גימגום וחתונה

stkachov

New member
גימגום וחתונה

אולי מישהו כבר נתקל בזה, אז שיספר מחוויותיו האישיות. איך בדיוק חוזרים על דברי הרב בחופה, לפני קהל של מאות אנשים שצופים בך ומחכים לשמוע אותך? האם עברתם את זה? הייתם בחתונות של מגמגמים?

ה מקרה שלי היה קשה אבל

הכנתי את עצמי טוב מאד למרות שהיה קשה לא גימגמתי כלום. כשהלכתי לרב אמרתי לו שאני מגמגם קצת זה כדי למנוע אי נעימות במקרה שאני אפשל מתחת לחופה הוא כבר לא ילחץ אותי היה סיפור שמישהו התחיל לזמר ממש קשה והרב ממש צעק לו מול כולם והוא במקום לשמוח ביום חתונתו קילל את הרב אני הכנתי את עצמי חודשיים מראש התחלתי לתרגל יום יום השיפור שלי היה מדהים אבל בכל זאת לא הספקתי לדאוג מה יהיה באולם לפני חודשיים החתונה נפטר אבא של אישתי וממש עברנו תקופה מאד לא נעימה למרות הכל המשכנו אם ההכנות ולפני החתונה בלעתי כדור הרגעה זה ממש עזר אבל הייתי מאד מתוח .בטקס הכל עבר בשלום בלי תקלות לדבר במקרופון זה יותר טוב מאשר לדבר בלי אין לכם מה לדאוג הכל יהיה בסדר אתה מתחתן?

stkachov

New member
עוד לא ../images/Emo3.gif

אבל כשזה יקרה אני מבטיח להזמין את הפורום המכובד לחתונה
וארי, אתה יודע מה המסקנה מהסיפור שלך? תתגרש מאשתך ותתחתן שוב! ככה אתה שוב תתחיל לתרגל יום יום והשטף יעלה ! מעניין אותי אבל הצד הטכני... האם חזרת אחר דברי הרב מילה אחר מילה כמו שעושים בחתונות רגילות, או שהוא נתן לך לקרוא את זה בשלמות מבלי לעצור על פעם? נראה לי לקרוא מהדף יהיה יותר קל... ובאותו עניין אך קצת אחר, הלוויות. חשבתם פעם על עצמכם קוראים(חס וחלילה כמובן אבל באופן היפוטטי לצורך הדיון) "קדיש"

a9981

New member
כאן בא לידי ביטוי...

היתרון שיש לאתיאיסטים (שבמקרה גם מגמגמים..) אני חושב שהיהדות היא הדת המרכזית היחידה בה צריך האדם הפרטי לדבר כל כך הרבה מול קהל (חתונה , הלוויה, עליות לתורה למיניהם..חגים..) מזל שאני לא מסתדר כל כך טוב עם הדת היהודית...

barba

New member
חופה

ארי אתה ברכתה נהדר בלי טיפת גימגום הרי הייתי מאחוריך גם אני חזרתי ישר אחרי הדברים של הרב בצורה חלקה אני עולה ליפעמים לתורה בחגים ולא ניתקע כי אני שר את הברכה

ג ר ה ם

New member
שאלה לארי

אני חושב על משהו - אם לפני חתונה תרגלת והיה שיפור מדהים למה אתה לא מתרגל עכשיו? קראתי את הודעות שלך בפורום שגימגום שלך קשה תודה אל תשובה

אין תשובה לשאלה שלך

אם אני מרגל כמובן שאני משיג שתף דיבור אבל מי אוהב לשבת מול המחשב כל יום ולתרגל כמו מפגר? אני ממש לא אוהב אבל זה מה שכולנן היינו צריכים לעשות תאר לעצמך אם היו אומרים אם אתה לא מתרגל שעה ביום אין לך דיבור בכלל מה היית עושה?

ג ר ה ם

New member
אני חושב אני הייתי מתרגל

אני מפחד שאם אני לא מיתרגל אני חוזר להיות מגמגם קשה כמו לפני 3 שנים אים אני חושב ככה לפני שנה שלי בלילה אני לא יכול להירדם לפעמים קשה מאוד לתרגל אבל אני חייב כי אני יותר מיפחד לגמגם שלא יקבלו אותי לעבודה ושלא יהיה לי חברים קשה ליתרגל וקשה לא ליתרגל

hanhan003

New member
מתחת לחופה

שלום בענין שלי זה התחיל בחופה נמשך בברית של הבן שלי אחר כך פדיון לאחר מכן בבר מצווה של הבן בעליות לתורה בפטירת האם בקנית ספר תורה כל שנה באזכרה באמירת קדיש ועוד כמה מקרים שבמקרה שכחתי. אני חושב שהתמודדות פה אינה שונה משאר המצבים שאתה נתקל בהם בחיים כמו לשאול שאלה בהרצאה או לקנות בחנות. במקרה שלי כל יום החתונה התעסקתי עם השאלה הזאת וזה רק מחמיר את המצב. לפי דעתי צריך לשתף את בת הזוג ואז זה מוריד קצת מהלחץ אסור להשאר לבד עם המחשבות ביום כזה. למזלי היה לי עם רב סבלנות שהרגיע אותי.

