גיוס צוות

CracKPoT

New member
גיוס צוות

אז ככה, אני הבעלים של מה שאני מקווה יהיה חברת משחקי מחשב יותר טובה מיוביסופט (שאם אתם לא יודעים מנסה להשתלט על האינטרנט ביחד עם שאר ענקי המחשבים, אם אתם רוצים לקרוא יותר אז תרשמו ביוטיוב WTF is SOPA זה מסביר מה קורה עכשיו)אבל זה לא קשור, אני מחפש אנשים שיעבדו איתי על משחק חדש, הז'אנר הוא גוף שלישי, אני מחפש מעצב מודלים(ממדל) בבלנדר, מתכנת, ומישהו שעושה ב-jME3 שיוכל ללמד אותי וגם לקדד ביחד איתי. אם רוצים פרטים בבקשה לבקש ואני יעשה את מיטב יכולתי.

Brusi

New member
גיוס צוות

בפרופיל שלך כתוב שאתה בן 16. כל הכבוד שאתה כבר בעלים של חברה עם כל כך הרבה פוטנציאל! יש לך אתר לחברה, בו אוכל לראות דברים שעשיתם? אני מתכנת, אז אולי אוכל להיות חלק מהצוות. באיזו פלטפורמה אתה בונה את המשחק? מה דרישות הכישורים והידע שאתה צריך בתחום התכנות? אמרת שהמשחק הוא מז'אנר גוף שלישי... מדובר בפעולה? בלשות? פלטפורמה? פאזל? מה תחום השכר שאתה מציע? והאם התשלום הוא חודשי או באחוזים ממכירות עתידיות? אני סטודנט ואני באמת צריך כסף, אבל זו בטח לא בעיה בשביל חברה שהולכת להיות כל כך גדולה... באיזו דרך אתה מפיץ את המשחק? האם הרווח הוא ממכירות בלבד או ממנגנון גבייה אחר? (כמו תשלום חודשי או goods וכאלה) מה הכישורים שלך, ואיזה חלק אתה לוקח בפיתוח המשחק?

CracKPoT

New member
גיוס צוות

אוקיי אז ככה, אין אתר, זה המשחק הראשון שאני עושה אני בונה את המשחק למחשב, אני צריך מישהו שמבין ב-Java ובעיקר ב- jME3 המנוע משחק, מדובר במשחק מז'אנר די חדש (לדעתי), הרשה לי לתקן את עצמי המשחק הוא די גוף ראשון אסטרטגיה עם יכולת לשלוט במבנים יחידות וכ'ו אבל עדיין עם היכולת להיות קרוב לאקשן ולמקום. כמו שאמרתי מקודם, זה המשחק הראשון שאני עושה אז כרגע אין שכר, אני מתחנן להפיץ את המשחק דרך Steam הרווח הוא דרך מכירות כרגע אם החברה באמת תתפתח למשהו גדול כמובן שיהיו דברים נוספים כמו תשלום חודשי וכ'ו. הכישורים שלי זה Java אני לוקח חלק בתיכנות ובפיתוח של המשחק עצמו, אני מפקח על המידול של הדמויות. אתה צריך להבין שזה משחק ראשון אז עד שהוא לא יסתיים לא יהיה ממש תשלום, אבל ברגע שהוא ייצא התשלום מחולק בין חברי הצוות.

