New member
זה עץ נורא אלרגני לא מבינה מה מתלהבים ממנו

בגינות פרטיות. לי חשוב בגינה (שומעת פיטנגו ?) שלא יהיו צמחים *מאד* אלרגנים במידת האפשר ושלא יהיו צמחים רעילים מאד או מסוכנים (תכף תבוא דוגמא). זה מה שחסר לי עם הילדים... (עד היום לא אשכח את הגנן החמוד שהגדיל ראש ושתל לי במסגרת "החלפת צמחים עונתיים" שתיל קטן של פילפלים חריפים... הילדים וחבריהם מצאו אותו לפניי.... אתם לא רוצים לדעת).

../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifהבהרות (ושרטוט ניסיוני בעפרון)

מנסה להסביר מה אני שואלת: לא מטריד אותי סוג הצמחיה כרגע אלא שאלות הריצוף, כלומר:
רוחב השביל - האם להרחיב ? (כרגע מתוכנן 60 ס"מ)
השארת פתח לעץ - כדאי ?
מיקום פינת הישיבה - הכוונה לריצוף + פרגולה עם מטפסים. מיועדת לארוחות ערב לילדים או לקפה עם חברה כשהילדים משחקים. אפשר למקם בכל מקום (צמוד למטבח, משמאל לשביל הכניסה, בפינת החצר השמאלית התחתונה או השמאלית העליונה. !*|פתיחת השער הנוסף - בגלל שהרמפה היורדת מהמדרכה היא באורך של כשמונה מ' חשבנו לפתוח שער מול הכניסה - הוא מצויין במשיכת עפרון על השרטוט המצורף.
הקטנת הריצוף הקיים משמאל (קו חדש מצוייר על הקיים) אני מקווה שהצמחיה עצמה תיקבע בהמשך כשאמצא גנן (אני מאותגרת קשות בעניין בעלי מלאכה, למעצב הפנים שהועזב עוד לא נמצא מחליף שיאות להיכנס בשלב כה מאוחר, אדריכל נוף הוא חיה שאיש אפילו לא ידע על קיומה באזורנו והגננים מבוקשים ביותר)

וגם מאותגרת טכנולוגיה ../images/Emo163.gif

הנה השרטוט כשהאזורים שבהתלבטות צבועים במרקר

פיטנגו4

New member
שלחתי

לכם במסר פרטים של מישהי מהאזור שלכם. אני ממליצה על פגישת ייעוץ. בכל מקרה - 60 ס"מ זה צר מידי לשביל כניסה. פתחים צריך גם למטפסים ולא רק לעצים.

achotshelo

New member
הצללה

האם חשבת על סוככים או פתרון הצללה אחר, הרבה אנשים לא חושבים על הצללה, ולאחר ששתלו זיתים בנו בריכות ווהשקיעו המון. בפועל הם לא יושבים במרפסת ביום כי ממש חם והשמש קופחת. ואז צריך להזמין אנשי סוככים. עשיף לעשות זאת מראש

למעלה