כמה דברים לגבי גיזומים
זה שמישהו חושב שמועד הגיזום המסויים הוא הנכון זה בסדר ונחמד אבל לדעתי לא הופך את זה לנכון ולדוגמא :
1. נשירים נגזמו כבר לפני שלושה-ארבעה שבועות כרגע יש כבר פריחה ( אצלי פורחים כרגע סביב 400-500 נשירים ) איך
אפשר לגזום שיש פריחה ? איך אפשר לשים סולם על עץ שפורח ? והתשובה היא שאי אפשר כל נגיעה בעץ תעיף את הפריחה.
אני רק חושב על הוצאת ענף מרכזי בנשיר, ממרכז העץ כמה פריחה הוא יעיף.........
2. גיזום בדרך כלל מבצעים אחרי הורדת הפרי בהתחשב באיזור ( קרות וכו) ובמה אתה רוצה להשיג ( פתיחת חלונות זה גיזום אחד
פתיחת דלתות זה גיזום אחר, גיזום להקטנת הסירוגיות, בניית שלד בנשירים- לינקולן T Y וכו זה ארבע ועוד כהנה וכהנה).
3. לגבי האם קר כרגע לגזום עתי פרי התשובה מורכבת מ:
3.1 יש עצים שכבר נגזמו (נתתי לדוגמא את הנשירים) וגם הדרים כבר גזמתי
3.2 בירוקי עד ( לדוגמא - מנגו אבוקדו,גויאבה חרוב וכו) לא הייתי נוגע כרגע ( היה צורך לגזום אחרי הפרי) אבל אם יש צורך כרגע לגזום יש להמתין עד
לירידת טמפ הלילה סביב אמצע מרץ.
3.3 דוגמא קטנה מהמציאות- אני מחזיק כמה כרמים חלק נגזמו ( במקומות הפחות קרים), במקומות הקרים הומלץ לי ע"י מדריך הגידול להמתין.
3.4 אני עומד לשתול 100 שתילי אורה גם שם הומלץ לי ע"י המשתלה היצרנית לחכות עוד שבועיים ( ואני מעריך שהם יודעים על מה הם מדברים.....)
זה נותן קצת מושג לגבי הכיוון.....
3.5 אנונה ??? אני גוזם חריף סביב מרץ ( בגובה 1.5 מטר בערך) בגלל גורמים שקשורים לחנטה,אור, ולהיווצרות הפרי בעיקר על ענפים חדשים.