גיל נישואין

גיל נישואין

משום מה גיל הנישואין משנה לשנה יורד השאלה היא האם זה לענין באמת לצאת לעולם הזה בכזה גיל אם חוסר יציבות ובגרות ולפעמים לבחורה עוד אין מקצוע, ומי יודע אם לא בגלל זה רבו מקרי הגירושין בציבור שלנו שהרבה זוגות צעירים ממש מתגרשים.

קליט

New member
בגיל 20 יש לאדם מספיק שכל כדי להחליט

וגם יש את הבשלות לשאת אישה . והרבה פעמים כבר מגיל 18 האדם בשל לנישואין . בכל אופן - הרבה מאחינו החרדים מקבלים הדרכה פרטית, ויש גם שעורים וספרים נפלאים - איך לחיות נכון בחיי הנישואין . >>ובעיקר מטיפים ומחנכים ו-במיוחד בימי הבחרות- על הנחיצות והחובה של תיקון המידות, לא לכעוס, לא להתגאות, לא לשקר, להאיר פנים, לוותר, על אהבת ישראל, אהבת חסד, לשאת בעול עם חבירו וכן הלאה . אשרינו

קליט

New member
נכון שזה לא בסדר שבהרבה בתי ספר

של "בית יעקב" וכו` הבנות לא עושות בגרות . בכל אופן בהרבה מה"סמינרים" הבנות כן לומדות מקצוע כמו מזכירות, מחשבים, גרפיקה וכו` . בכל אופן, בנים ובנות בגילאי 20 הם בשלים להתחתן . יש גירושים כי העולם נהיה מפונק יותר ואנוכי יותר, וגם לא מומלץ ולא נהוג כמעט להתחתן בגילאי 18 . ומי שמרגיש בשל אז טוב יעשה אם יתחתן לפני גיל 20 כפי שנפסק ב"שולחן ערוך" .

בננה147

New member
צודק בהחלט !!!

יש כאלה התומכים בלוגיסטיקה הזו בטענה שהבחורה והבחור הצעירים עדיין לא פתוחים לעולם וגודלים יחד כך שהם בלי בלבולים מבסוטים ומאושרים .... אך יש הטוענים שבגיל כזה הבחורה והבחור עדיין לא יודעים מה הם רוצים מהחיים שלהם בכלל .....אני חושבת שהגיל שמתאים להיכנס לשידוכים זה בחורה בגיל 20 ומעלה ... בגיל הזה הבחורה בערך יודעת את הרצונות שלה ואת דרך החיים וסגנון הבחור שהיא רוצה .... ולא מה הולך היום בשוק ..... בקשר למקצוע ... לא נראה לי קשור בכלל .... תמיד אפשר ללמוד מקצועות גם אחרי חתונה .... מלא חברות שלי קרובות שהתחתנו בגילאים אלו ... 17-20 אני מרגישה שהן לא יודעות כלום !!! אישה צריכה שיהיה לה מושגים קצת על החיים ..על גידול ילדים וכולי ..אני רואה בנות שהן עדיין בגיל העשרה וכבר אמהות לילד ... וזה ממש תינוקת מחזיקה תינוק.......;)

למעלה