hanhan003

New member
מתחת לחופה

שלום בענין שלי זה התחיל בחופה נמשך בברית של הבן שלי אחר כך פדיון לאחר מכן בבר מצווה של הבן בעליות לתורה בפטירת האם בקנית ספר תורה כל שנה באזכרה באמירת קדיש ועוד כמה מקרים שבמקרה שכחתי. אני חושב שהתמודדות פה אינה שונה משאר המצבים שאתה נתקל בהם בחיים כמו לשאול שאלה בהרצאה או לקנות בחנות. במקרה שלי כל יום החתונה התעסקתי עם השאלה הזאת וזה רק מחמיר את המצב. לפי דעתי צריך לשתף את בת הזוג ואז זה מוריד קצת מהלחץ אסור להשאר לבד עם המחשבות ביום כזה. למזלי היה לי עם רב סבלנות שהרגיע אותי.

stkachov

New member
העניין

הוא שבחתונה כל הזרקורים עלייך. אתה גם ככה לחוץ, ועוד מאות אנשים צופים בך ומצפים לחופה היפה ביותר שאפשר לדמיין. ואז זה מכניס אותך עוד יותר ללחץ כי אתה מפחד לאכזב אותם, את המשפחה, את הדודות הרכלניות, את המשפחה של הכלה...

hanhan003

New member
זה יותר בראש שלנו

יש לנו נטייה להעצים את הבעייה. לא כל אחד מגיב או רואה את הבעייה באותה צורה. אולי תוכל לשאול אנשים איך הם רואים את הגימגום שלך. אז תוכל להעריך איך אנשים אחרים רואים אותך. הרי האדם הוא מורכב ויש בו הרבה צדדים. אנחנו רואים רק את הגימגום אולם אנשים שמכירים אותך רואים את התמונה היותר מורכבת.

sprk78

New member
עדיין אני לא נשוי, אך נראה לי

שעקב האופוריה של החתונה בכלל לא תחשוב על הגמגום ולא תגמגם.

shoshyyy

New member
אני רגיד לך משהו

הייתי בהרבה חתונות , לא של מגמגמים, ולא הבנתי מה הם אמרו שם מתחת לאף של עצמם. אלו אנשים לא מגמגמים , שלא הבנתי אותם. יש כל כך הרבה רעש, כל כך בלאגן שנראה לי אף אחד לא שם לב איך אומר החתן ומה הוא אומר. זה הרושם שלי מכלהעניין הזה של החופה. אבל מה אתה דואג ? אתה עומד להתחתן ?

stkachov

New member
אמרתי כבר

לא. לפחות בנתיים לא
ודווקא בכל החתונות שאני הייתי בהן היה שקט מופלא בזמן החופה, וכולם צפו בכליון עיניים בטקס.

חגי ארד

New member
התחתנתי לפני 4 חודשים

ביום של החתונה דיברתי עם אחי שהוא מגמגם ונשוי, על הפחד. אגב, גם צילמתי את הסצנה הזו לסרט שלי. הוא אמר שאם חושבים על זה אז מגמגמים ואם לא אז קל יותר חוץ מזה אתה אומר "תדבק לשוני לחכי", אז במקרה הגרוע תוכל להגיד שזה מה שאומר הטקסט. בסופו של דבר הצלחתי להגיד את הטקסט ונתקעתי פעם אחת אבל זה עובר כל כך מהר, שלא האמנתי שהנושא הזה הטריד אותי כל כל הרבה שנים. תנסה לא לחשוב על זה, להתרכז בהמון דברים אחרים שקשורים בחתונה ופתאום תגלה שנגמרה החופה. מזל טוב חגי

shuky63

New member
אני מפחד יותר משבירת הכוס

מאשר להגיד את שני המשפטים האלה.משום מה אני בטוח שלאחר תרגול מקדים זה יזרום.בשבירת הכוס לעומת זאת אני בטוח שאפספס 3 פעמים לפני שאשבור אותה.

אני דווקא הלכתי לאחור ונפלתי מהחופה

מזל שלא היה פשלה גדולה אבל היה כייף בסך הכל

barba

New member
../images/Emo151.gifכוס

אני עמדתי על במה מעץ בחופה ולא יכלתי לשבור את הכס עד שהפלתי אותה לריצפה ושברתי את הכס ליפני 14 שנה

שרוך

New member
אז ככה

בס"ד שלום לכולם חחחח העלתם פה אנשים נושאים ממש שקרובים ללב שלי בתור נער דתי שלאחרונה מפנטז על החתונה שלו , כמובן שהנושא הזה עלה זה נורא מסקרן נראה לי שאני יסכים לפני זה עם הרב שאם הוא מרגיש ורואה שאני נתקע שכזה יעזור לי אבל ברור לי שאני די יתרגל את זה כמו כולם. אנשים פה העלו עוד נושאים כמו ברכות התורה להגיד לכם בתור נער דתי זה נורא קשה אני מוכן לעלות לתורה רק ביום הולדת שלי ורק בשמחת תורה ברוב המקרים אני יעדיף שלא לעלות זה צובט תלב אבל לפני שבועיים ככה העלו אותי לתורה שלא הייתי מוכן וואי איך נתקעתי אבל לא נורא בבית כנסת שלי מכירים אותי אין מה לעשות!! ועכשו לנושא שהוא עוד יותר קרוב לליבי הקדיש אני לא יודע אם שמתם לב אבל בקדיש בכל העדות יש מין מנגינה כזאת כל עדה ומנגינתה לפי דעתי לנו בתור מגמגמים זה ממש עוזר ולכן לא יודע אני לא מפחד כ"כ מיזה !!! שבעז"ה נשמע בשורות טובות שבוע טוב שרוך

למעלה