גיור לאריתראי

lior546545

New member
גיור לאריתראי

שלום,
יש לי שאלה מאוד קשה,
יש לנו במשרד עובד נקיון שהוא פליט מאריתריה,
איכשהו התחלנו לדבר ומאוד התחברנו ובהתחלה בכלל הייתי בהלם שיש לנו על מה לדבר,
הוא בחור מקסים, עובד מאוד קשה, חכם ואינטליגנטי,
כמובן הייתי עם הרבה דעות קדומות אבל הכל התפוגג אחרי כמה שיחות איתו.
השאלה שרציתי לשאול היא כזאת:
האם הוא יכול להתגייר?
הוא מאוד אוהב את ישראל ואסיר תודה שקיבל כאן מקלט,
אני חושב שאם היה יכול להשאר כאן בתור יהודי - זה היה עושה אותו הבן אדם הכי מאושר בעולם.
הוא באמת בחור טוב, אני פשוט יודע את זה... גם אם אני מסתמך על חברות יחסית קצרה איתו...
אז זאת השאלה שלי שהוא ביקש לשאול כי הוא עדיין לא יודע טוב עברית:
האם פליט מאריתריה יכול להתגייר.
אני יודע שהיפותטית ברור שהוא יכול,
השאלה מה קורה במציאות?
תודה מראש.
ליאור.

אופירA

New member
מנהל
למה הכוונה "מה קורה במציאות?"

אתה שואל אם במציאות קיבלו לגיור פליט אריתראי או שדחו אותו?

אין קשר בין המציאות לבין השאלה אם מותר לפליט אריתראי להתגייר, כי המציאות תלויה במקרים עצמם שפנו בפועל (אם בכלל), ולא ברשות שהיהדות נותנת לזה או אחר להתגייר או ביחס של המגיירים בפועל למתגיירים מסוגים שונים.

אז אם עד כה לא פנו פליטים אריתראיים בבקשה להתגייר, זה לא אומר שלא מקבלים פליטים אריתראיים.
ואם עד כה פנו פליטים אריתראיים אך נידחו כולם - זה לא אומר שלא מקבלים פליטים אריתראיים. מן הסתם שכל מקרה לא התאים, בעיקר בגלל מטרה לא מתאימה להתגייר.
סביר שאם פליט אוהב את ישראל ואסיר תודה שקיבל כאן מקלט, וחושב שלהיות יהודי ישאיר אותו כאן ויעשה אותו הכי מאושר בעולם - זו לא סיבה מתאימה להתגייר. הוא בכלל לא מבין מה זה להיות יהודי, הוא פשוט יודע שאם יהיה יהודי יוכל להישאר כאן...
גם פליט שהוא בחור טוב ובגלל זה מבקש להתגייר - אין כאן סיבה אמיתית להתגייר, וסביר שיידחו אותו.

אז בהחלט פליט יכול להתגייר, אבל במציאות תלוי למה הוא רוצה להתגייר. ואם הסיבה לא ראויה - אז ידחו אותו, ולא בגלל שהוא פליט אריתראי. יתכן שיידחו את כל הפליטים האריתראיים, לא בגלל היותם פליטים או אריתראיים, אלא בגלל שמעצם היותם כאלה, סיבת כולם להתגייר לא תהיה נכונה בכלל.
אם פליט אריתראי יראה סיבה אמיתית להתגייר - הוא לא יידחה.

lior546545

New member
תודה על התשובה, יש לי עוד שאה ברשותך

השאלה היא מה יכולה להיות הסיבה האמיתית להתגייר?
אני לא שואל בשביל להכין אותו, פשוט אולי יש לו כבר את הסיבה האמיתית הזאת רק בגלל שפה הוא פשוט לא ממש יכול לנסח אותה כרגע...

אופירA

New member
מנהל
אתה יודע מה זה יהודי?

הסיבה האמיתית להתגייר היא לרצות להיות יהודי.
וכדי לרצות להיות יהודי באמת, צריך לדעת מה זה יהודי...

יהודי הוא בן העם הנבחר של הקב"ה. הקב"ה עשה, עושה ויעשה את כל המעשים. הוא המנכ"ל של העולם. שום דבר לא נעשה בלעדיו.
לעם הנבחר יש הרבה חובות. כעם הוא צריך לקיים 613 מצוות שהקב"ה ציווה, וכל אחד בעם הזה ערב עבור זולתו.
יהודי חייב לקיים את כל המצוות שהוא מצווה בהן. ולפני שלמד אותן, הוא צריך להסכים להתחייב בהן, כיהודי.
אם הוא לא מעוניין לקיים את המצוות, אלא רוצה להיות "יהודי חילוני" או "מקיים מצוות חלקי" - אין גיור.

