גימור על בסיס שמן

0rcohen

New member
גימור על בסיס שמן

חפרתי באינטרנט ובפורום אבל לא מצאתי, אני מחפש גימור איכותי לגוף של שולחן ממייפל לבן, שישאיר את מראה העץ אבל יחזק את הצבע, ולהבנתי הכי מתאים יהיה גימור על בסיס שמן. אבל איזה מומלץ?
תודה רבה!

yuvaleitan

New member
אור

למה אתה מתכוון "יחזק את הצבע"? למייפל לבן... אין ממש צבע...
אתה יכול להשתמש בבייץ על מנת להוסיף גוון לעץ, מבלי לאבד כלום מה"ציוריות" שלו, דגם הסיבים. יש אבקות ביץ ע"ב מיים, כהל, טרפנטין.
הגימור העליון שיהיה שקוף - ע"ב מים או טרפ' - לבחירתך. קח בחשבון שלכות ע"ב טרפ' מוסיפות גוון דבשי-ענברי משל עצמן, ואילו ע"ב מים לא.
לחליפין, אתה יכול להמיס מעט (מעט!!!) ביץ בלכה ע"ב מים, ולגוון כך את הלכה, בלי להספיג את הגוון בעץ עצמו (ואז אם משהו מתפקשש, זה הרבה פחות בלתי הפיך. לכה מגוונת ניתן להסיר. כדי להפטר מביץ, צריך להקציע את העץ, או ללטש אותו לדעת). השליטה בעוצמת הגוון ע"י מספר השכבות. ואם דרושה עוד לכה, אבל בלי גיוון, אפשר תמיד להוסיף לכה לא מגוונת על אותו בסיס.
אם יש לך אפשרות, עשה כמה נסיונות בסיסיים במקום נסתר, למשל בתחתית לוח השולחן, כדי לקבל מושג מה טוב לך

0rcohen

New member
יובל

אני מתכוון שאני רוצה להזהיב קצת את העץ ו"to pop the grain", אבל לא לצבוע ממש בצבע ספציפי כמו "גימור אגוז" או דברים כאלה שראיתי.

0rcohen

New member
ראיתי גם

מאמר בארכיון הפורום של מישהו (אדריכל משהו) שמדהר על ערבוב של שליש שמן שליש טרפנטין ועוד משהו (אני בעבודה ולא יכול לבדוק בדיוק), אני אני לא יודע אם זה ייתן את התוצאה הרצויה

yulevi

New member
המאמר המדובר הוא על סמך ניסיונו

האישי של אדריכל יואב ליברמן,נגר אומן שמלמד נגרות אומן ועיצוב רהיטים בארהב

haimhen

New member
יש מספר שמנים נפוצים לשימוש עבור מה שתיארת ליובל שאתה מחפש

1 - שמן פשתן - ואותו ניתן גם לדלל כפי שראית במאמר של יואב.. שאגב, זו לא המצאה שלו.. זה בלנד מוכר מאוד שהוא הציג
2 - שמן טאנג - יובל יוכל להוסיף עליו.. לי אין נסיון איתו אבל הוא נחשב לאיכותי ביותר אבל עם זמן ייבוש ארוך
3 = שמן דני - שהוא בעצם שמן טאנג עם עוד כל מיני דברים שעוזרים לו להתייבש תוך שבועיים גג... זה השמן המועדף עלי ואני משתמש בו גם לעבודות חריטה וגם נגרות והוא פשוט מעולה! הוא מעט "יחמם" את צבע המייפל ולכן לדעתי זה מה שאת ה מחפש...

ראה תמונה שבה הבסיס ממייפל אחרי יישום שמן דני

0rcohen

New member
תודה רבה לעוזרים!

הצטיידתי בשמן פשתן טרפנטין וורנית שקופה מט של טמבור, ומקווה שהגימור יעבור בשלום!

yulevi

New member
הערה לגבי שמן הפשתן

רציתי להעיר את תשומת לבך
במקרה ולא שמת לב במאמר של יואב
זה לא שמן פשתן שנמכר בטמבוריות,אלא שמן פשתן למאכל הנמכר בחנויות טבע
הערתי כי כבר בעבר אחד הגולשים שקרא את המאמר לא שם לב,וחשב ששמן הפשתן הוא אחיד

yuvaleitan

New member
אתה בטוח לגבי שמן פשתן למאכל?

לוקח לו חודשים להתייבש
אני חושב שעדיף להשתמש בשמן פשתן מבושל boiled linseed oil, שנמכר בחנויות יצירה, לחרטים, או חנויות מתמחות. הוא מכיל מאיצים ומתייבש (מתפלמר) הרבה יותר מהר

0rcohen

New member
אשכרה טעות אנוש..אז איפה אני אמור למצוא את השמן הזה?!

Pilon

New member
השמן שקנית מיועד לציור בצבעי שמן

ומחירו גם מן הסתם גבוה...ומתייבש ל א ט ...מ א ו ד ל א ט
חפש שמן פשתן מבושל שיש בו תוספים שמאיצים התפלמרות כמו שיובל כתב.
ניתן להשיג ב "פיגמנטים" בת"א.

yuvaleitan

New member
תבדוק אצל

פיגמנטים,
יהודה ורשבסקי
צלח
תשקול אולי להחליף את הפשתן בשמן דני - מבוסס על שמן טנג, עמיד יותר, נראה טוב יותר (אולי גם קצת יקר יותר)

yulevi

New member
שמן טאנג

לאחרונה מכון התקנים עושה בעיות בהכנסת שמן טאנג,כדאי לתת את הדעת על כך לכל הקונים מיבואנים קטנים,אדווח כשאדע בוודאות את הסיבה.
הסמנה גדולה מאחת החברות המובילות בעולם של חומרי גימור,תקועה בגלל מכון התקנים

yulevi

New member
תיקון טעות סופר

הכוונה היתה שזה לא שמן הפשתן הנמכר בטמבוריות במיכלי ליטר וגלונים לאיטום ,
אלה השמן שגם מכונה שמן פשתן חיפה
השמן בטמבוריות הנמכר גם בגלונים שעולה כמה עשרות שח לגלון לא מתאים לגימורים עדינים,השמן הזה בבסיסו כהה מאוד כמעט שחור,משתמשים בו לא פעם לאיטום עץ בניין,ולא מזמן קראתי היכן שהוא שנאסר או יאסר לשימוש,בגלל כל מיני חוקי שמירת איכות הסביבה
לעניין שמן הפשתן בחנויות טבע,השימוש היה לכלי חיתוך שיואב היה מיצר ומוכר במחירים שבשמיים,אכן שמן זה שנספג באיטיות ומתאים למוצרי מזון
ערבוב כל שמן פשתן עם טרפנטין הוא לצורך זרוז הייבוש
קיים בשוק שמן פשתן של טמבור שיחסוך את כל כאב הראש של רקיחת מרקחות

למעלה