hovehe

New member
היי אמנם אני ספקן , והתקציב שלי מוגבל . אבל חשבתי אולי שווה להשקיע באימון ולקבל תוצאות טובות. בעיקרון אני רוצה למצוא את המהות שלי , ובעיקר לדעת - במה לעסוק (אני כבר בן 30 מת"א ) אני חייב להודות , שעיניין הגיל משחק אצלי תפקיד חשוב. קשה לי שהמאמן שלי יהיה פחות מגיל 35 ועדיף יותר.. אני סתם שמרן ? משום מה נראה שלי שבגלאי ה 20-30 - כולם מחפשים עצמם - ובעצם זה לא שונה משיחה עם אחד מידידי , ובעצם (אני יודע שזה נשמע קצת דיבלי אבל) איך מישהו יכול לייעץ לי, שהוא עצמו עוד לא מצא את מקומו . (אני חייב להודות שטיעון זה בהחלט מרגיז ונאמר לא אחת על פסיכולוגים כאילו הם כליל השלמות, אבל זהו אני יכול להבין שהם לא בהכרח כאלו , ואני יכול להבין שפסיכולוג יכול לייעץ על אף שיש לו בעיות משל עצמו , אבל עדיין זה קצת מציק לי) אשמח לשמוע תגובה

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
גיל אצל מאמנים

ראשית - לא תתקשה למצוא מאמן מעל גיל 35, רוב המאמנים עוסקים בזה כקריירה שניה ומגיעים לזה בסביבות הגיל הזה ואפילו אחרי. אם זה יקל עליך לבטוח במאמן ולסמוך עליו - זה חשוב. אמון הוא חלק חשוב מפתיחת האפשרויות שנותן האימון. יתכן ועבורך יהיה נוח יותר יותר עם מאמן בגילך או מבוגר יותר - זה בסדר להכיר בזה ולכבד את זה. לגופה של השאלה - אני חושבת שניסיון חיים ובשלות הם דבר חשוב. עם זאת, מי שבוחר לעסוק באימון הוא בדרך כלל מי שיש לו בשלות ועומק וכן בחירה מסויימת בחיים. סביר להניח שהוא לא "מחפש את עצמו". בכל מקרה, עליך לשוחח עם המאמן, מותר לך לשאול מה שחשוב לך - אם חשוב לך גיל או ניסיון חיים, שאל על הדברים האילו. חשוב שתרגיש בנוח.

אני עם ענבל בעניין הזה

גיל-

אני בעניין שתלך על מה שאתה מתחבר אליו במידה וגיל זה קריטריון חשוב לך על זה. עם זאת נתקלתי גם במאמנות צעירות ויציבות שידעו לעושת יופי של עבודה בתחום בהצלחה

idan178

New member
hovehe

שלום לך העלאת נושא חשוב, ענבל כבר ענתה לך בנושא הגיל תשובה רציתי להעלות נקודה נוספת תראה אתה תמצא אנשים במגוון הגילאים אשר עוסקים בשאלת החיפוש העצמי הרי זאת תולדה של חברת שפע במקום שיש אפשרויות ומגוון יש התלבטויות ובחירה... וישנם מקרים כפי שאתה רואה שישנם שינויים לאורך כל החיים כמו קריירה שנייה ושלישית... בכל מקרה שיחה עם מאמן שונה משיחה עם ידיד ושיחה עם יועץ- כאן מדובר באדם אשר תפקידו הוא לשאול אותך את השאלות שיתרמו לך לפתוח אפשרויות בחייך אדם שילווה אותך בתהליך מציאת התשובות שלך ויישומן, מדובר בתהליך. ההבדל הוא בכך שאותו אדם שתבחר כמאמן מתמצא ביצירת תהליך בירור ושינוי ובכך ישנו הבדל הוא לא מייעץ לך אולי משקף ושואל שאלות מאפשרות והוא נמצא שם בשבילך (גם אם יש לו דילמות בחייו....) בכל מקרה בהצלחה