יהודי שלא מקיים את המצוות שהוא חייב בהן, זוכה לענישה חזקה הרבה הרבה יותר מאשר גוי, שאינו חייב במצוות. לכן לגוי עדיף להישאר גוי, אם רצונו לחסוך לעצמו עונשים קשים מול רבש"ע.

lior546545

New member
לא יודעת?!

נו ברור שהוא רוצה לשמור מצוות, אבל עדיין הוא צריך לדעת מה העונש? לא?
אחרת איך אפשר לשקול את כל הבעד והנגד?
אם העונש ממש קשה, אז אולי זה לא שווה את הסיכון, כי צריך הרבה כוחות נפשיים בשביל לשמור כל המצוות...
ואם הוא לא ישמור את כל ה-613, ואם זה יהיה 612 או 605 - אז מה העונש?
אם הקב"ה הוא המנכ"ל והיהודים הם נניח המנהלים והגוים הם העובדים הזוטרים, אז ברור שלמנהלים יש יותר אחריות ולכל מנהל ברור מה ההשלכות של חוסר מקצועיות שלו.
אז זה אותו הדבר, הבחור רוצה להיות מנהל, הוא יודע שבתור מנהל יש כמה הטבות ובונוסים, אבל הוא חייב גם לדעת מה קורה איתו אם הוא לא מצליח בתפקיד שלו,
מה ההשלכות?

אופירA

New member
מנהל
לא יודעת! כן, לא יודעת מי הכי קשה!

יש כמה קשים, ואני לא יודעת מי הכי.
אני נולדתי יהודיה, אז אין לי ברירה. ממילא לא משנה לי מה העונש הכי קשה ומה פחות קשה...
נורא חשוב לך, אז תחכה לתשובות של אחרים שיודעים.

למה ברור לך שהוא רוצה לשמור מצוות? איזה אריתראי מכיר אדם שומר מצוות קלה כבחמורה? מניין לאריתראי שיהודי הוא יכול להיות רק בתנאי של שמירת מצוות קלה כבחמורה?
אם הוא רוצה לשמור את המצוות ולנהל חיים של תורה (באמת?), אז שיילך לבית הדין, והם יבהירו לו מה לא כדאי לו ולמה ואז הוא יוכל לעשות את החשבון שלו.

אני לא מנהלת חשבונות של הקב"ה, אז אין לי אינדיקציה לגבי מה יקרה לו אם הוא יעשה ככה ואם הוא יעשה ככה. לכל מצווה יש השכר והעונש שלה. צריך לשבת וללמוד.
אני לא יודעת את כל הרווחים וההפסדים של כל מצווה ומצווה. אין היום יהודי שחייב ב-613, כי אין בית מקדש, וגם כשיש בית מקדש יש מצוות שהן רק של כהנים, או רק של המלך.

כשעם ישראל עוד לא היה ממלכת כהנים, כלומר "מנהל", אלא הודיעו לו שהוא יכול להיבחר להיות ממלכת כהנים, אז הוא אמר: נעשה ונשמע. כלומר הוא אמר שהגם שהוא לא יודע מה המצוות ומה השכר ומה העונש, כיוון שהוא יודע מי הקב"ה המצווה, אזי הוא מתחייב לעשות כל מה שילמדו אותו.
גם הגר לא צריך לדעת כל דבר ודבר לפני החלטתו להתגייר. הוא צריך להבין את העיקרון, להבין מי המנכ"ל.
למה אתה שואל כל כך הרבה פרטים משונים? למה אתה לא מתמקד בעיקרון? ובכלל, אתה עובד בשבילו? או שאתה מברר בשביל עצמך.

מנהל לא צריך לברר מה קורה אם הוא לא מצליח בתפקיד שלו. קודם הוא צריך לברר אם בכלל הוא יכול לעבוד כמנהל אצל המנכ"ל. אם הוא יכול, אז שימשיך לברר מה שהוא עוד לא בירר. אבל אם הוא בכלל לא יכול, מה הוא קופץ קדימה? הוא יודע מי המנכ"ל? מה היא כעיקרון העבודה? מי הסביר לו, אתה, שבעצמך לא יודע?

lior546545

New member
אני חייב להגיד ש

אני חייב להגיד שככל שאני מעמיק בזה יותר, אני חושב שלא כדאי לו להכנס לכל זה...
זה לא שווה את זה...
גם הלב שלי אומר שזה פשוט לא נכון מה שאת אומרת,
מה זה "עם של מנהלים"? זה כמו להגיד עם של אדונים, וכבר היה בעבר עם אחד שרצה להיות העם של אדונים והמנהלים,
אני אפילו מתבייש לספר לו את הדברים האלה כי זה קצת מביך...
איך בדיוק אני אגיד לו את זה?
תראה חמוד, אנחנו היהודים, אנחנו העם של מנהלים ואתה וכל שאר הגוים, אתם העובדים הזוטרים... נו באמת...
בקיצור, תודה רבה, אבל אני לא אעזור לו להפוך להיות יהודי זה בטוח...
אם ירצה, שיעשה את זה לבד...
לילה טוב.

