קיבלתי תאריך גיוס למרץ 2006, ואני חולה אפילפסיה. הצבא עדיין לא יודע על זה.. אני מתלבט באיזה תחום לעסוק, אני אישית מעדיף את תחומי המחשבים, צילום, טכנולוגיה, מערך לוגיסטי, מוזיקה או יחידת הכלבנים. אילו תפקידים תוכלו להציע לי בהתאם לתחומי ההתעניינות שלי? תודה מראש..
הטיפול הרפואי בצבא היום , מאוד מסורבל ומתיש. אם אתה מתנדב , אתה עם מדים, וטיפול רפואי בקופת חולים, ומראש ללא תפקידים , ללא טירונות,השאלה לגבי קורסים ותפקידים. אולי רק שנתיים. אני יכול לברר, אבל בשבוע הבא.
איתי בטירונות של 2 חולים שלא סיפרו לצבא, ולא התחשבו בהם ולא קיבלו את ההקלות המתאימות ואחד מהם קיבל התקף בגלל שהעירו אותי מתוך שינה והצבא הוציא אותו... אז למען בריאותך וגיוסך ספר להם! דבר נוסף לצערי בצבא לא אתה קובע לאן תגיע. יחדת הכלבנים (עוקץ) לא תוכל להגיע מפני שזהוי יחידה קרבית לכל דבר.. פרופיל גבוה - זוהי יחידה מובחרת, לא תוכל להשתבץ בתור לוחם. בחיל האוויר יש תפקיד שניקרא כלבן שהוא אחראי על כלבי גדר השומרים על הבסיס שזה דבר אחר לגמרי בהצלחה, ושפשוף נעים!!!
אני ממליצה בחום שתשב ותדבר עם ההורים שלך האם לספר לצבא או לא... והכי חשוב תתיעץ עם נוירולוג... יכול להיות שהאפילפסיה שיש לך קלה ולכן ההטבות שניתנות לחולים לא עקרוניות לך.. אם אתה מאוזן ולא סבלת מהתקפים בזמן האחרון אני לא רואה סיבה שלא תתגייס כרגיל.. ואני מכירה מישהו שלא סיפר לצבא ועכשיו הוא משוחרר והוא שירת ביחידה קרבית ובאמצע אימון הוא קיבל התקף. ואז לקחו אותו לאישפוז הוא עבר ועדה הורידו לו את הפרופיל ל 72 והוא המשיך לשרת ביחידה שלו. הוא סיפר לי שאם אתה חייל שטוב למערכת המערכת תלחץ על הגורמים הנכונים על מנת שתמשיך לשרת. והוא אמר שיש כאלה שברגע שמגלים מעיפים אותם ישר. הכל תלוי עד כמה אתה טוב ומועיל ליחידה... לפחות כך הוא טען... הכל תלוי במי אתה ואיפה... בקיצר סיפורים על אנשים שסיפרו ולא סיפרו יש בכמויות. היחיד שיענה לך תשובה אמיתית הוא הנוירולוג... בכל אופן בהצלחה!!
גם אם הוא מאוזן, בכדי לקבל את התרופות מהצבא - הוא חייב לדווח! ובכדי לקבל שיבוץ טוב לא ממולץ להתגייס לקרבי, לקבל התקף ואז לחזור ליחידה בתפקיד אחר. חוץ מזה מבחינה בריאותית זה לא טוב, לא רק השיבוץ. יש אנשים שמאוזנים ומצבם מצויין ובצבא, בעיקר בטירונות כל כך קשה לשמר מסגרת נוחה לחולה אפילפסיה בעיקר אם הוא לא דיווח עליה ולא יקבל הקלות. יתכן ואני מגזים והוא באמת לא צריך את ההקלות האלה כמו השינה והכל.. אבל אני עדיין חושב שהוא חייב לדווח.
האמת שעדיין לא גיבשתי דעה מוחלטת לגבי הצבא... מצד אחד אני מסכימה איתך, מצד שני אני חושבת שיש הרבה חלי אפילפסיה שאין שום בעיה לגייס אותם אבל בגלל שהמערכת היא גדולה והיא לא יכולה להתייחס ספציפי לכל אחד היא החליטה שרק שנתיים בלי התקפים מתגייסים. וזאת החלטה גורפת לכל חולי האפילפסיה ולא משנה אם הנוירולוג שלהם אמר שאין בעיה שהוא לא יישן לילה שלם מבחינת הצבא זה לא משנה, הם לא ייתיחסו לזה, הם מקובעים לשבלונת תנאי הקבלה שהם הציבו. (ושלא תבין אותי לא נכון, אני מאוד תומכת בצבא. אני מחכה להתגייס אני מאמינה שזאת חובה של כל אזרח במדינה להתגייס...פשוט חבל לי שככה היחס לחולי אפילפסיה...) בכל אופן,שיהיה לכם סופשבוע מקסים!
הצבא זה אנחנו, רק יש מרחק ביננו, וצריך לקרב את הצבא אלינו ע"י שינוי נוהלי הצבא(השבלונות), והתאמתו אלינו. הוא חיב לעשות את זה כי מדובר בתופעה נפוצה , במיספרים גדולים של מתגיסים והורים. ולמזלנו חסר לצבא כח אדם. כן , אפשר לשנות.
אתה מלש"ב מה זה אומר לשכת גיוס אחראים עליך מה שזה אומר שכל מה שקשור אליך אתה חייב ומחוייב לספר להם לטוב או לרע , לגבי הגיוס שלך השאלה היא כמה זמן לא היו לך התקפים וכמה לא יהיו לך התקפים עד לגיוס במידה ולא יהיו לך התקפים עד לגיוס תתגייס כרגיל במידה ויהיו לך התקפים במשך השנה שלפני הגיוס אתה בבעיה רצינית תצטרך להמתין שנה ללא התקפים וזה פרוצדורה מאוד לא נעימה להמתין להם אני מראש הייתי ממליץ לך אם אתה לא רואה את עצמך בצבא לא להתגייס להמשיך ללמוד וכו'..במילא לחולי אפילפסיה לא מתיחסים מי יודע מה בצבא ובטח ובטח שאתה יוצא לאחר שירות הצבאי לשוק העבודה שוק העבודה גם לא מסתכל בעין יפה אז תלמד מהנסיון של האחרים תמשיך ללמוד או לעבוד זו דעתי
בלשכת גיוס על האפילפסיה כדי שלא יהיו לך אי נעימויות מאוחר יותר. ויקבעו לך מראש פרופיל יותר נמוך שזה לא צריך להפריע לך. ולתחומים שאתה רוצה אינני חושבת שזה בכלל יפריע כי הם לא קרביים שדורשים פרופיל גבוה. כשאני התגייסתי הגעתי ללשכת הגיוס עם מכתב מהנוירולוג שלי שמסביר שאני מאוזנת וכשירה לגיוס רגיל לחלוטין ושרתתי שנתיים מלאות!!! בהצלחה שיהיה
לדעתי הצבא לא יתרום לך ,לך לעבוד ,ללמוד אם אתה יוצא על סעיף רפואי זה שונה , אני בצבא אני יודע מה זה אני לא בה להגיד לך אל תתגייס זו החלטה שלך תחשוב על זה באמת.
שמסתכלים עליך חולה אפילפסיה גם אחרי צבא גם בלי צבא מבחינתם אותו דבר שתרצה להתקבל לעבודות בתחומים מסוימים כמו חברות הייטק וכאלו זאת בעיה , לכן מראש תראה את זה כמובן מאליו שהצבא לחולה אפילפסיה לא יתן לך כלום .