גימלים נפשיים

גימלים נפשיים

רציתי לשאול איך אפשר להשיג גימלים כאלה? אני מטופלת אצל פסיכולוגית אזרחית וטופלתי גם אצל קב"נית אבל עוד לא יצרתי קשר עם הקב"נית ביחידה שלי מאחר ואני בין תפקידים. נניח והמצב שלי לא ממש טוב, אפילו בקאנטים מבחינה נפשית, ואני ממש צריכה את הגימלים הללו? זה לא משהו בסגנון שביזות יום א' אלא.... טוב, אני בפורום הנכון, תבינו כבר את רוח הדברים. אז אם המצב שלי די דחוף, אני יכולה לקבל גימלים בהתראה מהירה, או שזה ייקח עוד זמן (שממש לא יועיל לי....)? ובאותו עניין- נניח ולא יתנו לי חופשה- אני יכולה לבקש לצאת לפגישה אצל פסיכולוג אזרחי? יאשרו לי דבר כזה? חשוב לציין שאין שום קה"ס או משהו כזה.... פשוט כי לא רציתי יום טוב

אני לא יכולה

כי אני לא שייכת עדיין לשום יחידה. אין מקום אחר שאני יכולה לפנות אליו? מה, לכל חייל בצה"ל שחייב עזרה נפשית דחופה יש רק את האופציה של קב"ן? זה נשמע לי טיפשי.

KFIRB

New member
איפה את משרתת?

שלום! איפה את משרתת? מה את חיילת ללא מפקדים?? אין חיה כזו בצה"ל, גם חיילשבגימלים או מאושפז הוא בחזות ר"מ 2, או קצין העיר. בזמן חופשה את כפופה למפקדייך הישירים ביחידה הזמנת שבה את מקבלת שירותי רפואה, את צריכה לקבל שירותי ברה"ן. בזמן חופשה, את יכולה לפנות לקצין העיר שיפנה אותך לכתובת המתאימה, מיון כללי או בחלק ממשרדי קציני הערים יש קצין עיר שמתפקד על תקן קב"ן ראשוני, כלומר אין לו סמכויות של קב"ן מטפל אך יכול להתוות כיוון או המלצה. כן יכול גורם הרפואה הראשוני ביחידה או במרפאה האזזורית להפנותיך לשירותי ברה"ן לצורך בדיקה בלבד, ייתכן כי בבדיקה הרפואית או הנפשית יינתנו גימלים, אך דבר זה אינו נפוץ כ"כ. כל חייל זכאי לשירותי רפואה ביחידתו, ואין דבר כזה חייל ללא יחידה, אומנם יחיה זמנית אבל זו היחידה שלו בנתיים, מה את חיילת או לא חיילת?

נו מספיק כבר !!!!!

תפסיק כבר לדבר כמו עו"ד של צה"ל בכל הודעה שלך זה מגעיל ומתנשא זה לא פורום צבאי הוא לא צריך לייצג את הצבא אז תפסיק לז**** תשכל

