גילגול של גיל

גם בה

New member
גילגול של גיל

נראה כי למרות ש"המונה ממשיך לדפוק עם כל יום שחולף", ביני לביני מול המראה אני מודה כי מאז גיל 28 לא ממש התבגרתי "מבפנים". כמו כל חוכמת החיים התגבשה עד אז, ומשם הכל סיפורים שמוסר ההשכל שלהם כבר ידוע ולעוס, והדבר היחידי שבו אני בטוחה הוא כי..למדתי להגיע להחלטות מהר יותר מבעבר ולעטות חזות של מי שיודעת לבטח, למען הסובבים, אך בעצם הכל כל כך שביר... הרהורים של שבוע יום-הולדת. פעם כשהייתי קטנה, בני השלושים, ארבעים נראו כמבוגרים יודעי דבר, ובני החמישים כזקנים מופלגי חוכמה. כיום מול המראה זה נראה שונה כל כך. האם גם אתם מרגישים כך?

לדעתי נשכרת -מעצם העובדה

שכל חוכמת החיים התגבשה בך עד גיל 28. אני למשל לא מפסיקה ללמוד. לא מפסיקה "ליפול" וללמוד לקח. "הרהורים של שבוע יום הולדת" מוכרים גם לי, אני חווה אותם מידי שנה בשנה ושמתי לב לתופעה לפני יותר מ-20 שנה, זמן מה לפני יום ההולדת אני שוקעת קצת - וכבמטה קסם מיום ההולדת והלאה אני מתמלאת באנרגיות חדשות. לא יודעת איך לפרש זאת אבל עובדה! פעם ניסיתי לייחס את התופעה למזג האויר החורפי החל בתקופת יום ההולדת שלי (31/1) אבל מהר מאוד הבנתי שזה לא קשור למזג האויר אלא למכלול פנימי שלי. לדעתי אפשר לכלול את הרגשת ה"הכל שביר" לסימפטום יום ההולדת, הרי ב"הכל שביר" אין חדש- כולנו מן הסתם לא יודעים מה יתרחש בעוד שניה מעכשיו... תודה ששיתפת ועה"ח יום הולדת שמח לך!

שיהיה במזל טוב

חונה דברת גם בשמי,הכל מתאים לי,איזה כף שאינני חייבת לשבור ת'ראש.

מיקאלה1

New member
גם בה למרות הגיל הכרונולוגי שרשום

בת"ז את מרגישה שלא התבגרת גם אני יש תחומים שאנחנו בוגרים בהם עבודה ילדים וכו' ויש תחומים שעדיין מתחבטים באותן שאלות וזה מראה שיש עוד בשביל מה להמשיך לחגוג ימי הולדת כי אם נגיע לגיל התבונה שבו יודעים הכל וכבר אין מה לשאול אתעצמנו ואת האחריםאז בשביל מה? אני מאחלת לך שכל יום תגלי עוד משהו חדש על עצמך ועל הסובבים מהפנימיות ושתמיד יהיה לך עניין בחיים יש המון ספרים סרטים שאפשר ללמוד כל כך הרבה דברים ותובנות חדשות מאחלת לך גילויים מעניינים.

גם בה

New member
לומדת המון במגוון תחומים

אך לא מצליחה להגיע לתחושת הביטחון של הידיעה המוחלטת שהייתה נחלת ה"גדולים" בעיני הילדה שהייתי. אצלהם הכל נראה כל כך מוצק, החלטי וברור. ואני, מחליטה בידיעה כי אולי טועה לפעמים, ולא הכל כל כך שחור ולבן וברור.

odrie

New member
ללמוד זה תמיד מצויין.....

מה שאת זוכרת בעיני הילדה שהיית, שאצל הגדולים הכל היה החלטי ומוצק, זה היה רק בעיני הילדה שלך. "הגדולים" האלה אולי גם לא היו מלאי בטחון, ואולי גם הם היו מלאי שאלות, ובטוח שגם הם עשו שגיאות. רק שבגלל שהם היו "הגדולים" ואת הילדה, נתת בהם את מבטחך , וחשבת שהם יודעים הכל. אף פעם אנחנו לא יודעים הכל....ואוי לנו אם נחשוב שאנחנו יודעים הכל...אזי אנחנו נהיה פשוט אנשים בלתי נסבלים. שיהיה לך יום הולדת שמח

גם בה, יקרה כשהיינו ילדים

"הגדולים" נראו בעינינו גדולים מהחיים, הם אלו שבהם בטחנו, הם אלה שהחליטו עבורנו בענייני "מותר ואסור" ובקיצור הם אלה שניהלו אותנו- כילדים רכים לא יכולנו לחוש בהתלבטויות ובחוסר הבטחון שלהם ולכן נראו לנו כמושלמים, אט אט- בעצם בגיל הנערות גילינו את חולשותיהם של הורינו והתפיסה לגבי "הגדולים" השתנתה.