באמת עדיף שהמאמן לא ייעץ, אלא יאמן

שלום לך גיל
קודם כל, לגיטימי לחפש (ולא תתקשה למצוא) מאמן בכל קריטריון שתבחר: גיל, מין, עיסוק קודם, מקום מגורים, אמונה דתית, תפיסת עולם, ועוד... וגם לטעמי עלול להיות חסרון במאמן צעיר מדי. עלול, סטטיסטית. זה לא יקרה עם כל מאמן, אבל זה יכול לקרות. אני אומרת את זה כמי שאימנה מגיל צעיר מאוד...
ומצד שני, מאמן איננו יועץ. יעוץ קריירה הוא דבר אחד, ואימון לבניית קריירה (או לשינוי קריירה) הוא דבר אחר לחלוטין. היועץ בעיקר מספק מידע (מה כדאי לך לדעתו, ולפי הנתונים שברשותו, לבחור), המאמן עובד איתך על הכלים - לבנות את הבחירה שלך, ואת היכולות לממש את הבחירה. יש באימון הסתכלות פנימית. מה אתה רוצה. מה חשוב. לך. וביעוץ יש יותר הסתכלות חיצונית - על העובדות. לפעמים יעוץ הוא המתאים, לפעמים אימון. כדאי להבין את ההבדל (יש הרבה חומר על זה), כי השירות שתקבל יהיה שונה מאוד. ככלל אני חושבת שהכובעים של אימון ויעוץ שונים כל כך, שעדיף להפריד אותם לחלוטין, ולא להשתמש באותו אדם לאימון וליעוץ. פגשתי מעטים שהם מאוד מאוד טובים בשני התחומים, לרוב אנשים נוטים לאחד מהם - הם "יועצים בנשמה" או "מאמנים בנשמה". וכמו כל כלל, יש גם כאן יוצאים מהכלל. בהצלחה

tapuachcoach

New member
הבדל בין חבר למאמן מקצועי

תפקיד המאמן לשמש לך מראה לחיים שלך, ולא לנהל שיחות סלוניות ולתת עצות, כמו בשיחת חברים. הכלים המקצועיים מאפשרים לעשות את זה בצורה מיטבית. אל תחשוש יותר מדי. לעתים שתיקה של מאמן מקצועי תהיה שווה פי שניים מהמילה שיגיד לך. תמצא לך מישהו שיהיה ביניכם כימיה והתחייב לשינוי כנה ואמיתי בחיים שלך, בלי דיבורים ובלי משחקים. המון בהצלחה

גיל הוא לא רק תרגיל אבל לא העיקר

שלום לך, אני מבקש לחזק את דבריהם של קודמי ולהוסיף. הגיל הוא באמת פקטור חשוב, אבל הוא בעיקר סממן למובשלות וניסיון. חשוב מאוד הפגישה הראשונה בינכם. חשוב מאוד ההתחברות הראשונה שאתה תרגיש אל המאמן. פחות חשוב אם המאמן/ת בשנות ה30 לחייהם או ה50 לחייהם. אני חושב שכבר בשיחת הטלפון הראשונה עוד לפני הפגישה תוכל לעשות סינון ראשון לגבי ההתאמה של המאמן אלייך. חשוב מאוד בהתחברות שתרגיש שהמאמן הוא באמת כמו שאתה אומר לא חבר שלך בשיחת חולין. תפקיד המאמן הוא לאמן אותך, להביא אותך להתכוון והתמקד בעצמך ודרכך. על מנת שיוכל באמת לעשות זאת הוא חייב להיות מנוטרל מנגיעה אישית. לכן המאמן איננו חבר בשיחת סלון. לגבי התמקדות בעיסוק, האימון יכול בהחלט לכוון אותך על המטרה האישית שלך. אבל אם בייעוץ תעסוקתי חפצה נפשך, לזה יש את המכונים המיועדים לכך ואולי שם כדאי להשקיע. כך או כך, שיהיה לך המון הצלחה ונשמח לדעת איך התקדמת.

למעלה