גיטרה ג'אז

avshalomariel

New member
גיטרה ג'אז

אני רוצה להתחיל ללמוד אלתור ג'אז על גיטרה, ואני יודע שבשביל זה צריך ללמוד עם מורה צמוד והכל, אבל אני רוצה בתור התחלה להתחיל ללמוד כל מיני פראזות. אז.. האם יש סולואים מסוימים שאתם ממליצים לשנן? האם יש גיטריסטים שכדאי להתחיל מהם, ואם כן, איזה קטעים שלהם מומלצים? (הורדתי אלבום של פט מת'יני, והוא היה יותר בסגנון צ'יל אווט מאשר ג'אז טהור שכדאי להתחיל ממנו) תודה מראש :)

jazzistco

New member
לא מומלץ!

אם תתחיל להוציא ככה סתם סולואים או פראזות מבלי שיש לך לפני כן ידע מעמיק בכל מה שקשור לאצבוע נכון, יווצר אצלך "פיזיק" לא נכון באצבעות. מנסיון, שלי ושל רבים אחרים, הסבירות שזה יקרה עומדת לפחות על 90%. אבל אתה יכול פשוט להתחיל להאזין לגיטריסטים.

avshalomariel

New member
לאלא, תקשיב..

יש לי ניסיון של שלוש שנים על גיטרה, ניסיון באלתור בלוז, סוויפינג, וכו' לא בדיוק סיימתי כרגע ללמוד אקורדים, אני משוכנע שאני אוציא את האצבוע הנכון.

jazzistco

New member
הכי טוב...

להתחיל להוציא סולואים של צ'ארלי כריסטיאן....

jazzistco

New member
כולם!

פשוט תעביר קטעים קדימה... אחורה..., מצא את הפראזות שלו, ותתחיל לנגן תוך כדי שאתה מנסה להתחבר לנפש שלו. צ'ארלי כריסטיאן זה מעולה להתחלה!

loomer4

New member
אם אתה בכל זאת רוצה אלבום מומלץ

האלבום נקרא Swing to bop וזה פשוט אלבום בן זונה! המורה שלי הלווה לי אותו לפני שנה בערך (עדיין לא החזרתי לו P:) ואני חרשתי אותו מכל הכיוונים (וגם הוצאתי את כל הסולואים של צ'ארלי באלבום :).

Rockamora

New member
הא.. אני מכיר אותך. ../images/Emo2.gif

נראלי. נו חבר של ג'וני. עם הליפה. נכון?! או שאני מתבלבל בכינויים?

SpinZ

New member
אבשלוםםם

ברוך הבא

Rockamora

New member
שמול סתם מתחזה. ../images/Emo11.gif

הוא אפילו לא מכיר אלה פצג'ראלד.

razsekeles

New member
גיטרה ג'אז לבד ? ../images/Emo168.gif

אם אתה מעונין ללמוד יסודי ורציני וגם להבין את הפרזות או האלתורים של המוסיקאים הגדולים אז שווה להשקיע במורה טוב . מורה רציני בסופו של דבר חוסך הרבה זמן. אצבועים זו רק בעיה אחת. בעיות אחרות קשורות להבנת התוכן של הסגנון-החל מההרמוניה , פרייזינג מסוגנן ושימוש בארפג'ים סולמות ומודוסים בג'אז. אני מלמד כבר קרוב ל-20 שנה וזו עצה מכל הלב..... בכל מקרה שיהיה בהצלחה רבה
רז

למעלה