גינה בדירת גג.

אילb

New member
גינה בדירת גג.

מאז שעזבתי לפני שנים את בית הורי בהוד השרון, חלמתי לחזור לחצר, גינה וירוק. בתחילת פברואר אנחנו נכנסים לדירה חדשה בתל אביב - דירת גג מדהימה, בעלת גג מתוחזק ונוף מדהים. השאלה שלי היא איך אני יכול להפוך את הגג הפוטנציאלי לגינת חלומות? מה מותר ומה אסור לי לעשות? ממה להיזהר? ואיזה רעיונות מעניינים אתם יכולים להציע? אולי יש כאן בעלי גינות גג שיכולים לתת לי טיפים או להעלות תמונות? אולי יש הפניות למאמרים או אתרים בנושא? כל עזרה תתקבל בשמחה!

bel011

New member
לי יש גינה על גג וגם העלתי מאמר

בנושא שנמצא בפורום,כנראה בטאגליין. בכל אופן, קודם כל השאלה היא באיזו קומה מדובר ומה המרחק מהים.הגובה חשוב בגלל נושא הרוחות והמרחק מהים בגלל רוחות הנושאות רסס ים. במקרה ומדובר בקומה גובהה ואיזור עתיר רוחות, תהייה חייב להגביה את החומה סביב הגג כדי לתת קצת הגנה לצמחים.אני התקנתי סבכות עץ מסביב וגם חלונות זכוכית בצד הבעייתי (מערב) הנושא הבא הוא גודל האדניות (כדאי ללכת על גדולות והכי יפה - בנויות מעץ)ומערכת השקייה.מערכת פשוטה תפתור אותך מהצורך לרוץ עם צינור. בסוף מגיעה רשימת הצמחים אבל זה רק אחרי שתדע אם יש רוחות או לא, מה הכוון של המרפסת והגודל

bel011

New member
החלק עם החלונות שמעוגנים לחומה

אבל פתוחים למעלה ....כלומר לא מחוברים לשום גג

bel011

New member
מעוגנות לחומה עם דיבלים ענקיים

שהולכים כמה עשרות ס"מ פנימה, לתוך הקיר.קיבלנו אחריות שלא יפול ואני כל חורף גם מתפללת...מה שבטוח

אילb

New member
המון תודה!

קראתי את המאמר שלך וראיתי את התמונות היפיפיות וזה נתן לי השראה :) לצערי הדירה לא שלי ולכן יש גבול למידת ההשקעה שאני מוכן או מורשה להשקיע בגג של הדירה. אבל נושא הרוחות הוא באמת נושא חשוב שלא העלתי בדעתי, וגם נושא הטיפול במזיקים וכנימות הוא נושא שאני אצטרך להתעמק בו. אני חושב שאני אתכנן רצף מעוצב של אדניות גדולות (אולי אפילו אני אקנה את האדניות הגדולות מהעץ של חברת woodstock), כמה צמחי תבלין וריהוט גינה חמוד.... נראה לי שזה יעשה את העבודה... אני אתייעץ אתכם במהלך ההקמה, אשמח לשמוע הערות והארות

bel011

New member
אם הדירה לא שלך אז לך על אדניות עץ

וצמחים עמידים וחסכנים במים כדי שלא תצטרך להשקות הרבה.יש במילון רשימה של צמחים חסכנים במים. אל תלך על צמחים גדולים וגבוהים שרגישים יותר לרוחות. לאיזה צד פונה הגג? האם יש לך שמש כל היום?

למעלה