גיטרה 100% עבודת יד

impetu

New member
תמשיך לחלום... ;–)

אין שום סיכוי שאדמירה שמיוצרת כמו בסרטון הנ’ל ושאינה עשויה מעץ מלא תשמע קרוב לגיטרה של אומן כמו רייס או כמו גיטרה מכמעט כל בונה אחר בעל שם. בניה ביד של גיטרה מאפשרת שליטה על הצליל שאינה אפשרית בגיטרה ממפעל, שלא לדבר על קלות הנגינה בגיטרה שניבנתה כמו שצריך.

כיטרה

New member
הגיטרה שלי מעץ מלא

ואני מוכן להשוות אותה לכל גיטרה שתרצו... שוב הרעיון שאני רוצה להעביר - הרבה מהמחיר של גיטרה של לותייר - מורכב מהלוגו שלו + הרבה פוזה - ככה שהחומרים ובניה מהווים בעצם אחוז קטן מהמחיר האמיתי של הגיטרה. לא כמו בגיטרה ממפעל. לגבי האדמירה שלי - אולי היא יוצאת דופן מהאדמירות, אבל בהשוואה מול קונדה-הרמנוס - היה הבדל מאוד קטן. אלא אם כן הקונדה ההיא היתה מזויפת... לא סביר. הבחור שלו היא היתה שיכת היה גיטריסט מקצוען מספרד.

כיטרה

New member
יש את הסיפור המפורסם

על נגן הגיטרה - שכחתי את שמו (הוא היה מחלוצי הגיטרה) - שבנה גיטרה שהיתה עשויה מנייר עיתון ורק החלק העליון שלה היה עשוי מעץ מלא - והוא הצליח להדהים את כולם בצליל של הגיטרה שלו יותר אני לא אגיב. אין לי כוח להתווכח...

jazzistco

New member
שום אדמירה ושום רייס!

הגיטרה-פלמנקו בעלת הצליל הכי טוב היא של הבונה pedro maldonado!

Shinkan

New member
לגבי צליל...

כל עוד הגיטרה בנויה טוב, ועשוייה מעץ טוב, נשאר רק עניין של טעם לגבי הצליל. מישהו לא מסכים איתי? O_O תודה על העידוד IMPETU, ועל כל העזרה :)

impetu

New member
בתחרות גיטרות

לא רישמית שנעשתה ע’י חברים באוסף הזה של גיטרות שהוא ככל הידוע לי האוסף הפרטי הגדול ביותר של גיטרות פלמנקו (יש עוד ארון אחד כמו זה שבתמונה) הגיטרה שדורגה במקום הראשון על ידי רוב הנגנים זו נגרה של Aaron Green גם לצליל וגם ל Playability. בתמונה הזאת ניתן לראות מימין לשמאל: Aaron Green Arcangel Lester Devoe שלושתם גיטרות מעולות. מבחינת מחיר ה–Arcangel הכי יקרה מבין השלושה וה–Green הכי זולה (רק $8000 ).

impetu

New member
אני מסתכל בקטלוג של אדמירה

ואני לא רואה שום גיטרה שם מעץ מלא. Soundboard מעץ מלא כן. לסידרת Concert שלהם יש כמה גיטרות עם גב מעץ מלא אבל לא הצדדים. איזה מודל יש לך? לגבי קונדה, כל הדגמי סטודנטים שלהם מיוצרים על ידי Sanchis. כך שאתה חושב שאתה מקבל קונדה אבל בעצם Sanchis. גם לגבי הדגם המקצועי שלהם (ָA28) יש הבדל גדול באיכות בין האחים. הגיטרות הטובות הן מהחנות של Filipe V במדריד. אני מסכים איתך שלגבי קונדה יש הרבה רוח וצילצולים והאיכות לא תמיד מצדיקה. הם המסחרו מדי. זה לא נכון בהכרח לשאר הבונים.

Shinkan

New member
קונדה

קיבלו הרבה רוח בגלל פאקו... אני אישית לא מת על הצליל של הגיטרה של פאקו, יותר מידי קלאסי, לא מספיק פלמנקו, אולי אני טועה בהגדרה אבל הצליל שלו... לא יודע, עמוק מידי, אולי טיפה עמום מידי... אני יותר נוטה לאהוב את הצליל של ויסנטה (למרות שאני יותר אוהב את פאקו כנגן). מההתחלה לא ממש התלהבתי מקונדה, כל גיטרה שלהם, ששווה משהו, עולה 10000 דולר ויותר.. ואני דיי בטוח שאני יכול למצוא גיטרה שנשמעת יותר טוב לטעמי, ונוחה לא פחות, במחיר הרבה הרבה פחות גבוה.

jazzistco

New member
אני חושב שבקונדה

מה ש"משחק" יותר הוא הנוחות של הכלי בידיים מאשר הצליל. אני ניגנתי פעם על קונדה ( לחמש דקות... ): ), וזה היה הכלי הכי נוח בעולם, המיתרים ב"גובה 0" מהצוואר!

Shinkan

New member
גובה 0?

