גיטרה 100% עבודת יד

Shinkan

New member
פייי..

אני לא יודע למה, או איך להסביר את זה, אבל לראות את הוידאו הזה עשה לי רע כאילו ראיתי וידאו של משחטת פרות.

impetu

New member
מבין מה אתה אומר...

שמתה לב איך הם קודם בונים את הקופסה ואח"כ קודחים את החור? דרך אגב אני בטוח שהמפעל אל אדמירה בהודו לא נראה כך

Shinkan

New member
אני כבר לא כל כך בטוח...

לך תדע מה הולך שם... אלוהים, No more factory guitars...

סלחו לי על ...

סלחו לי על הבורות או סתם על ההרגשה המסוימת שאני כרגע חשה אבל.. מה לא בסדר בסירטון הנ"ל ?

Shinkan

New member
זה כנראה אינדיוידואלי...

אבל גיטרות, מבחינתי, זאת אמנות... ויותר מזה. כל גיטרה צריכה להיות בנויה בזהירות, עם דגש על כל פרט ופרט, גיטרות בונים עם אהבה או לא בונים בכלל... חחחח לראות מפעל שמייצרים בו גיטרות בצורה כזאת, זה פשוט... רע. לחשוב שמישהו לוקח את אחד הדברים הכי אהובים עליי, והופך אותו למפעל של כסף... זה עצוב. ולא אכפת לי אם זה גיטרות לילדים, זה עדיין... לא יודע, רע.

Duderrino

New member
אני לא חושב שזה דבר רע

תראה, יש הרבה אנשים בעולם שאין להם מספיק כסף לקנות גיטרה מבונה מיוחד שעשה את הגיטרה באהבה רבה כמו איזו יצירת אומנות. הייצור הסדרתי הזה של הגיטרות מוריד את העלויות ובכך הופך את הכלי ליותר פופולרי. יותר אנשים שאין להם כ"כ הרבה כסף חשופים לגיטרה ויכולים לקנות את הכלי האהוב . אומנם לא יצירת אומנות, אבל מנגן. ילד עני שמשתוקק לגיטרה יכול לקנות לו כלי זול ובכך לממש את החלום שלו, אם יתפח ויהיה לנגן גדול הוא יוכל לקנות לעצמו גיטרה עבודת יד. אומנם הכלים האלה לא עשויים בגימור הכי מוקפד, החומרים הם לא הטופ אבל אפשר להוציא הרבה כלים שיצלצלו די טוב ולפעמים טובים ברמה של גיטרה שנעשתה בעבודת יד.

Shinkan

New member
כן..

מה שאתה אומר נכון, אבל אם באמת היה אכפת למנהל המפעל הזה מהאנשים המסכנים שאין להם כסף לגיטרה, אז היית צודק. הדבר הטוב שקורה הוא תוצר לוואי של חמדנות, ותאוות בצע.

Duderrino

New member
לא הבנתי מה לא בסדר כאן.

זה מפעל של גיטרות שקוראים להם "רינו", זה נראה לי גיטרות מעפנות לילדים. חוץ מזה הם דווקא כן עבדו ביד - אומנם נראה באיכות ירודה אבל זה היה עבודת יד.

jazzistco

New member
זה ממש לא

מאה אחוז עבודת יד! גם לי זה נראה כמו גיטרות מעפנות לילדים.

impetu

New member
הסרט ממחיש את ההבדל

בין גיטרה ממפעל לגיטרה מבונה. גיטרה שעשויה באמת ביד נבנית על ידי בן אדם אחד מההתחלה עד הסוף. זו מלאכת אומנות כשהעיקר הוא הצליל וקלות הנגינה של הקלי. גיטרה ממפעל נבנית בשיטת הסרט הנע וזח לא משנה אם זה המפעל בסרט או המפעל של קורדובה או של סנצ'ז (מי שבונה את דגמי הסטודנטים של קונדה). הדגש חוא לא על איכות הצליל אלא על טולרנס היצור והספק המפעל. או קיי אז במפעלים יותר איכותיים כמו סנצי'ז יש יותר ביקורת על הצליל מאשר מפעל זול יותר כמו אדמירה. עדיין אי אפשר להשוות את הצליל של גיטרח כזו לגיטרה מבונה. סנצ'ז למשל מוכר את הגיטרות מהמפעל דרך קונדה ועצמאית אבל גפ מוכר גיטרות שבאמת עשויות ביד ע"י בניו. הגיטרות הם במיר אחר ואיכות אחרת. אז כאשר אתם רואים שכתוב 100% עבודת יד תדעו שזה רק שיווק.

Shinkan

New member
אם כבר נגעת בנושא...

