גיל התינוק - שאלה

26יפעת

New member
גיל התינוק - שאלה

דובר כאן על גיל כרונולוגי וגיל מתוקן, למישהו בא להסביר לי?

justmom

New member
גיל כרונולוגי הוא הגיל ממועד הלידה

הממשי. גיל מתוקן הוא הגיל ממועד הלידה בו היה התינוק צריך להיוולד. איתמר שלי למשל נולד בשבוע 34. היום הוא בן תשעה חודשים כרונולוגי, ושבעה וחצי מתוקן.

לדוגמה

איה נולדה ב-14.5.02 אך אמורה היתה להוולד ב 21.8.02. אז בת כמה היא? לכל דבר יש חישוב אחר: לחיסונים: יום הלידה הוא היום שבו היא עברה 2 KG. להתפתחות פיזית: יום הלידה הוא היום של אוגוסט להתפתחות מנטלית: יום הלידה- מאי צפוי שעד גיל שנתיים (פחות או יותר) איה תסגור את הפער בין ההתקדמות המנטלית שלה להתקדמות הפיזית, דבר שגורם לה כרגע תיסכולים לא מעטים..

לא תמיד סוגרים פער בגיל שנתיים

כשאנחנו השתחררנו מבית החולים הרופאים טענו שעד גיל שנתיים יהיה הבדל בין הגיל הכרונולוגי והגיל המתוקן. בגיל שנה וחצי הזכרתי לרופא ילדים שלי שעוד מעט שרון בת שנתיים אז הוא אמר שבגלל שהיא היתה פגית קטנה מאוד (715 גרם, סוף שבוע 29) הפער יסגר עד גיל שלוש. היום שרון בת שנתיים ושלושה חודשים, עוד לא הולכת וזה גם לא נראה באופק. בשבועיים האחרונים, לצערי, אני מגלה שיש לשרון בעיות נוירולוגיות כתוצאה מהפגות, שכל המומחים הגדולים חשבו שיפתרו עם הזמן וזה כנראה לא יקרה. יש לי מזל גדול ששרון בחיים, ושמלבד הבעיות במוטוריקה הגסה לא נראה שיש בעיות נוספות. היא חמודה, מדברת ואני נהנית מכל רגע איתה. אבל קשה לי קצת להתמודד עם הידיעה שכל החיים היה לה קשה - ורק בגלל שהיא נולדה מוקדם. אמנם זה טפשי, אבל אני מרגישה שעבדו עלי כשאמרו שהפער יצטמצם בגיל שנתיים. זה לא תמיד כך, ולמעשה נטעו בנו תקוות שווא. אני שמחה שהיתה לי אפשרות לקטר קצת, אבל אני החלטתי לאמץ גישה אחרת - שאולי קשה אבל בסוף נצליח - בשביל לצאת מההרגשה המרגיזה הזו.

יטבה

אני מצטער. אני יודע לא ללכת שולל אחרי הבטחון וודוו כאלו. אני מצטער שלוקח לכם יותר זמן לסגור את הפער- אבל שתהיה לך אמונה שבגיל 15 כולם ילכו אותו הדבר וכו´. אז עכשיו זה בטח מבאס פחד ואני מתאר לעצמי שגם אצלנו עלולים להופיע עיכובים כאלו או אחרים, אבל אני באמת מאמין שזה לא משנה ו"עד החתונה זה יעבור". ואותו רופא שאמר לכם, אני לא צריך להגיד לך על מה הייתי תולה אותו...

גם אצלנו הפער עדיין לא הצטצמם

עומר הפסיד שנה מחייו ואין לי ציפיה ממנו שישלים את השנה הזו. הוא נמצא בגן של ילדים של ילדים בשנתון אחד קטן ממנו והוא מתאים להם בדיוק מכל הבחינות. זו ממש לא נראית לי בעיה וברור לי שבגיל 20 באמת אף אחד לא יזכור את "הפער" הזה.

למעלה