גיטרה פרטלסס!

birgerking

New member
גיטרה פרטלסס!

שלום אני חדש פה ומנגן על גיטרה כמה שנים. אני רוצה להוריד לגיטרה הקלאסית שלי את הסריגים. הייתי שמח לשמוע מכם האם אתם חושבים שזה כדאי או ממישהו שכבר עשה את זה איך הוא עשה את זה, מה זה דורש, כמה זה עולה , ואיך מסדרים לאחר מכן אקשן יותר נוח .( מרחק נוח יותר של המייתרים מהצואר) לא ניגנתי אף פעם על גיטרה כזו והעניין רק בגדר רעיון לכן חשוב לי לדעת מה מקבלים בעצם. תודה.

שאל את ז'קו פסטוריאס.

אם זכרוני אינני מטעני(והוא תמיד מטעני) , פסטוריאס אהובינו החליט שקונטרבאסים פשוט עולים יותר מדי , אז הוא עקר עם פלייר את הסריגים מגיטרות הבאס שלו. אני אישית לא מציעה לך לעשות שום דבר בסגנון

elimarcus

New member
קודם תעשה ניסויים בגיטרה זולה מאוד

לקבל גיטרה ללא סריגים, צריך או להוריד סריגים ואז לגלח את הגריף בכדי להוריד את החריצים של הסריגים - זו משימה לא קלה, וניתן בקלות להרוס את הגיטרה - הסריגים לא תמיד יוצאים בקלות, וגילוח הגריף גם יכול לצאת בנזק... הכי טוב להתחיל עם גריף חדש ללא סריגים כדאי לדבר עם אנשים המתקנים גיטרות כמו הרצל בר"ג (רח הראשונים 9 נדמה לי) או משה עובדיה ברח י.ל.פרץ ת"א

seafox

New member
אממ..

הרעיון של לגלח את הגריף הוא רעיון מאוד לא טוב ועלול ליצור בעיות רבות. רוב האנשים שמורידים בעצמם את הסריגים משאירים את זה ככה. אם הוצאת את הסריגים מספיק מהר החריץ ייסתם מהלחץ של העץ ולא תהיה תחושה לא נוחה בעת נגינה למרות שזה ייראה אחרת אבל בכל זאת, אם אתה אוהב את הגיטרה שלך עדיף לך לקחת לאנשים מבינים עניין כמו הרצל והעבודה תהיה מקצועית והוא יסתום את החורים. תענוג שעולה אבל מרגישים את ההבדל. אני כבר שמעתי על אנשים שהרסו גיטרות אחרי שניסו להוציא בעצמם ולהביא למצב שלא יהיה חריץ

yaelcohen445

New member
ככה עושים את זה. לוקחים מלחם

(חם כמובן) ונוגעים בקצה של הסריג ואז בגלל הפרשי הטמפרטורות הסריג פשוט יוצא ואז אין נזק לצוואר (בניגוד ללהוציא עם פלייר) ואז בשביל החריצים מודדים עץ ומדביקים אותו שם עם דבק מגע. יש איזה אתר שמסביר בדיוק איך עושים את זה אבל כמובן שאין לי את הלינק עליי.

elimarcus

New member
ראיתי שתיים כאלו היום

בכלי זמר דיזנגוף סנטר - במחלקה לגיטרות מיוחדות (בקצה החנות) ראיתי היום שתי גיטרות פרטלס

למעלה