ג'ילרה נקסוס 500

YZF2002

New member
ג'ילרה נקסוס 500

חברים יקרים,
בזמן הקרוב אני מתכוון להחליף את הקטנוע שלי.
אני מתלבט בין שני קטנועים, ג'ילרה נקסוס 500 חדש וטימקס 09-10.

קראתי את הסקירות וחוות הדעת בעניין הקטנועים והשאלה שלי מופנת בעיקר למי שהחזיק את הנקסוס בעבר.
משיחה עם שני בעלי מוסכים הומלץ לי להתרחק מהקטנוע בטענה של בעיות חוזרות ומחירי חלפים יקרים.

השאלה היא- האם הנקסוס נחשב לקטנוע אמין?
אני רוכב כ-16,000 ק"מ בשנה.
תודה רבה.

ז ר ח

New member
הקטנוע הנ"ל נמכר בכמויות קטנות כך שכל

קביעה מוחלטת לגבי אמינותו תהיה לא נכונה.

בטח גם לאור ההבדלים בין דגם 2005 לדגם 2008.

בכל מקרה חלקי הנקסוס, להערכתי, יהיו זולים מחלקי הטימקס.

YZF2002

New member
בעל נקסוס? ---> כנס!

מרתיע שבעלי מוסכים ממליצים להתרחק (על אחת כמה וכמה כאשר אחד מהמוסכים הוא מוסך מורשה של אבניר).

אשמח לקבל חוות דעת לגבי אמינותו של הקטנוע וכן מהי מהירות השיוט של הקטנוע.

mnakash

New member
היו פה הרבה מאד דיונים בנושא

חלקם גם מעמיקים ומשכילים. חפש בהיסטוריה של הפורום הודעות של הלוחש והודעות הקשורות לנקסוס.
גם אני בתחילת השנה התלבטתי התלבטות דומה ולבסוף יצא שרכשתי TMAX במחיר לא נמוך אבל בהזדמנות מיוחדת שנפלה עליי.
הסטייט אוף מיינד שלי היה באותו זמן של רכישת הקטנוע הוא שיש הבדלים באיכות בין ה TMAX לנקסוס ולכן ההפרש בינהם אבל באותה מידה יכולתי לקנות נקסוס.
הנקסוס נחשב פחות אמין מהTMAX אבל מבחינת ביצועים הם לא כ"כ רחוקים. צריכת הדלק משמעותית לטובת הנקסוס אבל זה בגלל שיש לו צילינדר אחד ולכן הוא גם רועד הרבה הרבה יותר מהTMAX כך שאיכות הנסיעה נמוכה יותר.

אני כבר אומר לך שאם תעשה נסיעת מבחן על שניהם (אין על נקסוס 500 אבל על ה300) אתה תרצה לקנות את ה TMAX. אין ספק בזה (ואם אחרת אז אתה נדיר יחסית).

אז אפילו ביום הרכישה עדיין הייתי פתוח לקניית נקסוס במחיר נמוך לעומת ה TMAX ולמרות הנחיתות שלו. פשוט הנקסוסים היו במחירים מעולים בגלל שאין ביקוש (חיסרון אדיר במכירה מצד שני). יצא שלא מצאתי נקסוס במצב מתאים אז "התפשרתי" על TMAX.

אני מאד מרוצה ממנו אגב.
אני יכול להגיד לך על שניהם שאתה צריך להיזהר בקניית משומש!!! חשוב לקנות אחד שמור שעבר טיפולים בזמן ובמוסך שאתה סומך עליו. לקחת לבדיקה ולוודא עם המוכר או בכל דרך שהכלי טופל.
בעיניי שיפורים זה מחוץ לתחום אז גם לבדוק שלא הותקנו עליו כל שיפורים למנוע בדמות ווריאטורים ואני מחמיר ואפילו אגזוזים לא באים בחשבון בעיניי. העניין עם השיפורים לדעתי הוא קריטי. לא חסרים TMAX ים שהעיפו מנוע ב 40K בגלל שימוש בווריאטור אגרסיבי ושימוש מסיבי בגז (בינינו אתה תשתמש בגז באופן מלא אחרי החודש הראשון אם באת מקטנוע חלש ואחרי דקה אם באת מאופנוע ספורט).

מבחן השוואתי
http://www.fullgaz.co.il/tests/2008/tmax-nexus/index.php

jeffy1

New member
ידוע. זה כי הם עצלנים.

זה קטנוע קצת יותר מורכב מאחרים.

לומרות הנסיון האישי שלי, אמינות סבירה יחסית, יחידת מנוע-וריאטור זהה לשל X9\פוקו.

