גינה בדירת גן

גינה בדירת גן

אנחנו בונים דירה בפרויקט של דירות גן (מדורגות). ויש לנו גינונת של 55 מ"ר. עכשיו עלינו להחליט אם ברצוננו לבצע שינויים בפיתוח חוץ. מצ"ב התכנית. הריצוף אמור להיות מלבנים משתלבות (אקרשטיין), הקירות מאבן טבעית משוקעת בבטון, הגדרות ממתכת. התכנית כמעט מוצפנת (נוטה מזרחה בכמה מעלות) ההתלבטויות: 1. נגישות: חשוב לנו שהבית יהיה נגיש גם לנכים (אם כי כרגע ב"ה אין בנינו אף בן משפחה מוגבל), התאמנו לנכים את הכניסה ואת החדר שנפתח לחצר (וגם המקלחת שצמודה לו). בחרנו בכוונה דירה בפרוייקט שאין מדרגות בגישה אליה, אבל עכשיו אנחנו מתלבטים האם כדאי לפתוח כניסה נוספת מול דלת הכניסה, כניסה שתצריך שער נוסף, שלוש מדרגות ושביל גישה לבית. אורך ה"רמפה" הקיימת הוא כשמונה מטר. העלות המשוערת היא 5000 ש"ח. 2. נגישות: השביל שמקביל לבית הוא ברוחב 60 ס"מ, מה הרוחב הרצוי כדי לאפשר גישה נוחה לכניסה האחורית ? 3. גינון: מעצב הפנים הציע לשתול עץ ברחבת הכניסה מול היציאה מהמטבח כדי להצל וכדי לסמן את היציאה כפרטית, בניגוד לכניסה הציבורית. האם אכן כדאי ? 4. ריצוף: חשבנו על רחבה מרוצפת, אבל לאו דווקא בצפון כמו בשרטוט אלא בדרום, כדי ליצור שם פינת ישיבה +פרגולה (מדרום ומערב נצל ע"י מטפסים או גדר), כדאי ? ובכלל כל הערה והארה תתקבל בברכה.

והבהרה:

מדובר בדירה המסומנת במספר 3. גבולות השטח שלנו מסומנים בקירות (קו שעליו ריבועים). השכנים מצפון נמוכים בשלושה מטרים והשכנים ממערב במטר וחצי.

calya

New member
אפשר את כל התוכנית ?

ככה לא ברור לי כל כך מאיפה נכנסים ומאיפה יוצאים וכאלו...

אין לי תכנית חוץ נוספת

או תכנית חוץ ופנים ביחד. אני מצרפת תכנית פנים של החלק הזה של הדירה.

עכשיו יותר טוב ?

ואם כבר, אז גם הרחבה נוספת: אנחנו גרים גם כיום בדירת גן והמסקנות שלנו הן: הגינה משמשת בעיקר למשחקי הילדים, וחסר לנו שטח מרוצף לנסיעה במכוניות שלהם. שימושים נוספים: בריכה לילדים וארוחת ערב. בחיים לא עשינו "על האש". לא יקום ולא יהיה דשא! אנחנו כשרוניים בעיקר בהריגת צמחים, כמעט אף צמח לא הצליח לשרוד תחת ידינו, ולא משנה כמה משוכללת הייתה ההשקייה. עד כה טרם הצלחנו למצוא נגר מוצלח, וגם כשמצאנו הוא פנוי רק פעם בחצי שנה בלי התחייבות. היציאה מהסלון לא מוצלחת כי הכל מאד מתלכלך, מעדיפים יציאה מהמטבח. האזור: ירושלים, נוף מדהים ביותר אבל מצפון. בגינה רואים ממנו רצועה קטנטנה בלבד.

נגר? גנן כמובן

כנראה שאני מתקשה קצת להתמודד עם ריבוי המשימות לאחרונה.

calya

New member
../images/Emo26.gif דעתי...