Brusi

New member
האם עלה בדעתך

לנסות להתחיל בפרוייקטים פשוטים יותר, לפני שאתה "קופץ למים" עם פרוייקט בכזה היקף גדול? כל הכבוד שאתה חושב בגדול, אבל חשוב שיהיה לך את הידע ואת הכלים להתמודד עם כזה פרוייקט. קשה מאוד להחזיק צוות עובד, בעיקר אם אין לך את הכסף לשלם להם על זה. צריך יותר מרעיון מקורי בשביל ליצור משחק ברמה מספיק גבוהה בשביל להגיע ל-Steam, וגם להימכר שם... חשבת להתחיל ממשחקי פלאש? אולי אפליקציות סלולריות? פשוט אם תיכנס לפרוייקט שהוא גדול עליך, שבסוף ייפול, אז זה יהיה בזבוז זמן רציני שלך ושל כל המשתתפים בפרוייקט. אני ממליץ לך לצבור ניסיון, הן בצד הטכני (תכנות ובניית תוכנה), הן בניהול בני אדם (שזה אולי הכי חשוב בשביל מה שאתה מצפה) והן בעיצוב משחק - גם הצד ה"משחקי" וגם הצד הגרפי. שניהם מאוד מאוד חשובים, וחוויית המשחק מושפעת מהם המון - גם מישהו שהוא ספץ בג'אווה ובכל מנוע בעולם, לא יוכל ליצור משחק מוצלח אם לא יהיה לו את היכולות האלה (אפילו אם היה לו רעיון מצויין). אני בגילך כבר בניתי משחקים, King Pong II הוא אחד מהם. הוא לא משחק מקצועי בצורה יוצאת דופן, ובטח שלא היה מגיע ל-Steam, אבל התהליך של העבודה עליו לימד אותי המון, גם בניהול אנשים, גם בללמוד איך אנשים מגיבים למשחק, וגם בלהביא משחק מרמת הרעיון לרמת הביצוע. אבל המשחק הגיע לוואלה, ולנענע (אתה מוזמן לחפש אותו שם) ולגופ (זה היה ביג דיל באותה תקופה! גופ היה ה-אתר! הוא עוד קיים? *בודק* כן, הוא לא השתנה) לא הרווחתי מהמשחק אגורה שחוקה, ואפילו הוצאתי עליו כמה דולרים פה ושם, אבל המשחק תרם לי ממש המון. בפרוייקטים שהגיעו אחריו כבר היו הכנסות. שורה תחתונה - אני ממליץ בחום לצבור ניסיון לפני שקופצים למים. אתה תראה גם הרבה יותר שיתוף פעולה (ופחות אנשים שצוחקים עליך) אם יהיה לך ניסיון מוכח. זמן של אנשים הוא משאב יקר, אם אתה רוצה שיתוף פעולה אתה חייב לגרום להם להאמין שאתה לא הולך לבזבז להם אותו. ושיהיה בהצלחה :)

De-Panther

New member
אתה יודע כמה חסמים יש לך כדי להפיץ משחק דרך..

סטים? יצא לך לדבר על זה עם מישהו שהפיץ דרכם משחק? ומה הסיכוי לדעתך שעל המשחק הראשון שאתה מפתח הוא יהיה ברמה מספיקה בשביל להכנס לשם? יש לי חבר ששני משחקים שהוא עבד עליהם הגיעו לשם. זה היה אחרי שנים של עבודה, ולבנאדם ולצוות יש ניסיון של שנים בפיתוח משחקים(הם פיתחו המון משחקים לפני זה). וגם המשחקים האלה, לא ישר נכנסו לסטים, לקח זמן עד שהם הגיעו לרמה מספקת ועד שסטים קיבלו אותם. תתחיל מהבסיס ותתקדם הלאה: תלמד קצת עיצוב משחק(הרי אתה רוצה לתכנן את המשחק, אז תלמד איך בונים את התוכן שלו, תלמד לכתוב מסמך עיצוב נורמלי שיהיה מובן לאנשים ויסביר כל דבר קטן שאתה רוצה לעשות במשחק). תלמד לפתח משחקים קטנים(טטריס, שובר קירות, ספייס אינביידרס) ותתקדם משם הלאה. בנוסף, נראה שאתה קופץ מאוד רחוק - jME הוא לא המנוע הכי ידידותי שיכול להיות(בלשון המעטה), יש כאן מישהו בפורום שיצא לו לעבוד איתו ולעשות בו כמה דברים נחמדים, אבל גם הוא בסוף עבר למנועים אחרים. תחפש כלים שיותר קל לעבוד איתם. בעיקר אם אתה לא יודע לתכנת(זה מה שנראה מההודעה הראשונה שלך). ובסוף, תחשוב אם אתה היית במקום מישהו אחר עכשיו, האם היית קופץ על ההצעה שלך. נניח והיית מתכנת משחקים עם ידע מתאים, והיית רוצה לעבוד עכשיו ולהרויח כסף - האם ההצעה הזו הייתה רלוונטית לגביך? או שהיית מתכנת שכן מחפש להשקיע במיזם - האם המיזם הזה נראה היה לך רציני? כמה זמן אתה חושב שיקח לך לפתח משחק כזה? אני בנאדם יחסית אופטימי. ואני בנאדם שמאוד אוהב לחלום ולהסחף עם החלומות שלו(הוצאתי בחודשים האחרונים כמה עשרות אלפים על מיזם משלי). אבל נראה לי שכבר יצאת משמי כדור הארץ ותכף תגיע לאיזשהו כוכב בקצה השני של היקום. כדאי שתחזור לקרקע של כדור הארץ.