הנקסוס רגיש מאוד למחסור פנוזל קירור ושמן מנוע. אצלי חודש אחרי שקניתי הלך ראש מנוע ואחרי חצי שנה

משאוות נוזל קירור וראש מנוע. עסק יקר.

הערות לנקסוס:

- הקטנוע זריז יחסית ולתחושתי מיועד יותר למסלול מאשר לכביש ארוך וישר..
- מושב נוקשה מאוד (כואב הישבן אחרי רכיבה יותר משעת רכיבה), תא מטען קטן ובכלל נראה כאילו תוכנן לארופאים (רגליים ארוכות וגוף קצר).
- כאמור רגיש להזנחה, תוודה שטופל בזמן ועשו מה שצריך.
- ניתן להוזיל מאוד טיפולים ע"י קנית קיט- טיפול ( ל-2006, מ-2008.)
- צמיגים יקרים, תבדוק לפני קניה ואם צריך תקזז במחיר (אאל"ט בסביבות 2200 שח).

הערות לטימקס:

- יש גם מוסכים שלא מוכנים לגעת בו. גם בגלל איפיון הבעלים
- הם מתקלקלים, פחות מאחרים אבל: א.נתקלתי במנועים תפוסים בגלל "פספוס" טיפול.
ב. נתקלתי גם בוריאטור שורק, אםבגלל סעיף א ואםבגלל וריאטור משופר.
ג. התעללות הבעלים גורמות להרבה דברים מעניינים.
- צמיגים יקרים, תבדוק לפני קניה ואם צריך תקזז במחיר (אאל"ט בסביבות 2200 שח).

הערות נוספות: ממליץ לעשות רכיבות מבחן וכך לדעת איזה מתאים לך בדיוק.
כלי שנראה טוב לקחת לבדיקה מקיפה כמו כן לוודא שטופל בזמן, פספוס פה יעלה לך הרבה מאוד כסף.

mnakash

New member
אגב אם רוב הנסיעות שלך בקו ישר

או לחילופין אתה לא הולך להגיע לקצה בהשכבות, רכיבת מסלול או טיולים בנס הרים אז יש מספר קטנועי 400 יפאניים אמינים מאד עם שוק לא רע (יותר טוב משל הנקסוס נגיד) באותו מחיר של הנקסוס 500.
למשל ההונדה הצורה החדשה או הימאהה מג'סטי הם אחלה קטנועי מנהלים.

אם אתה מחפש קטנוע ספורט ולהגיע עד לקצה ההשכבה אז תשכח מזה. לפחות ההונדה לא מיועד לשייפנים סטייל הTMAX והנקסוס ואני מנחש שגם המג'סטי רחוק מהם ביכולות האלו.

YZF2002

New member
ממש לא עצלן

קראתי את כל המבחנים שפורסמו וכן את הדיונים בפורום, אבל רציתי לקבל חווד נוספת.
בשנים האחרונות רכבתי על בורגמן 400 מהמודל האחרון אבל אני רוצה קטנוע חזק יותר עם מהירות שיוט גבוהה.
jeffy1- התקלות תוקנו במסגרת האחריות?

jeffy1

New member
לא אתה. המוסכניק

הם מתקנים לרוב גוירייד\מקס וכו'. כל דבר מעבר לטיפול זה כאב ראש וזמן מבחינתם.

קח בחשבון שגם הנקסוס וגם הטימקס מגיעים בערך 170-180 קמ"ש(קרנפים בשעה כן?
).

אם אתה רוכש יש 2 אז יותר חשוב לדעתי זה לוודא שמצב הכלי טוב ולא עבר התעללויות שונות מאשר

שאר דברים.

קניתי יד שניה לפני 10 חודשים שנת 2008, אז אין אחריות.

mnakash

New member
ה TMAX והנקסוס

אולי חזקים מקטנועי ה400 אבל זה מאד תלוי מה אתה הולך לעשות איתם.
בפול גז עשו מבחני פתיחה ולפי התוצאות שלהם הבורגמן עמד עם הTMAX בפתיחות.
למי שנוסע בקו ישר בסופו של דבר אם אין לך ריגוש מ400 חזק כמו הבורגמן אז אם בכלל יהיה לך ריגוש מקטנועי הספורט בנפח 500 הרי שהוא יעבור מהר מאד. הכיף שתקבל ממנו שלא תוכל מאחרים זה במסלול או בטיולים סטייל נס הריס ומצדה (הרבה פניות). ליום יום קטנועי ה 400 יותר פרקטיים למרות שהTMAX לא נופל מהם בפער גדול מבחינת אחסון ונוחות.

למעלה