גיליתי שסימנים כחולים

Marron___

New member
גיליתי שסימנים כחולים

זה לא נעים. כל יד ימין שלי מלאה באיזה 6 סימנים כחולים משטויות שאחרים עשו והתחילו לאגרף לי את היד עד שהכנסתי להם צידית (לא זוכר את השם, אוקו מאוואשי?) בבטן. סתם שטויות. בגלל זה אני רוצה לעזוב. אפילו שבזמן האחרון המדריך שלי התחיל להעיר יותר בנושא הזה, אף אחד משכבת הגיל שלי לא מקשיב חוץ מילד אחד שאני רוב הזמן מתאמן איתו והוא ממש נחמד והוא לא מאגרף ידיים, ולא משתולל. למי שזוכר אותי אז יופי ולמי שלא אז אני יסביר בקצרה: אני ילד קטן בן 13 חגורה לבנה בג´ו ג´יטסו, לומד במקום מסויים ולא מרגיש טוב עם דרך הלמידה שם, ודי שונא את המדריך. מסץבר שהמדרך שלי נסע לחול לחודשיים ללמוד בארה"ב, וביינתיים ילמדו אותנו נערים בני 20 בחגורה כתומה\ירוקה, ולפעמים יבוא מדריך אחר בחגורה שחורה שהוא מבוגר מספיק בשביל להיות מדריך. המדריך שלי צריך לחזור בסוף אוקטובר, ואני רשום עד סוף אוקטובר, והוא אמר שברגע שהוא חוזר אני צריך לעבור בחינה לחגורה צהובה. החלטתי שאני לא יעבור את המבחן אצלו אפילו שאני בטוח שאני יכול לעבור. אני לא ניגש. לא רוצה לחטוף יותר מכות בלי משמעות ובלי סיבה. סופי! אני רציתי לעבור לאייקידו, אבל אין שם בעיטות ואגרופים (נו, אתם יודעים למה אני מתכוון) ואני לא רוצה ללכת לקראטה כי אין בזה נעילות ושבירות. בעיקרון גם בג´ו ג´יטסו לא אמורים להיות בעיטות ואגרופים, אבל המדריך שלי חילק את השיעול לשני חלקים: הראשון: ג´ו ג´יטסו, והשני ג´ו ג´יטסו בסגנון מיוחד, בסגנון ללכת מכות של קראטה ולחטוף הרבה מכות. במקומות אחרים של ג´ו ג´יטסו גם לומדים בעיטות, וטכניקות קרב, או רק תרגילים? אייקי-ג´יטסו זה כמו אייקידו אבל פחות מעודן? (לפי השם:דו, ג´יטסו) מה אתם מציעים לי? זה נשמע די מצחיק אבל כשאני מסכם את השנה שעברה אז הדבר הכי טוב שעשיתי זה היה ללכת ללמוד ג´ו ג´יטסו, והדבר הכי רע זה היה ללמוד איפה שאני לומד. דילמה רצינית, מה לעשות? בכלל, לא רק השאלה. תחשבו שכל ההודעה שלי הייתה שאלה אחת גדולה.

ל מרון.

לא קשה להבין מדבריך, שאתה נמצא במקום שלא טוב לך להיות בו ושאינך מרגיש בו נוח. אסור שהדוג´ו יהיה מקום שלא טוב להיות, שאיננו מרגישים בו הכי טוב שאפשר. שהמורה, לא שם לב לפציעות שנגרמות לתלמידים שלו, בזמן האימון. אם אתה מרגיש לא נוח ואתה רוצה לעזוב, דבר על כך עם המורה שלך, או עם אחד התלמידים הבכירים (עד כמה שאפשר...). אין סיבה להישאר במקום שלא טוב להיות, בגלל אילוצים שקיימים! יש מספיק מכוני אומנויות לחימה טובים. וגם אם תעזוב, עליך לזכור - זה שהתאמנת בג´יו ג´יטסו בצורה הזו, זה לא אומר שכך זה בכל מכוני הג´יו ג´יטסו!! לגבי האייקידו והקראטה - גם באייקידו יש בעיטות ואגרופים (צריך לדעת לתקוף, כדי שיהיה איך לתרגל הגנה). וגם בקראטה יש בריחים ונעילות. בכל מקרה, עליך למצוא את המקום שמתאים לך, ולא להרגיש מחוייבות להישאר אם לא טוב ל ך!! מקווה שעזרתי לך להבין את עצמך ואת הדילמות שלך. סלבו

