גיור. מספר שאלות

stars blanket

New member
גיור. מספר שאלות

אני מניחה שרובכם עברתם את השלב הזה בחיים...משהו אמצע-סוף גיל ההתבגרות כשמתעוררות השאלות מהסוג של "מי אני", "מה אני", "לאן אני הולך ולמה"... גם אני, שאוטוטו מסיימת י"א תהיתי בהן לא פעם..כשלצד זה הראיה ותשומת הלב מתרחבים ואחד הדברים שנורא משכו אותי היו הנושא של הדת ובעיקר היהדות מה שהוביל אותי להחלטה עצמאית לעבור גיור. לא, אני לא נוצריה ולא משהו אחר...ולמען האמת אני לא יודעת מה אני אבל אני יודעת בביטחה שכשאני עוברת ליד בית כנסת או יושבת בשיעורי תנ"ך (כן, זה נשמע בנאלי משהו אני יודעת...) משהו שם מרגיש לי נכון ועם זה אף אחד לא יכול להתווכח איתי. למשפחתי או לי מעולם לא הייתה איזושהי זיק לדת ככה שחוץ מהתעניינות שלי (קיראה, אינטרנט וכדומה) אין לי הרבה כלים להבין לקראת מה אני הולכת. עקרונית, השאלה שלי היא לאן אני צריכה לפנות בבקשה לעבור גיור, בכלליות: מהו התהליך עצמו? מה עלול להוות בעיה בתהליך? תודה מראש למגיבים.

אופירA

New member
מנהל
למה לעבור גיור, אם אינך גויה?

אם אמך יהודייה - אין שום דרך וסיבה לעבור גיור. אם אמך גויה - וברצונך לעבור גיור, תוכלי לעבור תהליך כזה - לאחר שיתברר שרצונך שלם ומלא. את ההרגשה שאת מתארת משיעורי התנ"ך ומההליכה ליד ביה"כ וכו' - אני מכירה היטב היטב, וכן את ההרגשה של הנכון הפנימי שאי אפשר להתווכח איתו. נותרה השאלה מדוע את רוצה לעבור גיור, כאשר את טוענת שאינך נוצריה ואינך משהו אחר - כלומר, אפשר להבין מדברייך שאינך גויה. ייתכן שאינך מבינה שמהות של יהודי קיימת גם כאשר אין ליהודי שמץ ומושג על הדת היהודית, ואין למשפחתו ולכל האנשים שהוא שייך אליהם שום זיקה ליהדות - כפי שהדברים הם אצלך. יהודי הוא יהודי, וחוסר הידיעה הזו אינה מפקיעה אותו ממהות היהודי, אלא מגדירה אותו כ"תינוק שנשבה" - משל לתינוק שנפל בשבי בין הגויים, ואינו מכיר את הוריו ואת דתו, ומחונך מילדותו בין הגויים עפ"י אמונתם ודתם. ברור שהתינוק אינו יודע דבר וחצי דבר על זהותו המקורית, אך גם ברור באותה מידה, שהוא בנם של הוריו, ולכן שייך אליהם ולאמונתם ודתם - גם אם לא יימצאו אותו עד יום מותו, והוא יחיה בין שוביו כל ימי חייו. כך שאם תבהירי עניין זה (האם את גויה או יהודיה שאינה מכירה כלל את היהדות) - נוכל לענות לך לגבי התהליך, הבעיות וכו'.

stars blanket

New member
תשובות...

הנושא של ערך הנשמה וההתפתחות הרוחנית והאישית הוא מאוד חשוב לי וכפי שכבר הסברתי קודם, מצאתי את החיבור הזה דרך הדת. אני רוצה ללכת לבית כנסת ואני רוצה לדעת מה לקרוא בסידור. אני רוצה לשמור מצוות.. (או לפחות מה שאני יכולה) ולדעת איך לשמור אותן נכון. אמרו לי כבר שבמצב שלי, הגיוני יותר היה ללכת לשיעורי תורה רגילים ולא לאולפנה גיור וללמוד את הדברים, אבל לא ככה אני רוצה! הרי איזה משמעות או שמה נאמר 'אמת' תהיה לבקיעות הזאת בעינייני תורה, מוסר וכו' אם אני לא באמת יהודיה כשרה ע"פ ההלכה?.. העניין הוא שטוהר הדברים מאוד חשוב לי, אני רוצה להיות יהודיה שמכירה בעצמה כיהודיה ומכירים בה כיהודיה ודי קשה לי עכשיו כי אני לבד בתהליך..לכן גם פניתי אליכם. ונ.ב אימי אינה יהודיה... הסיפור של המשפחות המתבוללות ונישואי התערובת בברה"מ זה בערך הסיפור של משפחתי.

למעלה