לי יש גיטרה קורדובה, דגם Pro F עכשיו בעקרון המחיר שלה במרום כרגע הוא 4900 ש"ח, לא יודע אם עלה... המחירון שלה ברשת, הכי זול שאני יכולתי למצוא הוא 1300 דולר. השאלה היא האם גיטרה במחיר כזה גם יכולה להיות מיוצרת בצורה כזאת, וכל המחיר הוא החומרים שמהם היא עשויה... הגיטרה שלי נשמעת טוב מאוד, הבעיה היחידה שלה היא שהINTONATION שלה לא הכי משהו, זאת אמנם בעיה נפוצה בגיטרות קלאסיות, אבל בגיטרות ממש מקצועיות זה כבר מאוד זניח. ועוד בעיה, שאני עוד לא סגור אם היא בגלל שאני לא שם את המיתרים נכון, או שזה הגיטרה, והיא שהיא יוצאת מכיוון מהר (ז"א, אחרי שאני מכוון אותה והמיתרים סיימו את ההסתגלות שלהם, הם ממשיכים להמתח בערך עשירית טון, לפעמים קצת יותר, וזה מוזר בהתחשב בעובדה שהם אמורים לאבד מהמתיחות ולא להמתח עוד יותר). אני כל פעם מנסה להשים את המיתרים בצורה אחרת, כי כשקיבלתי אותה לא זכורה לי בעיה כזאת.

impetu

New member
ישנם 3 סוגי יצור גיטרות בספרד

ייצור על ידי אומן (luthier). איש אחד מייצר את הגיטרה מהתחלה עד הסוף. כל כלי יוצא שונה וצורת ההרכבה, אופן השיוף וכו' מותאמים לפיסות העץ. בונה מייצר כ 12-20 גיטרות בשנה. לכן המחיר שלהם. אתה משלם עבור מחיתו של האומן (לא עבור העץ). כל גיטרה חתומה. בקצה השני יש מפעלים דומים לזה שבסרט. היצור נעשה בסרט נע. כל בעל מלאכה אחראי על פעולה אחת. כל חגיטרות מיוצרות אותו הדבר. אין התאמה של החיזוקים וכו'. מפעל כזה בד"כ מונה כ-30 איש. המחיר נקבע מעלות חומרי הגלם ועלות שעות העבודה וכן משיקולים שיווקיים. בד"כ הגיטרות היקרות יותר (מעבר למחיר מסוים שבו אתה מקבל את חומרי הגלם הטובים) לא יותר טובות אלא מכילות יותר קישוטים. המפעל של קורדובה כזח. באמצע יש מפעל שבו כל חלק מיוצר על ידי איש בודד וההרכבה של כל הגיטרה נעשית על ידי בן אדם יחיד (שמקבל את החלקים מהאחרים). מי שעושה את ההרכבה מפעיל שיקול דעת בהתאמת החלקים. כך שכל גיטרה מקבלת מידה מסוימת של צומת לב אישית. המפעל של Sanchis למשל חוא כזה. מפעל כזה מעסיק כ10-12 איש. לגבי המיתרים שלך, זה ככל הנראה שינוי מזג האויר. הגיטרה מתרחבת ומתקווצת עם שינוי לחות וטמפרטורה. בכל מקרה תוודה שהברגים אל המכוון שלך הדוקים.

Shinkan

New member
העניין הוא..

שהגיטרה שלי, לא רק עולה ב-ה-ר-ב-ה יותר משאר הגיטרות הפחות טובות של קורדובה, גם שראיתי וגם שבדקתי, אלא שהיא גם נשמעת בצורה דראסטית הרבה יותר טוב. כשבדקתי את הגיטרות, לא ידעתי בדיוק כמה עולה כל גיטרה אבל הצליל של זאת היה בולט בהרבה משל האחרות. היא גם מאוד נוחה יחסית לאחרות, ובכלל... יש לה צליל חם, עמוק, ומוזר לחשוב שגיטרה כזאת מיוצרת בצורה כזאת... מה גם קשה לי להאמין שחומרים ופיניש יפה יותר יגרמו למחיר לעלות ב3000 שקל ויותר.

Shinkan

New member
שכחתי לשאול...

החלום שלי, תכלס, הוא להגיע לספרד וללכת לבונה עצמאי, שיבנה לי גיטרה לפי מה שאני מבקש... המחיר לא כ"כ משנה לי, כי יעברו שנתיים ככה עד שאני אסע, ואני אחסוך בשביל זה. השאלה היא אם יש בונה טוב שבכלל יהיה לו זמן לבנות לי גיטרה (אני אהיה בספרד כמה חודשים)... לרייס אין כבר אפשרות עם ההמתנה של ה10 שנים שלו... הבן שלו בטח לא רחוק מאותו הגורל CONDE והשאר בטח באותו המצב, לא? למרות זאת בתקופה של ההתנתקות שירתתי במרכז תקשורת, והייתי שם עם עוד כמה חברה שלא מהבסיס שלי, והיה להם מילואימניק שסיפר שהיא נסע לספרד, הלך לבונה והוא בנה לו גיטרה... עד כמה שהבנתי, זה היה luthier. אני מניח שיש הרבה בונים כאלה שהם לא מההכי מפורסמים... אחרי הכל אם בארץ יש לנו 2-3, בטוח שם יש הרבה יותר. אני עדיין רוצה גיטרה מסויימת... יש אפשרות בכלל לעשות דבר כזה?