א. רדו מעץ זית. העץ הכי אלרגני שיש... בבתים עם ילדים אני לא הייתי שמה (לא מתכוונת לשים בבית שלי וזה למרות שלהורים שלי יש מטעי זיתי שמן ומאכל בני 100 שנה בבעלותם ואני יכולה לבחור איזה עץ שבא לי. ולפני שאתם שואלים - לא, הם לא מוכרים. אלו מטעי חקלאות מניבים. אבל אם הייתי מבקשת הייתי מקבלת אחד
). ב. הכי לא הבנתי איפה הסלון בבית... אני אשמח להבין מה קורה פה... הוא במפלס אחר מהמטבח ? ג. בכל מקרה אני מבינה שאתם רוצים את הרחבה מרוצפת ושתהיה נעימה לעין. אז הייתי הולכת על אלמנט של מים ולא צמחיה בכלל (לאור הרתיעה שלך מצמחים). למה לא מזרקה ? (אל תתכווצי בכאב, יש כאלו ממש יפות. לא כולן חייבות להראות קיטשיות) או אלמנט מים אחר ? אני הייתי אומרת ג'קוזי כמובן
אבל כל אלמנט מים יכול להיות נחמד מאד. אולי בריכת דגים ? משהו עם דגי זהב בפנים וספסלי ישיבה ליד (וקירוי של סורג מעל לשנים הקרובות עד שהילדים יגדלו מספיק). ד. אחרון חביב - היה מפריע לי בעין בלי דשא בכלל. חסר הירוק מחוץ לבית. אז סליחה על דברי הכפירה ומקווה שלא יסקלו אותי בעגבניות אבל מה לגבי דשא פלסטיק ? יש היום סוגים שלא נראים רע ושואבים עם שואב אבק לנקות את זה מידי פעם... וזה יופי. בגן של הבן שלי בחצר של התינוקות יש דשא פלסטיק מאד איכותי. אם לא מסתכלים ממש מקרוב זה נראה אמיתי. (אצל התינוקות עשו דשא פלסטיק, בכל החצרות האחרות יש רק חול כי חול זה נורא בריא להתפתחות בגיל הזה...).

calya

New member
ודוגמאות בתמונות

הנה פה בריכת דגים תראי את התמונות באתר הזה במיוחד את זו ועוד רעיון - גן אבנים יפני. בטח פיטנגו תוכל להביא קישורים (לא כל כך מצאתי תמונות) אבל יש סוג כזה של גינון יפני שמשתמש באבנים לייצר נוף, עם מעט מאד צמחיה. זה עוצר נשימה כשזה מבוצע כמו שצריך.

פיטנגו4

New member
גינת זן יבשה

צריכה להיות מבוצעת בדיקנות מקסימלית, דורשת ידע אמיתי בתורת הזן ובכל התרבות הזו, הרבה יותר מאשר ידע בגינון או באדריכלות. זה לא סתם לשפוך חצץ, לגרף אותו ולתקוע סלע בזלת ! יש משמעות לכל אבן ולכל צמח. זה מאד מאד לא מתאים לדירה הזו, לדעתי. יראה קיטשי מידי. אולי יתאים אצלך לפטיו, וגם זה רצוי עם הדרכה של מישהו שמתמצא בתורה הזו. יש לי מישהו כזה. תמונות בגוגל לפי: dry Zen Garden (מדהים, ועוצר נשימה) ודוגמאות שליליות, שמראות בדיוק את ההיפך, אפשר למצוא אם מחפשים בגוגל: "גינה יפנית". (ההיפך הגמור מגינת זן, רק בישראל... והמבין יבין)

calya

New member
אכן עוצר נשימה.

עוד נחשוב על זה.זה מאד יפה ומיוחד בעיניי אבל אני מתקשה עם העובדה שאני לא *מאמינה* בתורת הזן היפנית ולא מיישמת, אז זה קצת צביעות לשים כזה דבר עמוס משמעות בבית... לא ?