אני לא רק לא ניגנתי, אני גם לא חושב שראיתי גיטרה קלאסית כזאת :X

impetu

New member
ה–action זה לא הכל

ה–Action יעני גובה המיתרים מעל השריג ה–12 זה לא הדבר היחיד שמכתיב קלות נגינה. האקשן הסטנדרטי לפלמנקו זה 3.5mm למיתר ה–6 ו 2.5mm למיתר ה–1 מעל השריג ה–12. כמעט כל גיטרה ניתן להנמיך את המיתרים לאקשן הזה מבלי ליצור זמזום שזו אחת הבעיות של אקשן נמוך. ניתן בד'כ אפילו להגיע ל 3mm מבלי ליצור עודף זימזום. אם האקשן שלך גבוה מדי, שייף את הגשר. כל מילימטר שאתה מוריד בגשר יוריד את האקשן בחצי מילימטר (יחס 2 ל 1). עוד דבר חשוב זה גובה ה–nut (מה שבצידו השני של המיתרים מהגשר). בשביל זה צריך שיפון עגול דק. לחץ על המיתר בשריג השני וראה מה הרווח שנוצר מעל השריג הראשון. המטרה להגיע לרווח של 0.1mm כלומר שניתן להעביר פיסת נייר בחופשיות. כל מי שהאקשן שלו יותר מ3.5mm מומלץ להוריד. גיטרות ממפעל לרוב באות עם אקשן גבוה יותר משום שהתאמת setup כמו שצריך לגיטרה דורשת יותר זמן ועבודה ממה שמפעל משקיע בכל גיטרה. בנוסף כאשר בעל חנות מדגים גיטרה ללקוח פוטנציאלי מעדיפים להימנע מזימזום אקראי. אקשן נכון עוזר לקלות נגינה אבל זה לא הכל. צורת הצואר משפיע, גובה המיתרים מעל ה–soundboard (אשר נקבע ע'י הרבה גורמים כמו ה–relief של הצואר) המתיחות הפנימית של הגיטרה וכו'. בעיה נוספת של אקשן נמוך מדי כמו 2mm זה שמאבדים חלק מהprojection של הצליל. זו אחת הסיבות שבגיטרה קלאסית נהוג אקשן של 6mm. קונדה נוחה לנגינה כי מנסיון של הרבה נגנים הם מצאו את הקומבינציה לגיטרה נוחה.

S h a y D u

New member
האם יש בונים נוספים

ששמעת עליהם שמצליחים להגיע לרמת נוחות כמו זאת שיש לקונדה? האם יש הבדל משמעותי בנוחות בין ריקרדו סנשיז לקונדה?

impetu

New member
כמובן

בספרד בכל חור יש בונה גיטרות. חלקם מעולם לא שמעת על ובונים גיטרות מעולות. חלקם בונים זבל. אני חבר עם דילר בסן פרנסיקו וכל פעם שאני מבקר אני מנגן על מה שיש לו בחנות. ניגנתי על Reyes נגרה שהיתה מדהימה מצליל וקלות נגינה. כנ'ל לגבי Devoe בלנקה שניסיתי. היתה לי אכזבה עם Gerurdino שנחשב לבונה מדהים אבל שתי גיטרות שלו שניגנתי לא אהבתי, הצואר היה עבה מדי לטעמי. לא התרשמתי במיוחד מSanchis. חגיטרות שלו מאד נחמדות בשביל המחיר אבל זה לא קונדה וזח לא כמו בונה מהשורה הראשונה כמו Devoe. לא ניגנתי על Pedro Maldonado שjazzistco הזכיר אבל ראיתי את Gerardo Nunez מנגן על גיטרה שלו ואצל נוניז היא נסמעה מדהים. מה שהיה מוזר זה שנוניז ניגן על גיטרה שה-fretboard שלה מורם מעל ה-soundboard. זה מגדיל את הרווח בין חמיתרים לsoundboard מה אנותן לצליל הרבה projection (זה אחת הסיבות שכינור נשמע כמו כינור). אני לא הייתי מסוגל לנגן על גיטרה כזו אבל Gerardo על אנושי. הגיטרה הכי טובה לא תהפוך נגן רע לנגן טוב (לרוע מזלי ;( ). מצד שני ראיתי פעם את פ.ד.ל מנגן על גיטרה סוג ג' והיא נאמעה אצלו מדהים.

impetu

New member
להזמין גיטרה מלותייר (בונה)

כמו Devoe אתה בד'כ הולך (או מטלפן) לבונה. מדבר איתו, מסביר לו איזה צליל אתה מחפש, ואיזה תכונות נוספות אתה רוצה בגיטרה (כמו סוגי העץ). Devoe גם מבקש שתישלח לו צילום של יד שמאל והוא מתאים את הגיטרה ליד שלך. לותייר טיפוסי בונה בין 12 ל 20 גיטרות בשנה. Devoe מספיק קצט יותר, כ-24 בשנה. לDevoe יש רשימת המתנה של 3 שנים שזה לא נורא בשביל בונה מהקליבר שלו. ישנם דילרים שמזמינים גיטרות אצל בונים מהשורה הראשונה כמו Devoe רק כדי למכור אותם איך שהם מקבלים אותם. דילר ימכור Devoe בכ-$3000 יותר ממה ש-Devoe מבקש עליהם. זה המחיר של לחסוך את ההמתנה. לדילרים יש לפעמים גיטרות מבונים כאלה משומשות של מישהו שהחליף לגיטרה אחרת ומוכר את הישנה שלו. לא ידוע לי על דילר בארץ שמתעשק עם גיטרות ברמה הזו, השוק בארץ קטן מדי לזה. Devoe גר בקליפורניה אז רק ניתן להזמין גיטרה שלו בקליפורניה (או במייל או טלפון) אלא אם מישהו ישכנע אותו לעבור לארץ. ניסיתי לשכנע את Aaron Green לבוא ארצה אבל ניראה שהוא מעדיף לעבור לניו-זילנד. חבל... הגיטרות שלו מדהימות. בינתיים הוא הסכים לבוא לביקור אז אולי עוד אצליח לשכנע אותו...

למעלה