גיזום בונסאי

תלתליפז

New member
גיזום בונסאי

אתמול ביקרתי במיני לטרון, והדבר היחיד שמצא חן בעיני שם, היה הגינון. (את הדגמים אני מעדיפה לראות בגדלים טבעיים במקומם הטבעי). הגינון מאוד מרהיב ומעוצב יפה, במיוחד שילובם של עצי בונסאי בין הדגמים כחלק מעיצוב הנוף המוקטן. שמתי לב שלמרות הגיזום של העצים , העלווה עדיין צפופה ומלאה והעצים שומרים על גובהם הנמוך. בבית יש לי הדס בונסאי . כשקניתי אותו הנוף היה מלא עלים וכמעט ולא ראו את הגבעולים. מאז הוא גדל, גזמתי אותו פה ושם כדי לקצר את הענפים שהתארכו, התוצאה שהתקבלה היא שיח ריק ואני לא מבחינה בהתחלות של לבלוב בענפים החשופים. מה אפשר לעשות על מנת "למלא" את העץ /שיח בעלים? (השיח מעוצב כעץ) אגב, העברתי אותו לעציץ גדול יותר, אולי שגיתי בזה? הרי בונסאי אמור להשאר במיכל קטן..

רוּפֵן

New member
או 'בונסאי או ש..לא.., צריך להחליט

הרעיון של בונסאי נלקח במקור, מעצים שנבטו על סלע עם מעט אדמה, בסביבה לחה. מישהו ראה כי העץ צומח, כי יש לו מינרלים ולחות, אך מאחר ומערכת השורשים, די מנוונת, גם התפתחות הענפים נראית בהתאם, ולמעשה, יש עץ "צמח" שדי תקוע במצב שלו בלי להתפתח הרבה.. מכאן התפתח הרעיון, לכיוון של "ציור" נופים אמיתיים מהטבע, אל הגינה הפרטית או על השולחן בבית, ע"י עיצוב עצים וסביב בצורה שתהיה דומה לחלוטין לנוף שבטבע. במקום הר - מחפשים סלע דומה. במקום יער ענק, מעצבים עץ מסויים שיתן את קוי המתאר של היער שבטבע.. וכו'.. הנושא פותח לממדים אדירים עם כל מיני אסכולות בכל רחבי העולם, מסין ויפן ועד ל.... אז.. הרעיון הוא, כלי רדוד, עם מעט אדמה וגיזום תכוף של שורשים וענפים כדי לשמור על צורה מבוקשת. במקביל, העץ/שיח, חייב להיות מדושן בהתאם, כי מערכת השורשים שלו, די מסכנה. אם את מעבירה עץ/שיח בונסאי לעציץ גדול, צריך לקחת בחשבון כי הוא הולך לעבור תהליך די ארוך של צימוח מחדש של שורשים, וחייבים לפנק אותו כדי לעודד צימוח זה..., עם מים ודשנים ושמש.. והרבה זהירות.. שלא יתפוס הלם מהמעבר החריף.

למעלה