גיל הילד הנלווה

סקולנט

New member
גיל הילד הנלווה

שלום לכולם,
התחתנתי עם אוקראינית ואני לפני פגישה ראשונה במשרד הפנים.
לאישתי יש ילד אחד בן 17 (נולד בינואר) ואנחנו רוצים שהוא גם יגיע לישראל.
בנוהל כתוב (במילים שלי) שהילד יכול להגיע עד גיל 17.5 (זה עוד 4 חודשים מהיום) או שהוא במעמד של קטין עד גיל 17.5 .
יש לי כמובן גם מסמכים עבורו מאוקראינה (תעודת לידה, דרכון, מכתב מבית ספר וכו'). יש גם מסמך מבית משפט שהאבא שלו מסכים למעבר הילד לישראל.
אני מבקש ויזה עבור אישתי ועבור הילד. (יותר נכון הנער).
תחילה חשבנו שהילד יסיים לפחות את שנת הלימודים הנוכחית ויגיע עם סיומה ביוני/יולי, אבל אם נמתין עד אז הוא יהיה מעבר ל 17.5 .
1.אם הגשתי את הבקשה והמסמכים לפני שמלאו לו 17.5 הוא יכול להגיע אחרי שיגיע לגיל 17.5 ?
2.בהנחה שאישרו ויזה עבורו, תוך כמה זמן הוא צריך לממש את הויזה (להגיע לישראל) 3 חודשים? חודש? מיום אישורה.
עברתי על כל הנוהל, החלק של גיל הילד הנלווה לא ברור לי.
משהו יכול לעזור?

בויזה רשום עד מתי היא תקפה

נראה לי שכל עוד אין הוראה אחרת הילד רשאי לממש את הויזה כל עוד היא בתוקף.

Jkamm

New member
קטין נלווה - דגשים ואפשרויות

מה שקובע - יום הגשת הבקשה להסדרת המעמד [סעיף ג(6)(ד) לנוהל]:
אם ביום הגשת הבקשה הקטין מתחת ל 17.5 - הלשכה שמטפלת בכם מוסמכת לאשר את הבקשה גם לקטין הנלווה.
אם ביום הגשת הבקשה הקטין מעל גין 17.5 - הלשכה צריכה להעביר את ההחלטה לאשר את הקטין הנלווה למנהלת תחום אשרות וזרים במטה הרשות [בפועל הם מקבלים את המלצת הלשכה, אך זה לוקח קצת יותר זמן].

אם מאשרים את הבקשה, האם והילד מקבלים אשרת ב'/1 למשך 6 חודשים, כך שהילד יכול להגיע במהלך אותם שישה חודשים, גם אם הוא עבר את גיל 17.5.

כמובן שבהמשך ההליך ישאלו למה הוא לא שהה בארץ ברציפות עם האם, אך אפשר להסביר שהוא נשאר לסיים את שנת הלימודים האחרונה של התיכון והיה בקשר רציף עם האם - ולא נראה לי שיש עם זה בעיה [עדיף להודיע מראש שהילד נשאר לסיים את הלימודים, ובכך לחסוך שאלות מיותרות בעתיד].

באשר לאישור של האבא - הוא צריך לאשר שני דברים - שהוא לא מתנגד שהקטין יהגר לישראל ושהוא לא מתנגד שהקטין יקבל אזרחות ישראלית [סעיף ג(6)(ג) לנוהל].

ועוד עניין הנוגע לקטין - אם עד סיום ההליך המדורג הקטין בגר [כבמקרה שלכם], יהיה עליו להגיש בקשה נפרדת לקבלת אזרחות והוא לא יוכל להסתמך על הבקשה של האם [הבקשה שלו מצורפת לבקשת האם ונבדקת במאוחד].

יוני קם

סקולנט

New member
תודה על התשובה המפורטת.

יוני,
יש רק אישור של האב שמסכים שהילד יטוס לישראל, בלי איזכור של הגירה.
אני מבין שזה לא מספיק טוב.
אני צריך לבדוק עם האישה אם אפשר לקבל אישור להגירה ואזרחות.
היא לא בקשר עם האב 15 שנים.
בעניין האזרחות הנפרדת, הילד רוצה לשרת בצבא, להתגייר ברית מילה.
אם יעשה את התהליך הזה לא חושב שתהיה לו בעיה לקבל אזרחות.

למעלה