גילי!

אני לא מבין למה אתם חושבים

שהצבא של דורן כל כך קטן אז נכון שדורן לא מאוכלסת כל כך בגלל החום והצחיחות אבל אני בטוח שיותר מהצפון. אז אם רוב הצליח לגייס 20,000 אריאן תוכל לגייס יותר. הצבא של ברנידן קטן בגלל שהוא המעטים שנשארו לאחר קרבות רבים.

myochay

New member
דורון שלחה בקלות

20,000 לוחמים לאריז כדי שיבזבז אותם בקלשון. כמובן שהם שלחו את הזבל שלהם אבל אם זה הזבל שלהם צריך להיות צבא מאומן של לפחות עוד 20,000. ואם הם יגיסו גם את הזבל שלהם (מה שבדרך כלל קורה) יש להם לפחות 40,000 חיילם(למרות שאני מאמין שיש להם יותר) הם יצליחו לגבור על כוח של טיירל כשנוא ופתע אבל לא אחרת. הם גם יוכלו לגבור על הטיילרים במדבר בשטח הדרוני כמו שכתוב למלע שהם רוצים לעשות. אבל בסופו של דבר הם לא יכולם לנצח את הטיירלים ראש בראש.אני מאמין שכשמייס ימות לא משנה אם גארלן או וילאס יכחו את הפיקוד על הצבא שנהים מסתמנים כבני אדם נבונים(בניגוד לאביהם ולאחיהם הקטן) ולא יכנסו אל דורן

esfe

New member
דורן לא שלחה בקלות

20,000 חיילים, אלא שלחה 10,000 אחרי הרבה לחץ ואיומים מצד אאריז.

אבל זה לא היה כי לא היו לה מספיק

חיילים אלא כי הנסיך דורן לא רצה להסתכן במלחמה ורק לאחר שאיימו עליו שיפגעו באחותו הוא נאלץ לשלוח חיילים. ותזכו גם שב15 שנות שלום גדלה האוכלוסייה ועוד שכש10 מהן היו שנות קיץ האוכלוסייה גדלה באופן משמעותי.

בסדר אני לא מטיל בזה ספק אבל...

רק חייל הפרשים של צבא טיירל שעבר לצידו של סטאניס כלל 20,000 חיילים-הכוח הרגלי גדול פי שניים לפחות ואני מניח שזה לא שיא הגיוס שלהם. מאפיין נוסף של צבא טיירל זה שהו "אבירי" ולפרשים הדורנים הקלים לא יהייה סיכוי רב מולם בקרב שדה פתוח. לכן כמו שאמרתי התקפת פתע על צבא צר ומשיכה ללוחמת גרילה במדבר יעשו את העבודה ההתקפה אמורה להצליח-המשיכה?-תלוי במפקד של הה'יפים

כריכרכה

New member
רנלי מזכיר 50,000 חיילים דורנים

שאו-טו-טו יצטרפו לכוחותיו. גם אם הוא מגזים, זה צריך לתת לנו את סדר-הגודל של צבא-דורן.

myochay

New member
השאלה היא מתי מייס ימות

לכול אורך הסדרה ראינו שצבאות אם מפקדים לא טובים נהרסים או מתבזבזים. למשל רנלי הוא היה יכול להגיע כבר למעלה מלך לפני שסטאניס תקף את קץ הסופה. ןבנוסף הוא היה יכול לשלוך כוח מספיק קטן כדי לתפל בסטאניס ועדין לצאת למעלה מלך הוא לא עשה דברים כאלה ואיבד את צבאו. רוב אני לא אומר שהוא לא אסטרטג טוב אבל הוא לא שמר על בני בריצו פיצל את כוחותי בצורה משמעותי וצבאו נהר ונמחק. בקיצור כול עוד מייס חי טיירל יפסידו כשהוא ימות כול הסיפור מתחיל מחדש.

למעלה