impetu

New member
לא רוצה לגרום לך להרגיש רע

לגבי הגיטרה שלך. אם היא נשמעת טוב זה מה שחשוב. מפעל כמו קורדובה שהקטלוג שלו מונה 22 דגמים של גיטרות, רובן לא מעץ מלא, אינו יכול לתת צומת לב לכל כלי. לא ביקרתי במפעל שלהם אז אני לא יכול להגיד שום דבר בוודאות. קרוב לוודאי שתהליך היצור של הגיטרות היותר טובות שלהם (כמו הדגם שלך) קצט יותר אנושי מאשר זה שבסרט. הסרט באמת מראה משחיטת גיטרות, אני לא מאמין שניתן להוציא גיטרה שנשמעת כמו א Pro-F ע"י חיבור קופסה וקדיחת חור כמו בסרט. לגבי מחיר הגיטרה, חלק מהכסף שילמתה עבור מכונת כיוון מצופה זהב וחלק עבור הפרסומת של הג'פסי קינגס (וחלק עבור הגיטרה). יסנם הרבה לותיירים בספרד, חלקם אפילו טובים
ישנם גם לותיירים טובים מחוץ לספרד. פ.ד.ל מקליט כיום עמ גיטרח של Lester Devoe שגר בקליפורניה. תביא בחשבון ב-$3000 עבור גיטרה מבונה באיכות טובה. להשוואה רייס עולה מעל $10000 וDevoe עולה $5000. המחירים די צמודים לאירו אז כדאי שהאירו ירד עד שתהייה בשוק לגיטרות
לבונה טוב יש בד"כ רשימת המתנה (אם אין תהייה חשדן). רשימת ההמתנה יכולה להיות קצרה או ארוכה. לדוגמא Devoe זה 4 שניפ. אנדרס אליאסון מגרנדה שבונה גיטרות מצוינות בשביל כ-$3000 יש רשימת המתנה של כשנה. אצל כל הבוניפ תוכל להזמין מה שאתה רוצה (סוגי עץ, אורך וכו'). כשתהייה בשוק לגיטרה מבונה, אוכל להמליץ לך מי בונה בתקציב שתרצה. בכל מקרה תתכנן שתי נסיעות לספרד, אחת באביל להזמין ואחת בשביל לקחת. תמיד אפשר לשלוח את הגיטרה ב-FedEx. ותמיד ניתן להזמין בטלפון. כך ששתי הנסיעות אינן חיוניות. יותר חשוב לנסוע לפני ההזמנה כי אז אתה יכול לבדוק את הגיטרות של הבונה ולדעת יותר טוב מה תקבל. מי יודע אולי תמצא גיטרה במלאי שלו שמתאימה לך ותחסוך את ההמתנה.

Shinkan

New member
המממ...

בעקרון, התכנון הוא להשתחרר, לקרוע את התחת קשה קשה במשך שנה בערך, לעשות הרבה כסף, ולצאת לספרד, יפן ויכול להיות איזה אי טרופי. התקציב לגיטרה יהיה יותר גדול מ3000$, לא מתוך תאוות בצע או משהו, אלא כי כזה אני... אם אני קונה משהו, אפילו אם אני לא הכי מקצועי בעולם, אני קונה אותו עם הרבה השקעה ואת ההכי טוב שאני יכול למצוא ולהשיג במעמד שלי, כמובן. אני בן אדם סנטימנטלי :X מאותה סיבה בדיוק אני רוצה לבנות גיטרה משלי, ולא למצוא אחת במלאי... אה, ובנוגע לPRO-F שלי... הגיטרה נשמעת אחלה, עד כמה שאני יודע היא מעץ מלא, השגתי אותה בעסקה ממש טובה אז אני לא מצטער על שום דבר... אני מודע לזה שהיא לא הכי מקצועית בעולם, אבל היא נשמעת טוב ואפילו טוב מספיק כדי להופיע איתה פה ושם. העניין הוא שאני יודע שבסופו של דבר אני ארצה גיטרה פלמנקו אמיתית, ולזה אני מתכונן.. לא הכי חשוב לי השם, חשוב לי הצליל והאיכות... והדרך הכי קלה למצוא איכות וצליל, זה ללכת למי שאתה יודע כבר שמביא תוצאות. אבל על זה אני אתחיל לחשוב עוד כמה חודשים טובים :) תודה על הטיפים.

impetu

New member
החיים קצרים מדי

בשביל לנגן על גיטרה זולה. אני מבין אותך. ה Pro-F שלך היא גיטרה בסדר גמור עבור תלמיד. וכן היא מעץ מלא ומהעץ הנכון Spurce ללוח העליון וCypress לגב והצדדים מה שעושה אותה בלנקה אמיתית. אם אתה ניהנה מלנגן ויודע שתרצה לעשות זאת בעתיד אז מגיע לך שתקנה לעצמך גיטרה טובה מלותייר מכובד. ההנאה שתפיק מזה שווה את הכסף.

כיטרה

New member
צריך גם לזכור

שיש הרבה פוזה ורוח בקטע של בנית גיטרות. אני מוכן שיהיה מפגש פורום וכולם יביאו את הגיטרות שלהם - מול האדמירה שלי - ונשווה ביניהם.

למעלה