פיטנגו4

New member
../images/Emo13.gif

אמרת בדיוק מה שאני חושבת ,ונמנעתי
זה אופנתי היום, מין "טרנד" כזה, ומופיע אצל אנשים שאין להם מושג בכלל מה זה "זן". מתאים לרובנו כמו שכובע טמבל מתאים ליפנים... וגם מיושם מאד רע, בד"כ. אפשר בהחלט לעשות גינון מינימליסטי, מודרני, פיסולי, שהרבה יותר מתאים.

תודה רבה ../images/Emo140.gif מים זה באמת יפה

אבל אין מצב... אני מאד מפחדת בגלל הילדים, וגם ילדי האורחים (ועל אלה קשה לבנות שיגדלו). דגים וג'קוזי בכלל לא הולכים בגלל מזג האויר הקר. האמת שגם לא מאד מטריד אותי סוג הצמחיה כרגע אלא שאלות הריצוף, כלומר: רוחב השביל השארת פתח לעץ מיקום פינת הישיבה ופתיחת השער הנוסף. תכנית שכוללת גם את הסלון לא צירפתי (אין לי תכנית בקובץ מתאים והשרטוטים גדולים מדי לסורק שלי, אנסה מחר להקטין אותם ל-A4).

הנה הסלון ../images/Emo178.gif

בסוף סתם חיברתי תמונות סרוקות בקובץ וורד. אין קבצים של תכניות בכלל. אחת הסיבות להעזבת המעצב הייתה שהוא עבד רק באופו ידני, וכשזה הגיע לתכנית חשמל הבלגן כבר העביר אותי על דעתי. את התכנית הזאת עשתה לנו ב- SOS חברה סטודנטית לאדריכלות.

פיטנגו4

New member
רוצה לעזור אבל

קצת רחמים... בבקשה... אם זה מבחן אינטיליגנציה, אז נכשלתי.... למרות הניסיון שלי בקריאת תוכניות, אני לא מצליחה לקרוא כלום בין כל הקשקושים הללו. אפילו לא איפה הקירות שלכם והחומה שלכם בים הקוים והמספרים הזה.. אולי אם אשב שעה אצליח, אבל בחיאת... השתדלתי , אבל לא הצלחתי להבין איפה מעצב הפנים (???) רוצה לשתול עץ, למה לשתול עץ דוקא מול יציאה, ולמה הוא חושב שעצים מסמנים פרטי או ציבורי. זה חדש לי
. אתם בשומרון? ברמת הגולן? יש לכם נוף? אם כן זה משמעותי.

שלום איילת../images/Emo8.gif

מקווה שהצלחתי להבין. כמה מחשבות ממני. א. הבנתי שיש לכם כניסה מהחנייה למטבח. עם זאת אני תמיד בעד כניסה ראשית יפה (לפחות של מטר ועשרה רוחב) לבית. ב. יש לכם שם רחבה יפה מאוד. אפשר לרצף אותה, אכן לשתול שם איזה עץ יפה עם ספסל אבן גבוה מקיף אותו (עץ לימון או עץ זית),ספסל ויש לכם עוד אזור משחקים לילדים. שאר השאלות לא זוכרת.. מקווה שעזרתי

אז כנראה שזה עדיין לא ברור ../images/Emo178.gif

בתחתית התמונה רואים את המדרכה. החנייה היא לא פרטית אלא במפרצי חנייה לאורך הרחוב. כיום הכניסה לבית היא מרמפה שנמצאת מימין (כתוב עליה 8%), וממנה לשער שאחריו רחבה מרוצפת (מחקתי את הריצוף כדי להבהיר איפה הכניסה. הכניסה עצמה לבית היא דווקא צרה, לתוך מבואה (משיקולי מזג אויר בעיקר). אני עובדת על תכנית להעלות כבקשתה של קליה. וכמובן, המון תודה ושלום גם לך

פיטנגו4

New member
רק לא עץ זית ברחבת בטון

זה משעמם נדוש ולעוס עד זרא תלוש לא מוסרי - הן מבחינת העץ העתיק שנתלש ממקומו, והן מבחינת הפלסטיני שעקרו לו והעץ המסכן יצטרך לחיות ברחבה מרוצפת...

למעלה