amir_aikido

New member
מרון

קודם כל, סימנים כחולים על היד זה לא נורא, זו מכות מהסוג שעובר מהר מאוד. אם כבר החלטת לעבור מקום, אחרי כל התכתובת על כך, אני לא רואה מקום להוסיף. אני כן מציע, שכשאתה עובר תעבור למקום שמוצא חן בעינייך, ופחות תחשוב שצריך ללמוד גם מכות גם בעיטות גם נעילות גם מנופים גם שבירות וגם הטלות. עדיף ללמוד במקום שבו אתה תהנה ותשאר להגיע לרמה גבוהה יותר. ולא חשוב אם קוראים לזה אייקידו או קראטה או ג´ו-ג´יטסו. אחרי שתלמד שם שנה שנתיים, תוכל להחליט שהשיטה שאתה לומד שם לא מספיקה לך, כי חסרים מנופים או כי חסרות בעיטות. תמיד תוכל ללכת ולמצוא עוד מקום שילמד אותך את החומר שהיה חסר לך. כשכל מורה מלמד דברים שהוא באמת יודע כמו שצריך, וכשאתה נהנה מהשיעורים כמו שבאמת מגיע לך. אמנות לחימה צריכה להיות דבר שנהנים כשלומדים
בהצלחה מירון, וכל הכבוד על יכולת הביטוי שלך, אתה מתאר את הדילמה בצורה מאוד בוגרת ורצינית אמיר

Marron___

New member
אני בוגר? רק בן 13... לצרף תמונה

עם הסימנים? תאמין לי זה כואב (אתה צריך לדעת בעצם) ואם הייתה סיבה לחטוף מכות כי הייתי יודע שאני לומד מזה אז לא הייתה לי בעיה עם זה, אבל סתם לחטוף זה טמטום

WhiteBear

New member
מציג תמיכה למה שאמרו לפני...

כמה נקודות: (שוב, קצת ארוך. לא קריטי לקרוא הכול. אבל לעזאזל אתכם אנשים, תנו רווחים בין השורות. הרבה יותר קל לקרוא כך מה שאתם כותבים!!) אם אתה לא נהנה איפה שאתה לומד - תעזוב. (תברר על אפשרות לקבל החזר כספי על הזמן שלא למדת בו!) לא חסרים מקומות שאתה יכול ללכת ללמוד בהם. אני בטוח שאם תבקש יש פה לא מעט מדריכים ותלמידים שיוכלו לתת לך המלצות על בתי ספר. בנוגע ל- "חסרים בריחים בשיטה הזאת, ובעיטות בשיטה הזאת...". כדאי לך לברר עם עצמך - למה אתה רוצה ללמוד אומנויות לחימה ??? יכול להיות שכדי לספק את הסיבות הללו אתה תצטרך לוותר על דגש של חלק מסויים (נגיד בריחים) בשיטה שאליה תלך. אפשרויות בזעיר אנפין, אם הצורך שלך באומנויות לחימה זה: מקום להכיר אנשים (שזהו לא סיבה שתחזיק אותך בשום שיטה לאורך זמן, אבל שויין)- אז יכול להיות עדיף ללכת ללמוד קפואירה (מה שאני עשיתי בגילך). אבל, האזהרה שלי אליך היא שאני הפסקתי קפואירה בגלל נזקים מאד חמורים שקילבתי שם לבירכיים ולפרקי הידיים (שלא החלימו עד היום!). אז אישית, הייתי ממליץ לך נגד. מקום ללמוד יכולת הגנה עצמית בסיסית כנגד צ´חצ´חים בשכונה - אז ייתכן ותעדיף ללמוד אומנות שתלמד אותך יכולת קרבית מהר. כמו: נינג´יטסו. או כל שיטה אחרת שמתמקדת בקרבות ואפלקציות. מקום שיקדם את בריאות הגוף שלך -אז אני יכול להמליץ לך על טאי צ´י. אוקיי, זה היה הסדר של השיטות שאני למדתי. ולפי הרצונות והצרכים שהיו לי בכל תקופה. כמובן שכל שיטה ששרדה כ"אומנות לחימה", יכולה לתת לך יכולת לחימתית שלא היית משיג אחרת אם היית יושב על כורסא בבית. השאלה תבוא, איזה ערכים מוספים מקום כלשהו נותן לך. שיקולים לבחירת מקום לימוד יכולים להיות: לחימה, בריאות פיזית , חבר´ה, פילוסופיה, אווירה של המקום, מורה טוב (שמספק את הקודמים), מקום שנוח להגיע אליו. וכן הלאה. החשיבות של סיבות כמו, מיקום גיאוגרפי, תשתנה כשתגדל ותוכל לנהוג וכן הלאה - אז שווה לתכנן גם קדימה. אז, שוב, הכל לשיקולך. מקווה שעזרתי, הדוב הלבן.

