גילי!

La Gamba

New member
גילי!

לא נגענו בדמות זו משך זמן רב... האם לדעתכם היא עלולה לקבל POV, או סתם תפקיד מעניין בסיפור? האם היא תהיה דמות רדומה כמו אנגואי (הקשת של לורד בריק) שתקח חלק פעיל בהמשך?

La Gamba

New member
בדיוק

לכן, או שהיא תקבל POV, או שהיא תהיה דמות "רדומה" כמו החבורה של בריק דונאראיון שהוזכרו רק פעם אחת, בספר הראשון

כי אולי הם לא יהיו באותו המקום...

סאם מפליג לאולדטאון, ואולי הוא ישלח את גילי אל משפחתו בגבעת קרן, ויטען שהתינוק שלה הוא ממנו. אם מרטין מתכנן מלחמה בין מארטל לטיירל, POV במישור הנהרות יוכל מאוד להועיל. זה יכול להיות מעניין.

mysterious V

New member
יש למישהו מפה שלמה של העולם

לא מחולקת, או של ווסטרוז? זה יעזור להבין מה זה איפה ומי נגד מי. למה הוא הפליג לשם? איפה זה?

אולדטאון זה בדרום,

בשטח של בית טיירל (מישור הנהרות). זו עיר נמל גדולה שבה גם נמצאת המצודה- המקום בו מכשירים מלומדים. סאם נוסע לשם על מנת ללמוד להיות מלומד. בקשר למפות- יש בספרים...

butterfly3890

New member
לדעתי הPOV עומדת להיות ג'יין..

הרי אם אני זוכרת נכון היא עדיין נמצאת בנהרן וככה היא תוכל לספר מה מתרחש שם וגם נוכל לדעת מה היא ידעה על כל הסיפור של החתונה האדומה ואם היא הייתה שותפה לו וכו' וכו'..

זו שאלת השאלות

האם ג'יין ידעה על המזימה או לא. הייתי מאוד רוצה להאמין שלא, אבל העובדות מצביעות אחרת. יותר מדי היה תלוי בה מכדי שהיא לא תדע. היא הרי "ניחמה" את רוב בלילה שאחרי הקרב. ליידי סיבל לא יכלה לדעת בבירור שזה מה שיקרה, היא היתה חייבת ליידע את ג'יין. כך או כך, POV שלה יכול להיות מרתק. בהנחה שהיא לא ידעה, היא תהיה מיוסרת ואומללה ומלאת אשמה, וגם בהנחה שהיא ידעה, היא בטח תרגיש קצת רע. בנוסף, ידעה או לא ידעה, היא תיאלץ להתמודד עם הזעם של בני נהרן הנצורים כלפיה, ובמיוחד של ברינדן טאלי. למעשה זה מתחיל להזכיר את סיפור הלנה מטרויה...לא?

כריכרכה

New member
קשה לי להאמין שהיא ידעה

משום שקשה לי להאמין שמראש היא ומשפחתה זממו ששן-הסלע תיפול בידי רוב ואז ג'יין תפתה אותו, כמו-כן הם לא יכלו לדעת מתי תגיע ההודעה על בראן וריקון שתהפוך את רוב לפגיע, ככלות הכל הוא לא התכוון לעשות טעויות שכאלה ומן הסתם היו לו לא מעט הזדמנויות לכך במהלך המלחמה. אבל חבל לדעתי שנקודת-המבט לא תהיה של דגשחור. אינני חושב שהוא "יודע יותר מדי", בטח לא יותר מטיריון או אדארד, כך של צריכה להיות בעיה.

גם אני אוהב את דגשחור

רק חבל שאין לו סיכוי כמעט. לדעתי הוא לא ייכנע הטאלים הם אנשי כבוד, אלא אם כן ישחררו בשבילו את אדמור מה שנראה לא הגיוני כי אמון פריי אמור לקבל את ריברן. אמנם מוליסטר ובלקווד נלחמים אך למוליסטר אין סיכוי מול בית פריי ולבלקווד מול ברקן והלניסטרים. אם הייתי במקומם הייתי בורח עם חיילי לריברן(נדמה שקצת לאחר החתונה עוד לא היה מצור על נהרן) ונלחם לצידו של ברנידן כך היה להם יותר סיכוי ביחד מאשר כל אחד בנפרד. כמה אנשים השאיר רוב לברנידן בריברן? כמה נשארו ללורדים בלקווד ומולסיטר? אני הייתי שמח לנקודת מבט בדרום,לא בדורן אלא בהיי גרדן ובארצות של טיירל אולי גרלן טיירל יוכל להיות pov מעניין או מגארי