עוד הערה קטנה מהצד שלי

ושוב - לא כדי לקלקל רעיונות, אלא כדי לגרום לך לחשוב על רעיונות ברי ביצוע. נשמע לי שאין לך תקציב לא לשלם שכר ולא לעורך דין. משמעות הדבר היא שכל מי שיעבוד איתך יהיה הבעלים של היצירה הרלוונטית שהוא יצור (קוד, עיצוב, טקסט, תסריט, מוסיקה וכדומה). כלומר, המשחק לא יהיה "שלך" אלא יתחלקו בו יוצרים רבים בבעלות בזכויות שבו. אם לא תסדיר מראש את מערך הזכויות - אני לא רואה איך אתה מצליח לשווק בהסכמה עם כל בעלי הזכויות משחק כזה. שווה להבין את השטח בו אתה נמצא לא רק מבחינת תכנות משחקים (על זה כבר ידברו איתך) אלא גם מבחינה מסחרית (איך מחזיקים סטודיו ומנהלים צוות) ומשפטית. שיהיה בהצלחה

De-Panther

New member
אני אשמח אם תחזור להשתתף בפורום מעבר ללפרסם..

קישורים מהבלוג שלך

גם אני אשמח

אני כל יום או יומיים נכנס ובודק על מה להגיב, או אם יש לי מה לומר. ואני מזמן לא ראיתי משהו שהיה חשוב להגיב עליו. עכשיו כשהעלית את זה ניסיתי להבין למה. הסתכלתי על ההודעות בעמוד הראשי, וראיתי יוניטי שזה פשוט לא תחום שאני מתעסק בו כרגע, ראיתי הודעה של godmoney שהוא חבר שדיברתי איתו גם בסקייפ, ראיתי את ההודעה שלך על להיות קודם בני אדם, שכבר קראתי על הנושא הזה קודם לכן במקום אחר, וראיתי גם הודעה שהגבתי עליה לפני שבועיים שעדין בעמוד הזה. אני אשמח להגיב אם יהיה על מה, אני אשמח להגיד כשיש לי מה להגיד אם יהיה למי.

Brusi

New member
אני מסכים שכדאי לשמור על הפורום ענייני

ולא פרסומי, אבל במצבנו כל קוץ במדבר הוא פרח, גם אם הוא קישור, וגם אם הוא אינטרסנטי... אז לא הייתי "עומד על המשמר" יותר מדי בקטע הזה.. אלא אם כן התכוונת למה שאמרת פשוטו כמשמעו, ואין לך בעיה עם פרסום קישורים מהבלוג, אלא רק שהיית רוצה שמר שפי ישתתף בפורום יותר, ואם ככה אני מסכים בלי קשר :)

De-Panther

New member

lidor323

New member
מעריץ אותך על התגובה הזאת..

אם בכזו תגובה הייתי נתקל כשאני הייתי כזה :) באמת כל הכבוד !

pulse11

New member
אחלה שם CRACKPOT.

אבל לא בטוח שהייתי הולך עם יזם בשם כזה...

למעלה