גיזום עץ אנונה

גיזום עץ אנונה

האם כדאי בתקופה זו לגזום את עץ האנונה? יש לי עץ צעיר שקצת התפרע ונראה לי שצריך לגזום אותו. ואם יש דרך מסויימת לגיזום אנונה אשמח לדעת.

אגב, קראתי בעניין את מה שכתבתם על גיזום הדרים והיום יישמתי את מה שהוסבר כאן, תודה!

לחכות לירידת הפירות

ורק אז לגזום, כרגע קר מידי ( בכל הארץ, בלי קשר לאיפה את גרה)
אם את מתגוררת במקום קר מהממוצע, אז להמתין על אחת כמה וכמה.

אנונה גוזמים בקיץ?

כעת קר לגזום עצי פרי?

אני חושב, גם לאלו בעלי הגינה הפרטית הקטנה זה הזמן לבצע גיזומים , בעיקר לנשירים
באותה נשימה גם את הוורדים

מה שבאמת אבסורד כאן

הוא שבאומרך "אנונה" זה בכלל לא ברור לצופה מן הצד שאינו גר בישראל למה אתה מתכוון. אז איך באמת ניתן יהיה לדעת מה העת הנכונה?

כמה דברים לגבי גיזומים

זה שמישהו חושב שמועד הגיזום המסויים הוא הנכון זה בסדר ונחמד אבל לדעתי לא הופך את זה לנכון ולדוגמא :
1. נשירים נגזמו כבר לפני שלושה-ארבעה שבועות כרגע יש כבר פריחה ( אצלי פורחים כרגע סביב 400-500 נשירים ) איך
אפשר לגזום שיש פריחה ? איך אפשר לשים סולם על עץ שפורח ? והתשובה היא שאי אפשר כל נגיעה בעץ תעיף את הפריחה.
אני רק חושב על הוצאת ענף מרכזי בנשיר, ממרכז העץ כמה פריחה הוא יעיף.........
2. גיזום בדרך כלל מבצעים אחרי הורדת הפרי בהתחשב באיזור ( קרות וכו) ובמה אתה רוצה להשיג ( פתיחת חלונות זה גיזום אחד
פתיחת דלתות זה גיזום אחר, גיזום להקטנת הסירוגיות, בניית שלד בנשירים- לינקולן T Y וכו זה ארבע ועוד כהנה וכהנה).
3. לגבי האם קר כרגע לגזום עתי פרי התשובה מורכבת מ:
3.1 יש עצים שכבר נגזמו (נתתי לדוגמא את הנשירים) וגם הדרים כבר גזמתי
3.2 בירוקי עד ( לדוגמא - מנגו אבוקדו,גויאבה חרוב וכו) לא הייתי נוגע כרגע ( היה צורך לגזום אחרי הפרי) אבל אם יש צורך כרגע לגזום יש להמתין עד
לירידת טמפ הלילה סביב אמצע מרץ.
3.3 דוגמא קטנה מהמציאות- אני מחזיק כמה כרמים חלק נגזמו ( במקומות הפחות קרים), במקומות הקרים הומלץ לי ע"י מדריך הגידול להמתין.
3.4 אני עומד לשתול 100 שתילי אורה גם שם הומלץ לי ע"י המשתלה היצרנית לחכות עוד שבועיים ( ואני מעריך שהם יודעים על מה הם מדברים.....)
זה נותן קצת מושג לגבי הכיוון.....
3.5 אנונה ??? אני גוזם חריף סביב מרץ ( בגובה 1.5 מטר בערך) בגלל גורמים שקשורים לחנטה,אור, ולהיווצרות הפרי בעיקר על ענפים חדשים.

,תודה רבה!

אם כך אוטוטו מרץ. אחכה ואגזום
לא ידעתי שבאנונה הפרות נוצרים העיקר על ענפים חדשים, תמיד טוב ללמוגד עוד משהו
תודה!!!

שימי לב לדברים הנוספים שכתבתי

חנטה- יש בעיה של האבקה ופותחו כל מיני שיטות ( איבוק עם מכחול וכל מיני עזרים שונים ומשונים)
אני ממליץ לך בין מאי ליולי אם יש בעיית האבקה לזרוק פירות רקובים מתחת לעץ זה מביא חרקים שעוזרים בהאבקה
אחת הסיבות הנוספות שבגללן גוזמים נמוך היא, שאם צריך להאביק יהיה יותר נוח.
ועוד משהו אנונה צריכה מנת ברזל מוגברת יחסית לעצים אחרים.

שוב תודה

איך יודעים מראש אם יש בעיית האבקה? בשנה שעברה אכן איבקתי עם מכחול והעץ חנט פרות יפים. השנה אנסה את שיטת הפרות הרקובים כעצתך.
תודה על התוספת אודות הברזל. אני מדשנת עם משאבת דישון, כמה עוד לדעתך צריך להוסיף ברזל?
המון תודות,
אני ממש אוהבת אנונה ויש לי שני עצים. אחד שקניתי וייחור שצמח יפה שקיבלתי מקטי מהפורום הזה (תודה קטי!!)

למעלה