אבל סאם כבר הולך לשם

ונראה הרבה פרחים בזמן שהדורנים יסירו את המצור האתידי על קץ סופה (וכנראה יהרגו את מייס)

כריכרכה

New member
מי? מה? מו? ../images/Emo58.gif

למה שהדורנים יסירו את המצור על קץ סופה? מה להם ולבית באראתיאון או פלורנט? אתה שוכח שהמלחמות של מרטין לא מתקדמות כל כך מהר כמו שנדמה לך, ואם תבחן את התפתחויות המלחמה בכל אחד מהספרים הקודמים בנפרד תגלה שלא קרה כל כך הרבה, כך שלהניח שבספר אחד מייס יטיל מצוא על קץ סופה וצבא דורן יגיע עד אליו ויהרגו, וכל זאת ב-4 חודשים בלבד, זה מופרך. נכון לעכשיו כבר קראנו 3 פרקים של דורן שאפילו לא מתקרבים ליציאה למלחמה אלא לכל היותר להפיכת-חצר פנימית בדורן. אם אלה הציפיות שלך, אתה תתאכזב מהספר.

אבל..

הטלת מצור על קץ סופה הוא עסק ארוך למדי וקץ סופה עד כמה שאני זוכר נמצאת די קרוב לדורן נסיך דורן כבר גוסס ואני לא רואה סיבה שבגללה לא ימות עוד שבוע. חוץ מזה צבא ענקי של בית טיירל לא חושד בכלום, עסוק במצור על הטירה ועם מפקד די מפגר -תראה לי מטרה טובה יותר למכת המחץ הראשונה שתכניס את הדורנים למערכה (ותחסל את רוב צבא רמות גנים). באשר לכמות הפרקים-מרטין ידוע בכך שבמשך רקים ארוכים מכין את המגרש ואז בכמה פרקים בודדים מכניס את כל השחקנים למקום

כריכרכה

New member
שוב, 4 חודשים הם מעט מדי זמן

בשביל כל ההתרחשויות האלה לדעתי, אבל מי יודע, הרי מרטין מסוגל להכל, ואח"כ לתרץ זאת בדרך קלושה כזו או אחרת.

או וילאס.

הוא הרי שולט בפועל ברמות גנים. הוא יכול להיות דמות מעניינת, כי הרי ההתקפה של דורן תבוא קודם כל על רמות גנים ולא על מעלה מלך, שם נמצאת כל משפחתו. גם גארלאן יכול להיות מעניין כי הוא אמור להשתלט על ברייטווטר של הפלורנטים, בטוח יהיו לו עימותים עם המקומיים, וזה גם יעד טוב להתקפה של הדורנים. בנוסף חלמתי היום בלילה שאני קורא את הספר ומגלה שהדמות החדשה היא "הטיירל האבירי" או משהו כזה...שזה אומר גארלאן. וגם הוא אחת הדמויות החביבות עלי, אז זה ישמח אותי. אבל בנוגע למארגארי אני לא מאמין, עד כמה שהיא מעניינת. יש לנו את ג'יים וסרסיי במעלה מלך, לא צריך עוד POVS שם. שים לב שחוץ ממשחקי הכס, תמיד היו רק שני POVS שם- טיריון וסאנסה ולאחר מכן טיריון וג'יים, ועכשיו טיריון וסרסיי. אלא אם כן יקרה משהו שיגרום לה לצאת משם...אולי היא תתאלמן פעם נוספת?

myochay

New member
אם הדורנים יתקפו אתה המצור

מה הם יעשו לאחר מכן קץ הסופה נשלטת ע"י כוחות של סטאניס או שהם יחברו לדרונים או שאנחנו הולכים לראות מחדש את התרגיל שעשה הממזר של בולטון לטיון.

דוראנים חכמים

אף אחד לא יודע עדיין על המלכת מירסלה-לכן גם לי נראה שהם יכנסו ואז יתקפו במפתיע (אין להם אבירים עם בעיות כבוד למינהן) למעשה האסטרתגיה שהוגה אריאן (תיקנתי את עצמי לא אריאנה) היא להכנס לקרב ולמשוך את צבאות האוייב לתוך השטח הדורני. בהתבסס על תיאוריית הסרת המצור על קץ סופה אני מניח שבני טיירל ימהרו לתקוף ויחשבו שהדורנים בורחים-מה שיחסל סופית את עליונות טיירל בצפון ויאזן למעשה את הכוחות מול ברנידן או כל צבא אחר -לא נראה יותר צבאות של עשרות אלפים אלה צבאות קטנים של אלף או אלפיים

למעלה