מרון- המלצה.

אני לא יודעת באיזה איזור אתה גר, אני יודעת על טייקוואנדו בכפ"ס, רעננה ירושלים ותל אביב, ובטח יש עוד כמה מקומות. אני ממליצה לך על זה כי קרבות ובעיטות בהחלט יש בטייקוואנדו, אבל לפחות בהתחלה לא מקבלים שום סימנים כחולים, וגם בהמשך , אני לומדת שנתיים ומקסימום מקבלים מדי פעם סימנים כחולים בקרבות וזה ממש לעיתים רחוקות. טייקוואנדו משלב הגנה עצמית והפקידו ופה ושם גם אייקידו, במקרה שלי (אני לומדת בכפ"ס, בטייקוונדו הלא מסורתי) לעוד פרטים אתה מוזמן לאמייל אותי. ואל.

Marron___

New member
תודה רבה, אבל אם אני רוצה ללכת

ללמוד רק לעשות קרבות אני יכול ללכת לקראטה ואז בטוח יהיה מכון ממש קרוב לבית שלי כי זה מאוד נפוץ. אני גר בגבעתיים. בינתיים כבר הלכתי לכמה מכונים ואני מנסה להכחליט לאיזה שיטה ללכת ואיפה. כמובן שלא משנה לי איך קוראים לשיטה אלא מה לומדים בה, כמו מספר אנשים שכתבו לי שזה מה שחשוב. גם לא אכפת לי לחטוף סימנים כחולים, אם הם יבואו מבעיטה טובה בזמן הזכון, ולא מרצף של אגרופים חזקים על כל היד. זה סתם אידיוטי.

galahead

New member
בלי לנדנד, רק בלהמליציישן

אם אתה גר בגבעתיים אזי אני יכול לנסות ולפתות אותך להגיע לאימונים שלנו אם אתה רוצה - קוקסול הפקידו. זו שיטה קוריאנית ןלמידע מפורט עליה, פשוט חפש את המילה הפקידו בהודעות של הפורום הזה (יש הסבר מפורט ומלא). בלי מחוויבות, רק תבוא ותראה אם מתאים לך. אנחנו מתאמנים ליד תל-השומר, ר"ג, ברחוב עמק הדותן... אוף, ברח לי המספר. שוב, חפש את ההודעה המתאימה - יש שם גם את הכתובת של מקום האימונים שלנו. אבל, אם זה לא מתאים לך אז אני יודע שבכורזין, ליד בית ווהלין, נמצא האולם של אמיר ברנע (נדמה לי שזה שם המשפחה שלו) - שהוא מדריך לג´יוג´יטסו ומנציגי השיטה הבכירים בארץ. אני לא ממש מודע לרמת הטכניקה שלו, אבל אני יודע שהוא בנאדם נחמד מאוד ומדריך טוב (אני מתכוון ליחס שלו לאנשים וליכולת שלו לנהל קבוצה). ואם, לא, אז שיהיה לך בהצלחה ביי

באזור גבעתיים

נמצא גם הדוג´ו שלנו. למרות שרוב המתאמנים הם מעל 20, יש איתנו ילד בסביבות ה-15 שמגיע מראשון לאימונים.. אתה יכול לנסות לבוא ולבדוק אימון. יש גם אייקידו בגבעתיים, שכדאי לנסות.

למעלה