Sודית

New member
"לא התבגרתי מבפנים"

ואני חושבת שאנחנו כל יום מתבגרים טיפונת. גם אם זה לא מוחשי או בולט לעין או ל"בפנים" כמו שקראת לזה. הרבה דברים שאת יודעת היום, לא ידעת לפני שנה ולא כל דבר שלומדים אומר לבגר אותו מבפנים....מה שקורה זה שאנחנו צוברים ניסיון כמעט מידי יום. והניסיון, לדעתי, מבגר אותך מבפנים, גם אם את מול הראי לא מאגישה בזה. באיזה שהו מקום את קצת סותרת את עצם מחשבתך....את מסכלת בראי - שזה משו חיצוני ואת לא מוצאת שינוי ב"בפנים" שלך.... אולי זה סתם היה מן ביטוי??? וכמו שכתבה חונה.... לרוב נדמה היה לנו, אז, כשהיינו ילדים, שהמבוגרים מאיתנו הם חכמים מאיתנו ויודעי כל, זו רק היתה ההרגשה שלנו אז.... וכמו שאת מתלבטת ברגשותייך היום, אני בטוחה שכך קרה למבוגרים מאיתנו אז. סודית על הבקר מנסה להתפלסף....תתעורי קודם.

Sודית

New member
היה אחלה

לא רוצה להרחיב בנושא כי אנחנו עכשיו בתחושות בטן מסוג אחר

bat5

New member
נמשכת לשיחה הזאת אתכן

אבל אם לא אלך מייד להשלים את שעות השינה החסרות, לא אוכל לתפקד בהמשך. אז לפני שאצליח להתנתק, אומר רק לגבי הנושא שכאן, כי נאלצתי להתמודד בחיי עם בעיות לא שגרתיות (כאלה שרובנו מכיר רק מהעיתון, וגם על שלי קראו בעיתונות) - והפתעתי את עצמי לטובה. אני עוד מתמודדת. מבחינה מסוימת אני בת מאה חזקה וחכמה. בלי קשר לנ"ל - ואולי בכל זאת עם קשר מסויים - אני כבר מילדות התרשמתי שהמבוגרים חלשים וטפשים יותר מאיתנו הילדים. גם היום אני סבורה שדור הבנים חכם מאיתנו. אבל מה אני יודעת, בתוכי אני תמיד בת 5.

Sודית

New member
אהבתי את מה שכתבת....

גם אני חושבת שמתי שהו מגיל צעיר מאד, הילדים חכמים יותר מההורים. מה שאנחנו אולי חשבנו שזה חוכמה, זה היה רק הניסיון העשיר שלהם לעומת שלנו. אני (ואני שמחה על כך) תמיד הייתי אומרת למלך שלי, כשהייתי מוכיחה אותו על דברים או מנסה להסביר לו.... תמיד אמרתי לו - אל תבין את זה לא נכון, זה לא שאני יותר חכמה ממך, פשוט יש לי ניסיון גדול משלך ולכן אני יודעת את זה, לכן אני מנסה להסביר לך....

odrie

New member
אהבתי את מה שכתבתן שתיכן.....

ואין לי מה להוסיף.... אולי אחר כך יעלה לי משהו בראש

התחלת בלליב? קודם כל, אני ממעמד

הבועלות. דבר שני, אם אני ישנה קצת בעבודה, זה מועיל לי לקומפלקסיה שלא אחטוף פופלקציה. דבר שלישי, כן, הנסיך שלך אהב את זה שאת מנסה להקנות לו את הניסיון שלך? כי שלי רק בועטים...

Sודית

New member
חחחחח, לא אמרתי שאהב את זה.....

לפחות לא עבדתי עליו שאני חכמה

למעלה