גילניה, טרשת ומה שביניהם-------

גילניה, טרשת ומה שביניהם-------

איזה מזל שאתם לא מכירים אותי באופן אישי.
חזרתי עכשיו מהבית חולים וכל מה שאני רוצה זה לפרוק את רגשותי אבל בלי המבטים המרחמים של כל הסובבים, אין אופציה יותר מושלמת מכאן, אתם מכילים ומקשיבים ומזדהים והכי- לא מרחמים. כי את זה אני שונאת.
אז מה היה שם?
היתה בקורת שהתחילה כבקורת שגרה אבל עקב הMRI האחרון עקב תלונות על חולשה מתמשכת וקושי ללכת וכו' וכד' זה הסתיים בהחלטה שקופקסון לא עושה את העבודה ויאלללללללה- גילניה.
יש לי רופא מדהים. מדהים. מדהים. הוא הסביר הכל וישב איתי בסבלנות נדירה. זו באמת האופציה הכי טובה בשבילי.
אבל לוידעת. קשה לי.
בדרך כלל החיים סבבה לגמרי. כי חוץ מהטרשת וספיחיה החיים שלי באמת יפים. אין לי על מה להתלונן. באמת. אבל פתאום מגיע יום כזה שמוריד אותי עד עפר. פשוט. פתאום אני חושבת רק על זה ועל מה שיהיה. ואיך יהיה. ואם יהיה.
וש-דיייייייייי. נמאס לי.
אני יודעת שעוד כמה שעות או אולי ימים אני ירים את עצמי וימשיך, אבל בינתיים------
בינתיים אתם פה.
משהו נוסף שמאוד מטריד אותי זאת הפיזיותרפיה.
התחלתי. פעם. בגלל הרגל והיד.
ואז, במפגש השלישי הפיזיוטרפיסט ה"חכם" אמר לי: "יפה שאת משקיעה, הרי כשיגיע ההתקף הבא הכל ילך לפח".
אהה.
אז הפסקתי. כי לא נותרה לי טיפת מוטיבציה להמשיך. והיום שוב אמר לי הרופא שאני צריכה לעשות כי רק זה יעזור לי. אני רק בת 26 ולא בא לי להתנוון כבר מעכשיו.
תודה שהקשבתם לי.................................................
בריאות לכולנו!!
 

bali

New member
מנהל
היי אפרתוש


1. אני לוקחת גילניה כבר שנה וזה עולם אחר מבחינתי. איכות החיים משתפרת פלאים כשאין מחטים ומזרקים אלא כדור ביום.
היא גם מאד מוכיחה את עצמה במקרה שלי ומצבי טוב ויציב טפו טפו טפו, בלי התקפים ושאר ירקות.
מקווה ומאחלת לך שהגילניה תיטיב איתך ותשפר את איכות החיים שלך ואת מצב הטרשת שלך.

2. הפיזיותרפיסט ההוא מטומטם וחסר אחריות. אין פלא שנעלמה לך כל המוטיבציה להמשיך כשהוא זורק כזו הערה דבילית ולא נכונה.
תמשיכי לעשות פיזיותרפיה ו/או התעמלות אחרת שמתאימה לך ותחזק אותך. כל עוד את יכולה זה ישמור עלייך לעתיד ולהווה. את אכן צעירה וצריכה את הגוף שלך במצב טוב לעוד הרבה הרבה שנים.
כל נוירולוג ימליץ לך לעשות פעילות גופנית במידה וברמה שאת מסוגלת.
ואם עוד פיזיותרפיסט יגיד לך הערה כזו תגידי לו שהוא כל כך טועה ושכל נוירולוג יגיד לו אחרת, ושאם המטרה שלו היא לגרום לך להתייאש אז תודה רבה


תרגישי טוב ובהצלחה וטוב שבאת לכאן לפרוק, אנחנו כאן כדי להקשיב, להבין ולחזק.
 

דומיק

New member
איזה אידיוט!!!!

לכי להתלונן עליו. באמת. הוא הורס חיים של אנשים, והוא חייב לעבור מתפקידו.
אני עשיתי פיזיותרפיה אחרי ההתקף הראשון שלי שאחריו גררתי רגל. עשיתי שלושה שבועות אינטנסיביים של פיזיותרפיה. אחרי עוד חודשיים בבית של פעילות רגילה המצב חזר לקדמותו באופן מלא לגמרי. אין לי ולא היתה לי שום בעיה ברגל מאז. ממש כמו לפני הטרשת. וכן, היו לי התקפים אחר כך. למשל בעיניים. וגם לזה לקח זמן להחלים אבל החלים לגמרי.
תחזרי לעשות פיזיותרפיה, דחוף. זה ממש מעולה. ותנסי לעשות גם ספורט רגיל. מה שאת יכולה, למשל הליכות בחוץ. זה גם ישפר את המצב.

ולגבי התרופות - גם אני לוקחת תרופות בכדורים (טקפידרה) ומסכימה עם ענבל שזה משפר את איכות החיים פלאים. הכנסתי פעם שרשור על רפואה משלימה, את מוזמנת לחפש. יש שם עוד רעיונות לשיפור המצב, אגב, ספורט ישפר לך גם את מצב הרוח שזה גם יכול לעזור :)
 
תודה. באמת. זה מעודד אותי....

זה היה משפט שאחריו היה לי ברור שאני לא חוזרת לזה.
טוב לשמוע שזה כן עוזר והיום אין שום זכר למה שהיה.
אני פשוט צריכה כנראה לאסוף את עצמי ולחזור לספורט שזה אחד הדברים שאהבתי והיום קשה לי.
אולי לאט לאט.
כבר עכשיו יותר קל לי. נקוה שגם הלאה.
תודה ובריאות לכולכם!!!
 

bali

New member
מנהל
דומיק הזכירה לי את נפלאות הפיזיותרפיה עליי

הספקתי כבר לשכוח, מה שמוכיח את מה שאציין כאן.

ההתקף הראשון שלי בטרשת היה ממש קשה, הגעתי למצב של כמעט שיתוק של צד ימין. גרירת רגל היסטרית וחוסר יכולת לכתוב ולהשתמש במוטוריקה עדינה ביד ימין.
פיזיותרפיה וריפוי בעיסוק החזירו אותי למצב נורמלי לחלוטין. זה היה שיקום אינטנסיבי, 3 פעמים בשבוע למשך חצי שנה, כי באמת שמצבי היה חמור, אבל לגמרי חזרתי לעצמי, ומאז היו לי מספיק התקפים, גם בגפיים, כדי להוכיח שלא חזרתי למצב ההוא, וההליכה והמוטוריקה נשארו במצב תקין ונורמלי מלבד מעט נזק עצבי שנשאר אבל ממש לא מציק לי ביומיום (בזוויות מסויימות ועם משקל מסויים שמופעל על רגל ויד ימין, הן מתחילות לרעוד, אבל זה רק בזוית מסויימת ובד"כ רק אם הגוף ממש עייף).

בקיצור הפיזיותרפיסט ההוא באמת ממש אידיוט שצריך לפטר מהמקצוע.
 

maya 25

New member
דומיק את גרה בארץ?

אני שואלת בגלל הכדורים שאת לוקחת לדעת אם התחילו לתת אותם בארץ?
 

דומיק

New member
אני גרה בארצות הברית

אבל לפי מה שבלי כתבה כאן לפני כמה זמן כבר יש אישור רשמי לתת אותם בארץ וזה רק עניין של זמן עד שרופאים יוכלו לתת מרשם. שווה לבדוק עם הרופא שלך.
 
למעלה