גיל.....

גיל.....

היי, עכשיו חזרתי מבחינת בגרות בהיסטוריה והלך לא רע בכלל... אבל המורה שלי למתמטיקה אמרה לי שהיא הורידה אותי ל3 יח``ל לפחות לעכשיו כי אני גבולית... (חסרות לי שתי נקודות!) היא אמרה שהסיווג היה יבש בלי להתחשב אם התלמיד עלה או ירד.. והיא גם אמרה לי לדבר עם הרכזת כי מאוד השתפרתי במחצית והשקעתי אבל זה הכי מבאס בעולם! ממש ניסיתי.. ועכשיו ירדתי ולא בטוח שאני אמשיך ב 4-5 איזה דיכאון! ואמא שי הזו לא מבינה שניסיתי- איזה עצבים... אני מקווה שלך ילך במבחנים שלך... דווקא במתמטיקה לא הלך לי!!! וזה אחד מהחשובים אצלי.. יווווו איזה באסה איב

נו אז מה?

תגידי תודה שאת עושה 3 יחידות...יש כאלה שבקושי עושים יחידה אחת

מזותומרת תודה?!!!

אני חייבת לעשות 5 יחידות או 4 לפחות אני במגמה פיזיקלית- כימית... צריך לפחות 4 יחידות ועכשיו זה יעשה לי בעיות חוצמזה שאיכזבתי את עצמי הוצאתי במבחן 88 וחסרות לי שתי נקודות.. אתה יודע ממוצע יבש בין מחציות... 2 נקודות אומללות שמפרידות ביני לבין הצלחה - אוווווווף... אוקיי אז יש כאלה שעושים 3 יחידות אבל לא שמעתי על כאלו שעושים יחידה אחת.. יש כזה דבר? מלבד זאת לכל אחד יש ציפיות שונות מעצמו ושלי לא יותר מידי גבוהות.. איך אתה לא מבין את זה? איב

גיל.

New member
תומר, את ההודעה הזו לא אמחוק...

לפני התגובה, הודעות כמו ההודעה הקודמת שלך, אני לא מוכן לסבול בפורום שלי. חסמתי אותך אז לשלושה ימים והחלטתי לתת לך עוד הזדמנות. קבל אותה ותעשה איתה מה שאתה חושב. לגבי ההודעה הזו: למה היא צריכה לנחםאת עצמה בזה שיש אנשים במצב יותר גרוע ממנה? למה שלא תנסה להוציא מעצמה את המיטב? אם היא מאמינה בעצמה ומסוגלת לכך (ואני משוכנע שכן), אז למה לה להסתפק במועט? למה שלא תוציא מעצמה את מה שהיא מסוגלת? תומר, מהיכן הגישה השלילית הזו לחיים? בא לך לספר לי? או שאתה כאן רק כדי להגיב? גיל.

גיל לא הבנת למה התכוונתי, התכוונתי שהיא מאוד חכמה והיא צריכה להיות שמחה על זה שיש לה כזה שכל וזה נראה לי מצחיק שהיא בוכה על שטויות כאלה...אני הייתי מוכן לתת המון בשביל להיות במקומה

גיל.

New member
אני מבין, אבל...

אם ככה, אז למה אתה לא נמצא במקומה? מה מנע ממך להגיע ל-4-5 יחידות? למה אתה לא יכול להגשים את הדברים שרצית לעשות אם עצמך? אם יש דבר אחד שלמדתי, הוא שאף פעם לא מאוחר מדי לשום דבר. בטח ובטח לא כשמדובר בבגרויות. יש מכינות, יש אקסטרני, יש המון פתרונות... צורת הכתיבה שלך מעידה ששכל יש לך... וכנראה גם המון המון מרירות. למה? מאיפה זה בא? אתה מרגיש את התוקפנות שלך? פעם שעברה בהודעה שמחקתי, עכשיו בהודעה האחרונה שהובנה בצורה לא נכונה בגלל הנימה שלה, מאיפה זה בא?

יצחק01

New member
לגיל

אני חושב שיש משהו בתגובה של תומר אכן ישנם כאלה שאין באפשרותם להגיע אפילו למצב שלה,ואולי גם לפחות מזה. לא מדובר כאן על גישה שלילית,אלא מציאותית. בכל מקרה על הגברת לנסות ולהוציא מעצמה את המקסימום,וגם אני משוכנע שהיא מסוגלת.

גיל.

New member
גישה מציאותית, אבל...