אופירA

New member
מנהל
נכון, לא כדאי לו.

ולא מדובר על מנהלים, אלא ממלכת כוהנים.
לא מנהלים אלא אחראיים. נבחרים, ועד בית כזה.

אתה לא צריך להסביר למישהו אחר מה שאתה לא מבין בעצמך. אתה יכול להגיד שאתה לא יודע.
וללמוד, אם אתה רוצה לדעת.

יוסףל

New member
הגיור של האריתראי

בס"ד
נכון שהם נחמדים. לא תחנם נאמר על שבעת העמים. אבל המטרה שלו אינה בגלל אהבת היהדות אלא לצורך שלוה ורוגע ופרנסה טובה.
אם הוא היה אפילו למשל יותר בהיר כמו תימני כבר לא היו מקבלים אותו לעבודה. לדאבוננו זו מציאות. ומטרתו אינה גיור אמיתי אלא כפי שציינתי שלוה רוגע והעיקר פרנסה טובה עקב היותו אריתראי. השפה אינה מהווה מכשול אפשר ללמוד עברית באולפן.

יוסףל

New member
איך אתה יודע?......(לליאור)

בס"ד
אני רואה אותם מדי יום בפתח תקוה בכיכר המייסדים(שוק עבדים) וליד משרד הפנים באזור המדרחוב מתנהגים בשקט מופתי שאינו אופייני לישראלים ומחכים בשקט ובנימוס שיקחו אותם לעבודה. חוץ מזה אין לי קשר איתם.

אופירA

New member
מנהל
נכון, רק האלוקים יראה ללבב. וכל מקרה לגופו

אבל מהיכרות באופן כללי עם העם הזה, שרובו נוצרים ומיעוטו מוסלמים, אין שם תופעה של אנשים שמחפשים יהדות מהמקום הרוחני. וכן יש שם תופעה רחבה של אנשים שמחפשים מדינת ישראל מהמקום של הנוחיות החומרית.
לכן מצפים שאריתראי מצוי לא יבין כלום ברוחניות של היהדות, ויסתכל על היהדות רק כעל מוטיב שמזכה באזרחות במדינת ישראל.
ואם הוא במקרה אריתראי לא מצוי בעליל - הוא צריך להוכיח זאת היטב, ולשם כך הוא צריך שפה עשירה כלשהי, כדי שיוכל להתבטא.

נתן גמדזה מסוואזילנד, שהיה בן המלך במדינה זו, הוא הכושי היחיד ששמענו לאחרונה שהתגייר כדת וכהלכה, עקב היכרות רחבה מאוד עם היהדות ורצון עז להשתייך למקום הרוחני הזה שהיהדות מייצגת. מדובר באדם משכיל מאוד, השולט שליטה מוחלטת בהמון שפות, ואת היכרותו עם היהדות עשה בלימודיו האקדמיים באירופה.
עוד לא נשמע שהיה אריתראי מסוג זה. אפילו מגפת הכדורסלנים השחורים שהתגיירו ברמה אינפלציונית בתקופה מסוימת בעבר, לא היתה לשם שמיים, אלא לשם אינטרסים בספורט הישראלי וכד'.
לכן אריתראי שרוצה להוכיח שהאינטרסים שלו הם לגמרי לשם שמיים - קודם שיבין מה זה בכלל "לשם שמיים", ודבר שני, שיוכיח היטב את כוונתו.

יוסףל

New member
אני לא יודע,איך אפשר.....(לליאור)

בס"ד
ברור שרק הקב"ה יודע תעלומות אבל אנו אומרים ג"פ ביום אתה חונן לאדם דעת.אולם בכל מקרה של גיור לא חשוב אריתראי או אינדונזי בית הדין חוקר את מטרת רצון הגיור.כי בהרבה מקרים הם מתאהבים ביהודיות ואין בדעתם כלל להתגייר ולשמור תרי"ג מצוות.

למעלה