גיוס לצה"ל

GreatGTM

New member
גיוס לצה"ל

אקדים ואומר שאני הולך להתגייס לצה"ל תוך שנה לכל היותר. בכל מקרה, תהיתי מה אתם חושבים על צה"ל/צג"ל או צבא בכיבוש/ההתקפה לישראל, תלוי את מי אתם שואלים. צריך להתגייס? אם כן/לא, למה? כמדומני, גם לשמאל הרדיקלי וגם לימין הרדיקלי יש בעיה עם צה"ל. האם אתם חושבים שיהיה יותר קל להביא לשינוי מחוץ למערכת? ושאלה לימין המסרב: בניגוד לשמאל אתם כן רוצים שצה"ל ישמור על האחזויות, לא? אז איך זה מתיישב עם הסרבנות? זהו, פחות או יותר, בטח יהיו לי עוד שאלות כשתענו. נ"ב: פירסמתי את זה גם בפורום מולדת ואקטואליה לנוער אם זה נראה לכם מוכר במקרה...

"צריך" לעשות מה שאתה מאמין בו

יש הבדל מהותי בין סירוב לשרת על בסיס פציפיסטי או אי נכונות לקחת חלק בדיכוי של עם אחר, לבין סירוב לשרת בגלל שאינך רוצה להפסיק את אדנות המתנחלים. אם אתה מתלבט בנוגע לסירוב לשירות מהסיבה הראשונה שציינתי, נוכל לתת לך דיעות לכאן ולכאן בנושא, אך הנכונות צריכה להיות שלך - זה תהליך עם השלכות לא פשוטות. אם אתה מתלבט, לעומת זאת, מהסיבה השנייה שפירטתי - אני לא בטוח שתמצא כאן הצדקות.

ערב רב

New member
גם את טילי החץ מפעילים חיילים

וזו בעיה להגיד לך לסרב להפעילם. מצד שני, כרגע יש לצג"ל מספיק מפעילי חץ בפועל ובכח וגם סירוב להתגייס של רבבות חיילים לא ישנה זאת. האחזויות? אתה עושה צחוק? בתוך שנתיים לא יהיו שום האחזויות ובשנתיים הקרובות המשימה העיקרית של כל החיילים ביש"ע תהיה להצר את צעדי המתנחלים, לבלוש אחריהם, להתעמר בהם ולהתכונן נפשית ופיזית לגירוש. אז תוציא את תיאוריית השמירה מהראש שלך. יחד עם זאת, קח בחשבון שאם מה שאתה מחפש זה 'שינוי' אז ייתכן והכיוון המיטבי הוא סירוב מוצהר להתגייס שיעלה לך באי אלו חודשים בכלא, אך ילווה בהדים תשקורתיים גדולים (אם כי, כמובן, פחותים בהרבה משזכו להם סרבני השמאל הקיצוני). יש לציין שעל אף כל הפקה-פקה נגד צג"ל בשנה האחרונה עוד לא נמצא אפילו אדם אחד שסרב בפומבי להתגייס אליו בשל הגירוש והיה מוכן לשלם על כך את המחיר. אולי אתה תהיה הראשון, אולי לא.

GreatGTM

New member
הבהרה

אני מתגייס בכל מקרה. רק רציתי לשמוע מה דעתכם על הגיוס, למה להתגייס או למה לסרב.

croovy

New member
../images/Emo204.gif סלחו לי על הבורות:

צג"ל? [ג' זה גירוש?]

Fleddermaus

New member
צג"ל:

צג"ל: צבא הגירוש לישראל, כינוי לגנאי לצה"ל שאחרי ההתנתקות. (מתוך: לקסיקון הדמגוגיה הישראלי).

GreatGTM

New member
הקפצה

בשביל לשמוע את ערב רב פירסמתי את ההודעה גם בפורום מולדת ובקומונה של חי"ל, לפה באתי בשביל לשמוע מה יש למרצ להגיד...

למעלה