יש עוד גורמים שמתערבים כאן. נכון, יש אנשים שבאמת ובתמים לא מסוגלים להוציא מעצמם יותר מגבול יכולת מסויים, אבל אסור להם לא לנסות בגלל שהם נכנעים מראש! כבר ציינתי שההבדל העיקרי שהתגלה בין דיכאוניים ללא דיכאוניים הוא העובדה שהדיכאוניים הם יותר מציאותיים מהאדם הרגיל. מה שמוכיח, לפחות לטענתי, שכדי להיות מאושרים מותר לנו להשלות את עצמינו קצת! מותר לנו לנסות דברים שאנחנו משוכנעים שלא נצליח, ולו רק כדי לומר שניסינו. ולך תדע... אולי אפילו נצליח... אחרי הכל, אם לא היינו מנסים (כאנושות) לקפוץ לפעמים קצת מעל הפופיק, היינו עושים את השיחה הזו לא על צג מחשב, אלא אולי עם עשן מדורות משני קצוות של יער או משהו כזה... כל ההתקדמות האנושית מבוססת על אנשים שעשו משהו שנחשב לבלתי אפשרי עד שהם עשו אותו... אז מי אנחנו שנגיד שמשהו הוא בלתי אפשרי? אני דוגמא טובה. לפני שנים רבות, כשהייתי בתיכון, כיתה ט`, רצו להעיף אותי מבית הספר שלמדתי בו (ומדובר על בית ספר שמלכתחילה הולכים אליו רק אנשים שאף מסגרת אחרת לא הסכימה לקבלם), אמרו שאין לי סיכוי להצליח בשום דבר. ביקשתי הזדמנות שנייה, והנה ראה זה פלא!!! סיימתי את בית הספר בהצטיינות יתרה (מקום ראשון בשכבה), אני מסיים בימים אלו תואר ראשון בפסיכולוגיה ומאמין, לאור הניסיון, שאין דבר בלתי אפשרי!יש רק אנשים שפוחדים לנסות! יצחק, ריאליזם ומציאותיות הם דבר טוב, אבל האדם צריך לפעמים לנסות ולעשות את הבלתי אפשרי, כי רק כך יוכל לראות שהוא אפשרי... תאמין בעצמך, אם לא תצליח, מותר לך להתאכזב! אבל תמיד תוכל לומר שניסית, וזה הרבה יותר טוב מלומר לא ניסיתי כי לא הייתי מצליח בכל מקרה... אשמח לתגובות...

גיל.

New member
תחשבי על זה שאף פעם לא מאוחר!

נכון, עדיף לסיים עם זה כמה שיותר מוקדם, אבל אם את לא מצליחה בזה עכשיו, מסיבות של ``קריטריון נוקשה`` כמו שהמורה שלך החליטה עליו, אז באמת, באמת שזה לא נורא! הכי הרבה, תוציאי את ה-100 ב-3 יחידות ואחרי הלימודים תעשי השלמות! זה היתרון... תמיד אפשר לתקן (ברוסיה למשל, שמעתי שהבחינה היא סופית ואין מועד ב`, אז מצבינו טוב...). מה דעתך לנסות ולדבר עם הרכזת? אחריהכל לכל כלל יש יוצא מן הכלל, והיא בוודאי תוכל לשכנע אותה בכך... יש אופציה נוספת. מה דעתך לאמר לה שאת רוצה לגשתל-4-5 על אחריותך? לדעתי ואם אני זוכר נכון מותר לך לעשות זאת. אני צודק? אם את משוכנעת שתצליחי להוציא ציון טוב, אז זה שווה לך! בהצלחה איב! גם אני במבחנים עכשיו ובגלל זה העיכוב בתשובה... סליחה...

גיל ותומר...

תומר: לא בדיוק הבהרת את מה שרציתי בסה``כ הרגשתי ממש מטומטמת... לא נורא חפיף אני באמת לא סתם מתבכיינת תחשוב שכל השנה השקעתי ובסופו של דבר הורידו אותי כי אין לי 90 אלא 88 זה מתסכל! גיל: אני לא רוצה לעשות השלמות אבל אני אדבר עם הרכזת ונראה מה יהיה אני מקווה לטוב המורה שלי גם אמרה לי שיש סבירות טובה שאני אחזור מהר מאוד ל 4-5 ושאין לי מה לחפש ב3 כי זה ישעמם אותי... תודה יום טוב הבצלחה במבחנים!!!!!!!! איב

גיל.

New member
נו, אז מצויין!!!

מה שהתכוונתי הוא שגם במצב הכיגרוע, עדיין יש אופציה טובה ואפשרית ושלא הכל סגור, אבל אם הכל יפתר בצורה טובה גם ככה, אז בכלל אין בעיה... נכון? אני בטוח שתחזרי ל5 יחידות בקרוב... אפילו המורה בטוחה. מי שמתאים, מתאים... ושתי נקודות לא ישנו את זה.

איב, יש דרכים נוספות להוכיח שאת ראו

ייה ל4-5 יחידות. מי שמתעקש מצליח. עלייך להחליט שאת לא מוותרת ואח``כ חישבי איך ולמי ניתן לפנות. עם זה שובי אלינו ונדריך אותך עד להצלחה הסופית.

למעלה