KFIRB

New member
אני מודה שיש בעיות בצבא

אבל זה עדיין לא הופך את הצבא לבעייתי ... אני לא מגן על הצבא, ולא מתנשא, רק מנסה להביא נקודה נוספת שלפעמים לחיילים חדשים היא לא נראית, כפי שהמידע הזה לא היה ברשותי, כי בצבא יש מערכת של אינרטסים שהחייל לא יידע, מפקדים, גאוות יחידה ולא חסרים גורמים שירצו להתבייש בפנייה לקב"ן ולצערי לא חסרים קב"נים שנכנעים ללחצים העיעדתיים ופועלים משיקולים צבאיים קרים ולא מקצועיים. אני מכיר את הצד השני , המקשיב , המבין של הקב"נים -אבל בפירוש אינני אומר שצה"ל הוא צבא מושלם, אני אומר שיש כתובות שמניסיון אישי הן עוזרות, והן כל יחידות בצבא שנדמה לפעמים כי אין אור במנהרה, ואני בא ומראה את האור שלכולם יש לצערי אינטרס להחשיך... אני לא בא ואומר שהשירות נפלא ולמי שהשיות קשה אז זה אומר עליו שהוא לא טוב, אני פשוט אומר שבחיים צריך להתמודד עם קשיים ויש לי על מה לבסס את זה , אני לאחר שירות ואני רואה את אלו שהשתחררו ונתקלו באזרחות בדיוק באותו קושי שנתקלו בצבא ונכנעו... אני מצדד בהקשבה לחייל, שיש מקום ללכת לקראתו, אבל חבר'ה אנחנו בצבא, הגמשיות שקיימת היום בצה"ל וחופש הביערה לא קיימים באף מערכת אזרחית !!! לשאר דבריך, פשוט לא אתייחס, כנראה נפגעת ממשהו. לא ברור לי ממה, אבל מצטער אם נפגעת , כוונתי הייתה טובה ועוד משהו, כן אתה צודק לפעמים לגשת לקב"ן ולי זכורים מקרים כאלו, במיוחד בתחילת השירות, רצופה מכשולים, ואני בא כאן ואומר שאסור לרופא, מפקד וכל גורם צבאי אחר לעשות כך, אבל בשטח מוכח אחרת... לכן אפשר לערב הורים, אפשר לגשת לקצין העיר, לחדר מיון, לקב"ן בעצמו, לקצינת פניות בציבור-דרכים לא חסרות... אני מרגיש שאני תומך, אם נפגעת ממשהו, אתה יכול לכתוב במסרים. וכן אני מבקר את צה"ל, אם תקרא בעמוד הקודם על "משהו" שכתבתי , ששם יש ביקות נוקסת על שירותי ברה"ן בצה"ל, יש לי ביקורת נוקבת על קב"נים שמרוב עצים לא רואים את היער, יש לי ביקורת על כך שכל דבר בצבא הוא קשיח ולא גמיש!!! מה שנקבע הוא קבוע, לא ניתן לשנותו.. אם אתה רוצה לשנותו זה יכול להיות מסע רוך ומפרך... אבל מצד שני אני מנסה לעודד מהיכרות סובייקטיבית של מהצבא שלי,שהיה בחלקו טוב ובחלקו רע.... בסה"כ מדיניות צה"ל היא הוגנת, המבצעים שלה הם גרועים ולכן אני תמיד ממליץ לפנות לקפ"צית שתתן פתרון מהיר ואמיתי בזמן אמת למורת רוח של כל הדרגים הצבאים-היא , צוותה והנקח"ל וצוותו, קפ"צית ברה"ן וקפצ"ית רפואה הם גורמים פחות ידועים לציבור החיילים וכל הגופים הללו בשיתוף קצין העיר הם כלבי השמירה של החייל למורת המפקדים, הרופאים ולחלק מסויים מהקב"ניפ. מצטער אם נפגעת

אני בטוח שאין לך כוונות רעות

ושאתה כותב בתום לב , פשוט ממרבית ההודעות האחרונות שכתבת עולה כי אתה שוכח שזה לא פורום צבאי וכי מה שנאמר בו לא צריך להיות לטובת הצבא וכמו כן רובנו פה ורובנו פה חלק מהצבא בצורה כזו או אחרת אני נגד אימרות כמו שהצבא הוא ראי לחיים וכדומה וכל מה שמסנה להקביל בין הצבא להמשך החיים , אני גם לא בעד לעזוב את הצבא או לא להתגייס,אני כן חושב שאין תשובה אחת אבל כן חושב שלא צריך להיות בצבא כמעט בכל מחיר . למרבה הצער אני לא יכול להגיב לרוב הדברים שכתבת כרגע מכיוון שאני לא מנסה לבקר את הצבא בבעיות טכניות אלא פשוט אני חושב שהשורש דפוק מיסודו,אני חושב שגיוס החובה בארץ כבר לא מתאים (אולי הוא התאים לפני 30 שנה ) המערכת מעודדת חיילים לצאת 21 ,המערכת מעודדת חיילים להוציא פטורים ,המערכת מעודדת חיילים לנפח סיפורים אצל הקב"ן ולקבל פרופיל נפשי ושירות קל וזאת רק ההתחלה ,אני לא רוצה להתחיל להיכנס לעניינים טכנים כאשר היסודות רקובים.

