גיט שבת גיט שבת

שבתניק

New member
גיט שבת גיט שבת

לפני שאתם מתפרצים מי הניק החדש הזה שתופס בעלות על האשכול השבועי. הרשו לי לספר!!! רק אקדים שלא תדוננו חס ושלום שהעברית שלי חסרת ואינה תקין, מכיוון שאבא שלי ממונורו ואמא שלי ממאה שערים, והעברית שלי נדפקה גנטית. לענינינו, הרי בשבת כבר אמרו גדולי הפוסקים שכדאי להמנע מלכתוב, ובפרט בפורום כזה ל"ע, שנכנסים לעוד כמה לאווים ושאלות ככה על הדרך, ויש לחשוש. אז החלטתי להחמיר בשתי חומרעס'. א) עשיתי לי ניק 'מבעוד יום' כמובן, והניק הזה אני מקנה אותו בפה מלא בפני כולם ו'מקצה' אותו ליום שב"ק. וחוץ מזה שהניק של יום חול כבר נהיה עכשיו 'שאלה' של 'מוקצה'. טוב, אין ברירה, חייבים לכתוב בניק זה כל שבוע כי ההוא כבר מוקצה. ב) יושב לידי 'שבת גוי' שאני אומר לו הכל ב'שינוי', בלשון הקודש שאני רגיל בו מקרית יואל, וכך גם נוהגים להתיר לדבר בתפילין או אחר נטילת ידיים בקהילותינו הקד'. והוא מתרגם את זה לשפה הטמאה הציונית שבדיתם מלבכם ר"ל ה"י ל"ע עפ"ל יישכנו נכש יעקוץ אותך עקרב (לרשימת ניבולי הפה החרדים המלאה ניתן לשלוח פקס לגאב"ד מרדכי גרוס או להגאון בעל משנה הלכות ה"ה מנשה הקטן זי"ע). אז זהו, שבגלל שאני עכשיו במלבושי שבת, זה לא אומר שאני לא כאן ביום חול בניק אחר ישן ומיושן. אלא שעשיתי 'בשינוי'. גיט שבת גיט שבת, שתהיה לכולכם שבת מתוקה, עוד שבת במסכת הייסורים וההסתרה הקבועה, נקח מכאן את הרגעים השפויים ונעשה מהם בעזרת ה' יום שכולו ארוך בקרוב ממש...

שבתניק

New member
שכחתי לשאול ולהזכיר

להזכיר שאני פנוי השבת להרצאות בפרקי אבות, שיעור על פרשת השבוע, 'שלשעודעס תוירע', ואפילו שיעור באורח חיים הקדוש. ולשאול שאם בניק החול שלי אינני כותב אף פעם בשבת ואתם סקפטיים לגבי מידת הכפירע שלי, האם הניק השבתי מסיר את העננה מהניק החולין?

אזוי וי סענדער איך האב אויך גורנישט פאשטאנען.

דער שבתניק האקט אין טשייניק אריין.פאשידענע אַקראָנים. "נישט געשטויגן נישט געפלויגן"ממש נארשקייטן. צ'י

בשבת אתה כותב בניק היתרה שבאה לו

לאיש הישראלי ומעלה אותו טפח יתר על ימות החול. יהי רצון שתזכה שכל ימות השבוע יהיו בדרגה של ניק יתירה

שבת שלום

טוב, לא ממש הבנתי אם אתה ניק ותיק או חדש ומה העניין אבל בכל מקרה ברוך הבא לביתנו

למעלה