גיליתי אוצר! גיליתי אוצר!

דווקא היא נתנה גם את הדוגמא של

הפרסומת המאפיונרית לביטוח. לא הסכמתי איתה בקשר לכל הפרסומות (לא ראיתי את זאת עם האמא הנינג´ה, אבל זה נשמע דווקא נחמד), אבל אני בהחלט מרגישה שהפרסומאים הפכו לממש לא רגישים וזה מתבטא לא בפרסומת אחת או שתיים אלא בכל הגל האחרון של הפרסומות.

Boojie

New member
זאת עם האמא נינג´ה

נחמדה מאד, ולא אלימה כלל (אלא אם כן מישהו חושש מגילויי תוקפנות כלפי מלפפונים), ורק עצבן אותי, כרגיל, שאפילו אם האמא היא נינג´ה עם חגורה שחורה דאן 73 שמתאימה יותר להופיע ב"מטריקס" או ב"נמר, דרקון" מאשר בפרסומות, עדיין האתגר הגדול ביותר שעומד בפניה הוא לבשל לילדיה ולאורחיהם את ארוחת הצהרים שלהם. הגיע הזמן שמישהו יסביר לכל החוקרים הנודניקים האלה: אמנויות לחימה זה לא אלימות. אמנויות לחימה הן דרך גופנית להגיע לשלמות רוחנית ונפשית, ולא סתם קוראים להן "אמנויות" לחימה. למעשה, אנשים שעוסקים באמנויות לחימה נוטים להרבה פחות גילויי תוקפנות מאשר אנשים שלא עוסקים באמנויות לחימה. די כבר עם השטויות האלה.

Boojie

New member
ממש לא אהבתי את הגישה.

כן, אני מסכימה שיש פרסומות עם שיעור גבוה של אלימות. אבל לא מקובלת עלי השוללנות המוחלטת הזו כלפי הפרסומות שהוצגו. מה יהיה הצעד הבא? לצנזר קומדיות? הרי צדקו אנשי משרדי הפרסום שאמרו, שבהרבה קומדיות מוצלחות מאד הורסים גושי בתים שלמים. ב"ועכשיו למשהו שונה לגמרי" הנפלא של מונטי פייתון, יש קטע שבו מדגימים את יסודות ההישרדות באמצעות פיצוצם בזה אחר זה של כמה אנשים. אז? הקץ למונטי פייתון? הקץ לקומדיות? האם מישהו באמת מדמה בנפשו שהפרסומות לביטוח ישיר יעודדו ילד כלשהו להרוס מכוניות? זה עולם אלים. אלימות והרסנות הן חלק בלתי נפרד מחיינו, וחלק גדול מאד ממה שמצחיק אותנו. לא הייתי רוצה לוותר על הצחוק. יש פרסומת אחת שבאמת לא אהבתי, ולא ראיתי כאן כלום עליה (למרות שאולי היה וסתם פספסתי) - הפרסומת לפלאפון נקסט עם הזוג שרוקד טנגו. הפלאפון מצלצל, הגבר מעיף את האשה לרצפה בחבטה ועונה לפלאפון. זו פרסומת שהייתי מעיפה, ויפה שעה אחת קודם. זו אלימות אמיתית, מכוערת, ולא מצחיקה כלל. "בני אדם הם חסרי חשיבות ואפשר להעיף אותם לעזאזל, העיקר שיש לך פלאפון". איכסה.

מסכימה איתך לגמרי.

ראיתי אותה פעם אחת ושיפשפתי את עיניי. בתור מעריצה של "זינה" קשה לחשוד בי שאני רגישה מדי למראות אלימים על גבי המסך, אבל יש הבדל בין אמא שקוצצת מלפפונים באויר (או מה שהיא לא עושה שם) לבין הפרסומת של ג´אמפ עם ההיתלות על החצאית, או הפרסומת שאת הזכרת עכשיו. ושוב, אני לא מבינה אלו מין אנשים הם הפרסומאים, אבל הם כנראה ממש שונים משאר האנשים. הם יושבים במגדל שן ומחליטים שלשאר העם יש הומור נמוך שצריך לספק אותו ואז אם באים אליהם בתלונות הם מוציאים את הקלף הזה ואומרים שזה מה שמוכר. אני מבינה שהם לא מרגישים שמץ של אחריות חברתית. לא מספיק רע גם ככה שכל כך הרבה אנשים חושבים שהטרדה מינית זו בדיחה? צריך עוד יותר להעמיק את הקונספט הזה אצל אנשים? (בהזדמנות זו אני רוצה להודות ל"ערוצי זהב" שהמציאו ערוץ משחקים, כך שגם כשאני רואה ערוץ 2 (וצימצמתי את זה למה שבעיניי הוא המינימום ההכרחי) יש לי מה לעשות בפרסומות.)

wasaby

New member
אחת הפרסומות שהכי הפריעו לי

דווקא לא הפיעה פה, וזאת סדרת הפרסומות לקרלו. קרלו, חתול מנומר שהוא ספק שודד ספק מאפיונר פורץ לסופר, מכשיל את השומרים ומצליח לשדוד שוקו. הבעיתיות בפרסומת הזאת לדעתי היא דווקא בעובדה שהדמות האלימה היא זאת שהילדים אמורים להזדהות איתה. בפרסומות מאוחרות יותר של קרלו סיפקו תירוץ לאלימות בכך שקרלו הוא כביכול שוטר שמכשיל פושעים אחרים, לא משכנע.

למעלה