KFIRB

New member
לצערי אתה צודק,

חבל שבמדינה הרואה עצמה כנאורה, אין "גיוס חובה לכל" ולא רק לצבא, אני כן בעד גיוס כולל של כולם אבל לא דווקא לצבא, למשל בגרמניה, יש שם גיוס חובה לכלל האזרחים, וכולם מתגייסים מי לצבא ומי למכבי אש ומי לבית חולים ומי למוסד לעיוורים ומי לבית ספר ומי לחינוך המיוחד.... במדינה כל כך כאובה כמו ישראל, יש כאב ומקום לשירות לאומי בכל כך הרבה מקומות שזקוקים לידיים עובדות שלא חייבים היום לשרת בצבא במסגרת של גיוס חובה, מדברים על זה הרבה שנים אבל בפועל אף אחד לא עושה עם זה כלום... וכן הצבא הוא קשה, לא קל, אבל החיים גם לא קלים, אני לא יודע מה עיקר המצקה שלך, אבל אם תקרא היטב את כל התגובות שלי אתה תראה שיש ויש, לפעמים אני כותב לחייל שרוצה לעבור יחידה ולפנות לקב"ן, בגלל.. שהחברים שלו נמצאים באותה יחידה...אותו חייל פשוט לא מצליח לנסות להתמודד עם קשיים, מחר הוא ישתחרר ויגלה במקום העבודה שלו אנשים בלתי מוכרים, האם בגלל זה יתפטר ויחפש עבודה עם חברים מוכרים? הרי אם כן, יהיה תמיד מוגבל לקבוצה מצומצמת של אנשים... להבדיל ממצוקות קשות שבהן יש מקום גבוה לשחרור. הצבא הוא ראי לחיים, אבל מי אמר שחייל קרבי בעזה מתמודד עם בעיות הרות גורל שמחר יתמודד איתן גם בשחרורו? לא!!!!! הפחדים והחרדות לא שווים את זה, אבל מצד שני החייל העורפי שמתלונן על יציאות דחוקות ,או על תורנויות , מדבר על קושי להיות בתוך מסגרת.. מה היית מציע לחייל כזה? לעזוב או להתמודד? אני הכרתי בחור שהשתחרר מהצבא בטענה שלא הסתדר שם עם המסגרת ששעממה אותו. יצא מהצבא בחלום שהוא הולך להתקדם בחייו בתחום המחשבים. בפועל שנה וחצי לא עשה כלום ואפילו לא הלך לכיוון של עשייה (בניגו לאחד שמנסה ולא מצליח, בניגוד לאחד שהולך לראיונות ונופל) הוא לא הניד אצבע והמשיך לבזבזל כסף, ושום דבר לא הניע אותו לעבוד-כי עיקר הטענה שלו ליציאה מהצבא הייתה שקשה לו להתמיד במסגרת והנה בדיוק אותו דבר קרה באזרחות. קרוב משפחה שלי, שוחרר מהצבא בגלל קשיי תקשורת עם מפקדיו ובעיות משמעת, הועבר יחידה ומקצוע, שונה פרופיל אבל שופ דבר לא עזר, בסופו של תהיך, היום כשנתיים לאחר השחרור מתקשה להסתדר עם מעבידים שלא גמישים כמו בצבא והוא מוצא את עצמו נפלט או מתפטר מעבודות בקצב מסחרר. לא לכל אחד מתאים הצבא, והצבא הוא לא לשכת הסעד שחייבת לקלוט את כולם, אבל מצד שני מי שמתקשה בצבא ולא לוקח את הצב כקטלז להתמודדות עם החיים, יתקשה גם לאחר השחרור, כי אומנם הבעיה החיצונית-צבאית נגמרה, אבל הבעיה המהותית, עדיין קיימת והיא תתבטא כבר במשבר הבא. המערכת מודה בחצי פה שיש לה עודף, אבל במצב השורר כיום, בו ראשי המבא מבקשים מהכנסת לקצץ במספר החיילים ולנתנבם לשירות לאומי ואת הנותרים לתת להם תנאי שכירים במשק, האוצר והכנסת בתרדמת וכבר שנים מדברים ומדברים, אבל בגלל עניינים דחופים יותר לא מטפילם בסוגייה הזו. אני מאמין שבדיוני חוק טל , היה צריך לדון בזה, אבל לגורמים פוליטים היה נח לצייר את החרדים כבעייתים , אני מאמין שהפתרון של שירות לאומי וצבאי חובה לכל, ולצבא היו מגייסים רק את הלוחמים, הרי שכל הצדדי יו מרוצים, הרבנים, החרדים, הצבא, והעם. אבל יחד עם זאת, הצ'יסבטים שהיו נוהגים לספר אצל הקב"ן לא קיימים עוד, כי הקב"נים בצמם בצבא והם לא מנותקים ממנו ולכן מי ש"מנפח" ו"ממציא" סיפור או הצגה, מניסיון -אין לו כל סיכוי במערכת המשומנת של הקב"נים . אבל ריבויי הפניות לקב"ן, ריבויי הפניות לרופא , גרמו לשחיקה וחוסר אבחון שח מי שבאמת צריך טפול ואלו לפעמים בחלק מן היחידות , במיוחד הקטנות ללא בקרה, מתפספסים. ביחידות גדולות יש בקרה בגלל החשש לפספס חיילים ולכן דווקא שם קטן הסיכוי לפספוס, הסיכויים גדלים ביחדות קטנות שהרופאים במילואים או ביחידות חר"פ המרחביות ששם ולצערי, דווקא שם, הבראדק חוגג, ולפעמים קורה שמרפאות חר"פ בעצמן סותרות את ההוראות והנחיות חיל הרפואה... ככה זה הסנדלר תמיד הולך יחף, וזה נכון לגבי כל דבר בצבא, דווקא בביקורת תברואה ייפול חדר התברואן, דווקא בבקורת שלישות, תיפול השלישה הראשית של הבסיס, מה לעשות, מי שמפקח , מפספס לפקח על עצמו...

זה מסובך

הוציאו אותי מהיחידה שלי בלי שום צו סיפוח או משהו כזה ליחידה אחרת שאני נמצאת בה עכשיו. בגלל שעוד לא הוחלט אם אני אשאר שם או לא, אז אני עוד לא שייכת אליהם בשום צורה. מצד שני, אין לי שום קשר עם היחידה הקודמת שהייתי בה. חוץ מזה, שזה נושא רגיש שקשה לפנות בו אל מפקדים שלא קשורים אליי עכשיו. מכל ההגדרות שלך לא הצלחתי להבין שומדבר. מצטערת. במקרה ואני צריכה גימל נפשי, למי אני פונה? חוץ מקב"ן?

KFIRB

New member
כשאת חולה למי את הולכת?

לקופ"ח? יש להניח שלא, כי שם לא יקבלו אותך... את פונה לרופא היחידה הזמנית...ושם את זכאית לטיפול ברה"ן. בכל אופן את יכולה לפנות לקצינת פניות הציבור בטל' 03-5699000 אם הם יבקשו ממך לשלוח פקס , זה אומר שאת לא בסכנת מוות והם יטפלו בבעייתך עד 10 ימים מניסיון!!! כמו-כן את יכולה לפנות לחדר המיון אם את במצב קשה או לקצין העיר המנהלי או למרפאה מרחבית (חר"פ)

למעלה